Prelli lastiklerinin yıllardır bayiliğini yaptığını belirtelim. Asım Aykan’la birlikte Belediyeyi alan isimlerden. Başkan vekilliği ve 2 yıl Başkanlık yaptı. Dün Olayların İçinden sütunundaki yazıma da itiraz etti: ‘Tekel binasını Tayyip Erdoğan bizzat şahsımın Başkanlığında Trabzon halkına verdi.

Tarihi bölüm Belediyenin diğer alan müteahhidin olacaktı. Tersini yaptılar. Ben Başkanlığım döneminde belediyeye mülkler kazandırdım. Ama diğer başkanlar ağırlıklı olarak sattılar. Satılanlardan birisi de İmperial hastanesidir.’
 
Sürmen’in hakkını teslim edelim ve hakikaten bir kez daha ‘O Bu kentin ve işçilerin Niyazi babasıdır’ diyelim.
 
Sanat Buluşması
 

Trabzon’da artık sonbahar ve kış sezonu girdi. Sanat sergileri ard arda açılacak. Albaraka Türk’ün açtığı tesbih sanatı sergisinde Trabzon İl sağlık müdürü Hakan Usta, MÜSİAD Başkanı Ali Kaan, Albaraka Türk bankasının müdürü Fatih Mollahasanoğlu, Trabzonlu iş adamları Sebahattin Alemdar ve Derviş Yılmaz birlikte sanatın ve sanatçının yanında durdular. 
 
İkizdere Kaymakamı Askere Gitti
 

İkizdere ilçesinin kısa sürede yaptığı başarılı çalışmasıyla dikkat çeken ve halk tarafından çok sevilen Kaymakam Tarık Buğra Seyhan kısa dönem askerlik görevi için Bolu’ya gitti. Kaymakamlık görevinden ayrılarak Bolu’daki Komando Birliğine katılan Kaymakam Tarık Buğra Seyhan 21 günlük kısa dönem askerlikten sonra tekrar İkizdere’ye geri dönecek. Kaymakamın askerlik dönüşüne kadar İkizdere Kaymakamlığına Kalkandere Kaymakamı Sercan  Yılmaz vekalet edecek.
 
Taşbilek, Teknofest Birincilerini Kabul Etti
 

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Sağlık kategorisinde Türkiye birincisi olan Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan proje ekibini makamında kabul ederek çeşitli hediyeler verdi. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl Balki danışmanlığında Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi 10.sınıf öğrencileri Vildan Sena Kaya, Melih Ensar Tanış, 11.sınıf öğrencisi Sümeyye Gökçe Tanış’ tan oluşan proje ekibi 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında yapılan TEKNOFEST’te "Epilepsi Nöbetlerinden Haberdar Olmak Mümkün mü?" projesi ile ‘İnsan Yararına Teknoloji’ alanında sağlık kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. Öğrencilere başarılarından dolayı çeşitli hediyeler veren Vali Taşbilek, “Öğrencilerimizin başarısı beni çok mutlu etti. Projenin insanlık yararına çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Başkan Şenlikoğlu’nun Ankara Mesaisi
 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü, ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Daire Başkanı Zühtü Düzen’i makamlarında ziyaret ederek ilimiz ile ilgili yürüttükleri bazı yatırım ve projeler hakkında bilgi aktardı ve projelerin onay süreçlerinin hızlandırılması talebinde bulundu. Şehrimize yapılacak projelerle ilgili Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Şenlikoğlu’na, Giresun Milletvekili Kadir Aydın eşlik etti. Yapılan görüşmelerin çok verimli olduğunu belirten Şenlikoğlu, “Proje çalışmalarının bir an önce hayata geçirilmesine yönelik önemli mesafeler katettik. Genel Müdürümüz ve Daire Başkanımız ile samimi bir ortam içerisinde verimli bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.
 
Gürsoy’dan Alper’e Ziyarete
 

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mein Alper’i ziyaret etti, hayırlı olsun dileklerini iletti. Gürsoy, “Trabzon İl Emniyet Müdürümüz Metin Alper'e görevinde başarılar diliyor, misafirperverliği için teşekkür ediyorum.”
 
Ülkü Ocakları Heyeti Trabzon’u Gezdi
 

Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Ömer Çağrı Özdemir ve heyeti, Trabzon'da Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan Şahin ve yönetimi ile birlikte ziyaretlerde bulundu. Sorunları dinleyen, birlik beraberlik mesajı veren heyet Arsin, Araklı, Of, Kavakmeydan, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü'nde ki Ülkü Ocaklarını ziyaret etti. 1980 sonrası kapatılan ve bugünlere değin hiç açılmayan Maçka'da, yeni açılacak olan Maçka Ülkü Ocakları için incelemelerde bulunan heyet bölge halkından büyük ilgi gördü. Heyet Trabzon'un her köşesini Tonya'dan Çaykara'ya, Beşikdüzü'nden Of'a gezerek İlçe Ülkü Ocaklarının yanı sıra davaya hizmet etmiş mücadele adamlarını ve ilçe esnaflarını ziyaret etti. 5 gün süren yoğun programda Ülkücü Hareketin Trabzon'da birlik ve beraberlik adımları atıldığı gözlemlendi. Gittikleri her yerde alaka ile karşılanan Ülkü Ocakları Genel Merkez heyeti programın ardın Trabzon'dan olumlu düşünceler ile ayrıldılar.
Editör: TE Bilisim