Daha sonrasında Of ilçe teşkilatını ziyaret eden Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “iktidar hatiplerinin halâ neden Evet dediklerini ortaya koyamadılar, Ülkenin medyasını politik anlamda kullanan, Muhalefete kendini anlatması için hiç fırsat vermeyen bir tutum içindeler, Halkımızın bu konuya dikkat etmesini istiyoruz. 

Yapılmak istenen Referandum bu nedenle adil ve demokratik değil, Türk halkı bu haksızlığı görerek, ortaya koyduğumuz "neden HAYIR" gerçekleri doğrultusunda Ülkemizi çağdaş demokratik çizgisinden Tek adam rejimine gitmekten kurtarmak için Hayır diyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkan'ın Sözlerine İdari İnceleme

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, Trabzon'un Maçka ilçesindeki programı sırasında söylediği sözler üzerine idari inceleme başlatıldığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Özkan'ın ilçede dün gerçekleştirilen programdaki konuşmasına ilişkin şu ifadeler kullanıldı: 

"İlimiz Maçka ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi seçim otobüsü üzerinde konuşma yapmakta olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sinirli bir şekilde, kamu düzeni ve güvenliği ve aynı zamanda parti heyetinin de güvenliğini sağlamakla görevli olan sivil giyimli güvenlik görevlilerine yönelik sarf ettiği, sosyal medyada ve kamuoyu gündeminde yer alan sözler ile oluşan hadise hususunda idari inceleme başlatılmış olup, safahata göre adli işlem yapılması hususunda gerekli girişimde bulunulacaktır."

Vakfıkebir’de Miting 

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Teşkilatı tarafından yarın (10 Nisan Pazartesi) ilçe merkezinde miting düzenlenecek. Mitinge konuşmacı olarak CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Milletvekili Ümit Özdağ konuşmacı olarak katılacaklar. Miting Saat 13.30’da Şadırvan önünde yapılacak.
 
Tonya’ya Müjde 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tonya ilçemizde bir toplantı düzenlemişti. 
 
Gümrükçüoğlu toplantıda Tonya’da büyük bir heyecanla beklenen önemli bir yatırım konusunda müjdeyi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu “Tonya ilçemizin en önemli beklendiklerinden birisi olan içerisinde pazaryeri, çok amaçlı salonu ve otoparkın bulunacağı bir proje yaptırdık. Bu yıl içerisinde ihalesini yaptırarak, Tonya ilçemize kazandırmış olacağız.” dedi.

Güvenoyunu Millet Verecek 
  
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk 16 Nisanda yapılacak olan referandum ile ilgili Eynesil’de açıklamalarda bulundu.
 
Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nu başarılı çalışmaları için kutlayan Milletvekili Öztürk referandumun önemine değildi.  Milletvekili Öztürk ” Meclisin verdiği güvenoyunu bizzat seçimle millet veriyor. Millet iradesi doğrudan hükümete yansıyor.
 
Cumhurbaşkanını millet seçtiği için, kurulacak hükümete de 5 yıllığına güvenoyunu vermiş oluyor. Meclisin hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermesi kalkıyor. Mevcut sistemde kanun hükmünde kararname hazırlama yetkisi Bakanlar Kurulunda.
 
Şimdi hükümet Meclis dışından ve doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için, yürütme alanında kararname çıkarma hakkı Cumhurbaşkanına veriliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte güvenoyunu bizzat milletin kendisi verecektir’’dedi.

Görele’ye Hayırlı Olsun 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, hibe ve mali bütçeden bir adet 10 teker hafriyat kamyoneti, 13+1 çöp kamyoneti ve 7+1 mini çöp kamyoneti, 2 adet 4×4 Pick-Up, bir adet 5,5 ton ağırlığında ekskavatör ile araç parkını güçlendirdiklerini açıkladı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Belediyemiz hizmet filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. 

Filomuza Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe vasıtası ile bir adet hafriyat kamyoneti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yine özdeş hibe aracılığı ile çöp kamyoneti ilave edildi. Belediyemiz mali bütçesinden toplamı 502 Bin lira maliyeti olan 2 adet 4×4 Pick-Up, 5,5 ton ağırlığında mini ekskavatör ve mini çöp kamyoneti temin edildi. Vatandaşlarımıza her kanattan hizmet sunabilmek gayesi ile hizmet filomuzu verimli hale getirmeye, tazelemeye ve yenilemeye devam edeceğiz’’ dedi. 

OF PTT Şübesinde Masalar Boş Kaldı

Trabzon’un en hızla gelişen ilçelerinden biri olan 45 bin nüfusa hizmet veren Of PTT şubesine tek bir memurun görev yapması ilçe vatandaşların tepkisine yol açıyor. Yaz mevsiminde gurbetçilerin de memleketi Of ilçesine gelerek yaklaşık 60 binlere ulaşan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun baba ocağı Of ilçesi PTT şubesinde tek bir memurun bu kadar nüfusa hizmet vermesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. 

Önceki yıllarda 8-10 memurun görev yaptığı ve birçoğu emekli ve bir kısmı ise nakillerini başka yörelere alması nedeniyle yerlerine görevli adanmayınca Of PTT Şubesindeki masala boş kaldı. Yaz mevsiminde yaklaşık 60 bin kişiye ulaşması ve tek bir memur nasıl hizmet vereceği merek konusu oldu.
 
Editör: TE Bilisim