Türkiye’nin en kritik görevlerinden birine atanan Nurettin Şar’ı ilk tebrik eden de yakın arkadaşı olan Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve ona bağlı Karadeniz Federasyonunun Genel Başkanı Hakan Usta oldu. Usta, ‘Nurettin Kardeşimi tebrik ediyorum. Başarılarını diliyoruz. Devletimize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun’ dedi
 
Vali Ustaoğlu’ndan Ziyaret
 

Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nı ziyaret etti. Trabzon Valisi Ustaoğlu’nu Valilik girişinde karşılayan Vali Sarıfakıoğulları, konuğuyla Makama geçerek bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Sarıfakıoğulları, ziyaretin anısına Vali Ustaoğlu’na serenti kabartma tablosu hediye ederken, Vali Ustaoğlu da Vali Sarıfakıoğulları’na tesbih hediye etti.
 
 “İktidara yürüyüş kongremizi yapacağız”
 

Yeniden Refah Partisi Genel Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci partisinin 1. Olağan Kongresinde katılmak için Genel Başkan Fatih Erbakan’ ın Rize’ ye geleceğini söyledi. Zerdeci yapılacak kongrenin iktidara yürüyüş kongresi olacağını ifade ederek, “Rahmetli Erbakan Hocamızın Rize’ ye sevgisi bir başkaydı. Genel başkanımız Fatih Erbakan iktidara yürüyüş için Rize’ nin önemli bir yere sahip olduğunu sürekli bizlere dillendiriyor.
 
Hafta sonu yapacağımız olağan kongremize Genel başkanımız Fatih Erbakan Bey de katılarak iktidara yürüyüşümüzü başlatacak. Kalabalık bir heyetle şehrimize çıkarma yapacak olan Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan, tıpkı merhum babası Necmettin Erbakan Hocamız gibi iktidar yürüyüşünü Rize’ den başlatmış olacak. Yeniden Refah Partisini milletimize doğruya en yakın yanlışlar yerine doğrunun kendisini göstermek üzere kurduk, ehveni şerler yerine hayrın kendisini göstermek üzere kurduk, milletimize umut olmak için kurduk” dedi.
 
Kongre 19 Eylül’de Trabzon’da Toplanacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 19 – 21 Eylül tarihleri arasında Avrasya Moleküler Biyoteknoloji Kongresi (ECOMB 2019) düzenlenecek. Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zihni Demirbağ ve Trabzon Teknokent Müdürü Ömer Kurnaz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek kongre hakkında bilgi verdi.  Prof. Dr. Demirbağ, “Toplantıya ülkemiz ile Avrupa ve Asya kıtalarındaki üniversitelerden 200’e yakın alanında önemli araştırmalara imza atmış bilim insanı katılacaktır. Kongremizin ana teması ilaç geliştirme olarak belirlenmiştir” dedi.

Biyoteknolojinin özellikle Türkiye gibi flora ve faunası zengin ülkeler için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, “Trabzon’un bu konuda Türkiye’nin merkezlerinden biri olması için çeşitli projeler yürütüyoruz. TOBB’un büyük desteğiyle inşaatı süren İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nde bölgenin zengin bitki varlıklarından ilaç hammaddesi elde etmek için çalışmalar yürütülmesini amaçlıyoruz” diye konuştu. Hacısalihoğlu, kongrenin Trabzon’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi ve olumlu sonuçlar elde edilmesi temennisinde bulundu.
 
Belediyenin Vergi Borçları Siliniyor
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı üçüncü oturumu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında toplandı.   Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında icra edilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesine bağlı 6 daire başkanlığının yönetmeliklerinde ki değişiklikler ve Belediyenin vergi borcuna karşılık mülkiyeti Trabzon Büyükşehir belediyesine ait taşınmazların Maliye Bakanlığı ile mahsuplaşması kararının yanı sıra İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen iki adet dosya da karara bağlandı.
 
Kapımız Öğrencilerimize Açık
 
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte üniversiteye gelecek 4 bin 755’i yeni olan öğrenciler için “hoş geldiniz” mesajı yayımladı.  2019-2020 eğitim-öğretim yılında Gümüşhane Üniversitesini kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Zeybek, “Siz değerli öğrencilerimize Gümüşhane Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum. 16 Eylül 2019 tarihinde derslerin başlamasıyla birlikte 1796 lisans ve 2755 ön lisans olmak üzere toplam 4755 yeni öğrencimize ‘merhaba’ demenin heyecanını yaşıyoruz. Genç bir üniversiteyiz, buna rağmen gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülkemizin köklü üniversiteleriyle rekabet edebilecek konuma geldik.

Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarını yapan üniversitemiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. izler bizim evlatlarımız olarak güvenli ve huzurlu bir ortamda öğrenimlerinizi tamamlayacaksınız. Üniversitemizde alacağınız eğitim sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıç noktası olacaktır. Hedefimiz, tarihimizin bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun gerektirdiği becerilerle donanmış bireyler yetiştirmektir. Ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir. Üniversitemiz size kaliteli bir eğitim verecek düzeydedir. Yönetim olarak kapımız sizlere her zaman açık olacaktır.” dedi.
 
Çalışmalar İle İlgili Bilgi Aldı
 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde askeri birlikler ile “Yeşil Yol Projesi” kapsamında sürdürülen yol çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Doruk, beraberindeki İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, İL Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş ile birlikte ilk olarak 3. Hudut Bölüğü'nü ziyaret etti.

Askeri mangayı selamlayan Vali Doruk, ardından bir süre hudut bölüğünde incelemelerde bulundu. Şeref defterini de imzalayan Vali Doruk, daha sonra Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz’ın karşıladığı Vali Doruk, burada vatani görevini ifa eden erlerle merhabalaştı. Vali Doruk, karakolun mevcut yapısı ve idari yapısı hakkında Albay Yılmaz’dan bilgi aldı. Vali Doruk, askeri birlikleri ziyaretinin ardından “Yeşil Yol Projesi” kapsamında sürdürülen yol çalışmalarını yerinde inceledi.
Editör: TE Bilisim