Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu bu yıl ilk kez Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne öğrenci alacak. Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Özel Yetenek Sınavı Klavuzu’nu yayınladı. 

Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük bölümlerinde alınacak öğrenciler için sınav kayıt süresi başlıyor. Sınava girmek isteyen öğrenciler 15 Ağustos tarihleri arasında online kayıt yapacak. 610 Ağustos tarihlerinde ise Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi binası zemin katta bulunan Bayburt Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Kayıt Bürosu’nda kesin kayıtları yapılacak. Sınav programları ve sınav yerleri 13 Ağustos 2018 tarihinde www.bayburt.edu.tr/ adresinde ilan edilecek. Öte yandan 20162017 yılında öğrenci alımına başlayan Antreörlük Bölümü bu yıl yine 1. Öğretim 70, 2. Öğretim 70 öğrenci olmak üzere 140 öğrenci alacak. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ise sadece 1. Öğretim olmak üzere 40 öğrenci alacak.
 
Hayırsever İş İnsanına Son Görev
 
Trabzon’un tanınmış ailelerinden iş insanı Metin Yeşilyurt tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaptıkları hayır işleri ile bilinen Yeşilyurt ailesinin en büyük kardeşlerden Resuloğlu Metin Yeşilyurt  (53) istanbul’da tedavi gördüğü hastanede önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetmesi herkesi derinden üzdü. Uzun zamandır kanser tedavisi gören Metin Yeşilyurt'un cenazesi dün öğlen namazına müteakiben çok sevdiği memleketi Of ilçesi Yemişalan mahallesinde göz yaşları arasında toprağa verildi. Bizde TAKA Gazetesi olarak Yeşilyurt ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.
 
Başkan Ataman’ı Allah Korudu
 
Ağasar Çepnispor Kulüp Başkanı ve İşinsanı Nurettin Ataman Akçaabat’ta sabah saatlerinde Trafik kazası geçirdi. Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Karakaya mahallesin sakinlerinden iş insanı ve Trabzon AğasarÇepnispor kulüp Başkanı Nurettin Ataman’ın kullandığı araca sabah saatlerinde Akçaabat merkez Askerlik şubesi önünde seyir halindeyken arakadan vuran aracın çarpmasıyla Ataman’ın kullandığı araç önünde seyreden araca çarptı. Edindiğimiz bilgiye göre kazaya karışan iş insanı Nurettin Ataman’ın kazayı hafif sıyrıklarla atlattığını öğrendik. Kendisini korkulacak bir durumun olmadığını ifade ederek hastanede tedavi altına olduğunu belirtti.
 
Fuat Başkanın Acı Günü

İyi Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Fuat Gözaçan’ın annesi Azize Gözaçan (85) yaşamını kaybetti. Yaylada geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla yaşamını kaybeden Azize Gözaçan dün öğle namazına müteakiben Beşikdüzü Bozlu Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Azize Gözaçan’a Yüce Allah’tan rahmet, İyi Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Fuat Gözaçan’a ve Gözaçan ailesine sabırlıklar diliyoruz.

Balta Basın Toplantısı Düzenleyecek

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 3-4-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Vakfıkebir Ekmek Festivaliyle ilgili olarak, önümüzdeki Salı günü saat 11.00’de Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda festival programı ve amacıyla ilgili açıklamalar yapılacak.

Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Vakfıkebir İlçesinde yaban arılarının sokması sonucunda hayatını kaybeden Orhan Bak dün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Eski Cami’de kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Emekli Fiskobirlik Müdürü Orhan Bak,  bahçesinde çayır biçerken yaban arılarının saldırısına uğramış ardından Vakfıkebir Devlet Hastanesi giderek tedavisini yaptırmıştı. Ardından evine dönen ve dinlenmeye çekilen Orhan Bak yatağında ölü bulunmuştu. 

Ömer Dayı’nın o paylaşımı!..

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’daki fırtına isimlerinden biride Ömer Dayı’dır. Siyasi tavrıyla çok net, duruşuyla da herkes tarafından takdir edilir. Önce ki gün kendi sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafa denk geldik. AK Parti Akçaabat ilçe Başkanı Emre Akgün’le birlikte fotoğrafını paylaşan Dayı, fotoğrafın altına, “Siyasi görüşlerimiz dostluğumuza engel değildir. Akçaabat AK Parti ilçe Başkanı Emre Akgün kardeşim ziyareti ile beni ziyadesiyle memnun etmiştir” yazdı. Dayı’nın paylaşımından saatler önce AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yla birlikte olduğu fotoğrafı paylaşmıştı.
Editör: TE Bilisim