Bunun içindir ki birçok iş adamı kendi yemeğini kendisi çıkarıyor. Örneğin Ahmet Canım, Bekir Bülbüloğlu, Yusuf Ziya-Mustafa Erdem, Hasan Güven’in ofislerinde ev yemeği yapılıyor ve gelen misafirler de tadıyor.  

Son 10 yıldır işyerinde öğle yemeği çıkaran isimlerden birisi de İl Genel Meclisi eski Üyesi, AK Partinin il eski Başkan yardımcısı Ömer Tosun.  Kemeraltındaki kuyumcunun üst katında organik yemekler sunuyor. Ekmeği yemeği her şeyi özel ve mide dostu. 

Cuma namazını Çarşı Camisinde kılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu Tosun’u ziyaret etti ve yarım saat çay sohbeti yaptı. Ömer Tosun kendisini bir öğle yemeğe davet etti. 

O da söz verdi, gelecek. Bu arada aşçıyı da tanıştırdı. Ömer Tosun DSİ’den emekli olan aşçıyı transfer etti. Birçok siyasetçinin yemeklerine bayıldığı DSİ aşçısı artık kemeraltında hizmet verecek.

Sevinç Ve Acı Kardeş Gibi

Geride kalan hafta sonunda kızını evlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın annesi Mecbure Işık (78) vefat etti. Işık’ın annesi Mecbure Işık akşam saatlerinde tedavi gördüğü İzmit'teki Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 

Mecbure Işık'ın cenazesi bugün Hereke Kışladüzü Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Yukarı Hereke Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Nemli Anılıyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından Ziyad Nemli bugün mezarı başında anılıyor. Ölümünün 26.yılında anılacak olan Nemli’nin çocukları ve gazeteciler mezarı başında olacak. Yazar, hikayeci Nemli’yi anlatacaklar. 30 Ağustos 1990’da aramızdan ayrılan Nemli Trabzonspor’un kurucularındandı.

Binbir Ailesinin Acısı

Trabzon eşrafından bir değer daha hayata gözlerini yumdu. Ülkemizde başarılı girişimleriyle tanınan Binbir ailesi büyüklerinden Ford Otosan Kurucu Genel Müdürü Ahmet Binbir hakkın rahmetine kavuştu. 

Ford Otosan ailesine yakın isimlerden Tunalar Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzonspor eski as başkanı olan Erol Tuna," Trabzon'umuzun eski ve köklü ailelerinden Binbir ailesinden Değerli büyüğümüz Türkiye sanayisinin duayenlerinden Ahmet Binbir Bey'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Sevenlerini yasa boğan Binbir'in cenazesi dün Beylerbeyi camiinde kılınan ikindi namazı sonrası Nakkaştepe'deki  aile mezarlığına  defnedildi. Kendisine Allahtan rahmet diler ailesinin ve sevenlerin acısını paylaşırız.

Muhtar Korkuttu

Trabzon’un Tonya İlçesi Karşular Mahallesi Muhtarı İlyas Köse, 61 HH 296 plakalı otomobiliyle mahalleden ilçe merkezine gelirken yolda kaza yaptı. Mahallenin Fosobo semtinde, başka bir araca yol verirken yolun ıslak ve kaygan olması nedeniyle araç kontrolden çıktı. Aracın kaydığı sırada sürücü Köse, kendini dışarıya attı. Bu arada yolun kenarındaki çalılıklara takılan otomobil takla atmadı. Kazanın ardından, aracın yola çekilmesi için Tonya Belediyesi’nden iş makinesi istendiği öğrenildi. Karşular Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Hastoma yolunun heyelan nedeniyle üç aydan beri trafiğe kapalı olması nedeniyle mahallenin ulaşımı Yenimahalle ve Beza semti üzerinden yapılıyor.

Trabzon'da Kıbrıs'a Uçuşlar Başlatılıyor 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın KKTC’yi tanıtmak ve ülkeye daha fazla sayıda turist gelmesinin sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi.  

Açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Doç. Dr İsmet Esenyel de Kuzey Kıbrıs turizm sektörüne yeni bir ivme kazandırmak maksadı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç .Dr Temel Kotil ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Kotil Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs'a uçacak olan herkese köprü olmak istediklerini ifade ederek, “Yakın bir zamanda Türkiye'mizden Konya , Trabzon ve Eskişehir’den direk seferler başlatacağız , böylelikle Türk insanının yavruvatanı daha iyi tanıması ve ziyaret etmesi adına önemli katkılar sağlamak bizleri çok mutlu edecektir” diye konuştu.  

CHP Kutladı

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı, “ Dün hasta adam dedikleri Osmanlı İmparatorluğunu masada paylaştılar.Fiilen işgal ettikleri İzmir de Büyük zafere giden yolda ilk kurşunu Hasan Tahsin attı ve şehit oldu.Bugün yalnız adam dedikleri ülkemize gizli açık ittifaklarla saldırılıyor.

Bu kez milletin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne kastedenlere karşı hep birlikte mücadelemiz sürmektedir.Bu uğurda şehrimiz şehidimiz Murat Durmazı toprağa verdi.Şehitler ölümsüzdür.Bu topraklarda M Kemaller Hasan Tahsinler Murat Durmazlar tükenmez .Duyan duysun.30 ağustos zaferini milletçe hep birlikte kazandık.Türkiye Cumhuriyetini Hep birlikte kurduk.

Cumhuriyetimizi kurucu değerlerini hep birlikte müdafaa ve muhafaza edeceğiz.Zaferin yıldönümünde başta Anafartalar aslanı ,Türk milletinin Başkomutanı M Kemal Atatürk ve arkadaşlarını,ölümsüz şehitlerimizi rahmetle saygıyla şükranla ve hayranlıkla anıyoruz.Türk milletinin ,ordumuzun ,hemşehrilerimizin zafer bayramını kutluyoruz.”

Birlik Beraberlik Zamanı

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Gökhan Gedikli mesajında  “Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı’ nı sona erdiren Büyük Taarruz Zaferimizin 94’üncü yıldönümünü, Milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Milletimiz kazandığı bu büyük zaferle tüm Dünyaya; Türk Milletinin Vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edebileceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini göstermiştir.  30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir.  

Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle içinde yaşadığımız bu cennet vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları Vatan yapan Aziz Şehitlerimizi rahmetle, muhterem gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim