4 başarılı Bürokrat Vali Ustaoğlu’nu ziyaret ettikten sonra toplu olarak İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Dr. Hakan Usta’yı ziyaret etti ve başarı dilediler.
 
Trabzon-Rize sonra izmir mi?
 
Trabzon’a geldiği günden itibaren başarılı icraatlara imza atan halkın gönlüne giren Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Şehit edilen Rize il Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin de yerine bakıyor. İki görevi birlikte yürütecek olan Çevik’in gelecekte çıkacak bir kararnamede büyük kentlere muhtemelen de İzmir’e Emniyet Müdür olacağı iddia edildi.
 
Başkanlarda Sıkıntı Yok
 
Trabzon’da AK Parti’de ilçe belediye başkanları henüz netleşmedi. Dün Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile bir süre sohbet ettik. Başkanlar adaylar henüz açıklanmamasına rağmen çok rahattılar ve ilçelerinde belediye başkanı olduğunu söylediler. Üç başkanda ilçesine önemli hizmetler yaptı ve halk tarafından da çok seviliyorlar.
 
Halkını Düşünen Muhtar
 
Trabzon’a yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bir mahalle vardır. Karlık Mahallesi. Mahallenin Muhtarı Halim Demirci, ‘Varsa yoksa halkım der’ başka da bir şey demez.  Göreve gelir gelmez, ‘Halkımız ne yolsuz ne de elektrik kalacak’ diyerek yola çıktı ve mahallenin elektrik hatlarını baştan aşağı yeniledi. Bununla da yetinmeyerek mahallede ne kadar stabilize yol varsa asfalt ve beton yaparak halkı çamurdan kurtardı. Şimdi de mahallede ki kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak için el sanatları kursu açıyor. Pazartesi gün start alacak kursta kadınlar hem yöreye özgü gümüş kazaz örücülüğünü öğrenecek hem de aile bütçesine katkı sağlayacak. Tebrikler muhtar yolun açık olsun.
 
Trabzon Üniversitesi Logosunu Arıyor
 
Trabzon Üniversitesi kurumsal amblem-logosunu belirlemek için ödüllü tasarım yarışması düzenliyor.
 
Trabzon Üniversitesi, misyon ve vizyonunu ön plana çıkararak üniversiteyi temsil edecek özgün logosunun belirlenmesi için ulusal ve uluslararası tasarımcıların katılımına açık bir amblem-logo tasarım yarışması düzenliyor. Tasarlanacak amblem-logonun ülkemizin ve Trabzon'un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini de yansıtması bekleniyor.  Üniversiteden yarışma ile ilgili yapılan açıklamada, birinci olarak seçilecek eser sahibine 10 bin TL, ikinci olan eser sahibine 3 bin TL ve üçüncü olan eser sahibine ise 2 bin TL’lik ödül verileceği belirtildi. Son başvuru tarihi 22 Ocak 2019 Salı günü saat 16:00'a olan logo tasarım yarışmasına katılmak isteyen tasarımcılar detaylı bilgi için Trabzon Üniversitesi’nin internet sayfası olan www.trabzon.edu.tr adresini ziyaret edebilirler.
 
Koçak Göreve Başladı
 
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’dan boşalan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Yaşar Koçak, görevine başladı. Rize'ye gelerek görevine başlayan Rize'nin yeni Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak yaptığı açıklamada, “11 Aralık 2018 tarihi itibariyle Rize Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Sinesinden siyaset, sanat, spor ve iş dünyasında söz sahibi olan nice başarılı, ünlü kişiler çıkarmış, en önemlisi de vizyon sahibi lider olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı olan doğa harikası Rize’mizde eğitim adına bu sorumluluğu üstlenmenin, bu görevi yapacak olmanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Rize eğitimine, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak adına bizleri bu göreve layık görenlere şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
Rize İşkur’dan TYP İle 1000 Kişiye İş İmkanı
 
Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde istihdam edilecek 1000 kişi için başvuruların 17 Aralık Pazartesi günü başlayacağını ve 21 Aralık Cuma günü sona ereceğini açıkladı.
 
MHP Ve İyi Parti Atışması
 
MHP Trabzon il Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kar'dan İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan'a yönelik bir açıklama geldi. Trabzon'da yerel siyasetin kızıştığı şu günlerde, MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kar'dan İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanı Muhammet Erkan'ı hedef alan bir açıklama geldi. Kar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tek derdi Devletin ve Milletin bekası olan Türk dünyası Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin geçmişte TBMM genel kurulunda çekilmiş fotoğrafını göstererek ağıza alınmayacak hakaret ve yorumlar yapan İP Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan haddini aşarak ülkücü şehitleri de ağzına almıştır. Sayın Genel Başkanımızın devletin ve milletin bekası için şer ittifaklarını bertaraf etmek adın yaptığı çalışmalar vatan millet sevdalısı halkımız tarafından takdirle karşılanırken, seçmenlerini ülkücü katillerine oy vermek zorunda bırakanlar öncelikle kime hizmet ettiklerine baksınlar. Bize uzatılan eli geri çevirmez ya yumuşak dokunuşla sarar ya da kuvvetimizce sert bir şekilde ezeriz. Kimse, hele de hiçbir şer odağı, bize ne yapacağımızı söyleyemez. Herkes haddini bilmeli. Ülkücü hareketin ve Türk dünyasının Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’dir. Siz sadece izleyin.
 
Başkan Yardımcısına YSK Şoku
 
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan’ın Belediye Meclisi Üye Aday Adaylığı başvurusu AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilâtı tarafından “evrak eksikliği” nedeniyle geri çevrildi. İlçe Başkanlığının Yüksek Seçim Kurulunun 19 Kasım 2018 tarih ve 1052 numaralı kararında “Belediye meclisi üyelerinden belediye başkan yardımcılığına atananların istifa etmelerinin gerektiğini” belirtmesi nedeniyle görevinden istifa etmeyen Parlayan’ın başvurusunu geri çevirdiği öğrenildi. Bir önceki seçimde de aynı makamda olan ve istifa etmeyen Parlayan’ın bu seçim öncesindeki durumunun nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu.
 

Editör: TE Bilisim