Pekşen açıklamasında ‘Bağımsızlık Referandumunun’ Irak’ın ve Türkiye’nin toprak bütünlüğü için tehlike oluşturduğunu belirten Pekşen, referandum afişlerinde Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Bölgelerindeki bazı illerimizin ‘sözde Kürdistan’ sınırları içinde gösterildiğini, egemenliğimize yönelik böyle bir tehdit karşısında hükümetin gerekli önlemleri almadığını söyledi.

Eleman Alınacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine sözleşmeli 18 personel alınacak.
KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hastane başhekimliğine 4/B sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere 11 hemşire, 3'er radyoloji ve anestezi teknikeri ile 1 acil tıp teknikeri alınacağı belirtildi.
Ortaöğretim/Önlisans 2016 KPSS (B) grubu sınavıyla (KPSSP94/KPSSP93), Lisans 2016 KPSS (B) grubu sınavıyla (KPSSP3) puan türü esas alınarak sıralamayla alım yapılacağı bildirilen açıklamada, başvuruların 15 Ağustos'ta sona ereceği kaydedildi.

Arap Turistlerin Değerini Bilelim

Trabzon’da turizm mevsimi ve her yerde başta Araplar olmak üzere turistler ve bu her tarafa olumlu yansıyor. Girdisi ve çıktısıyla ekonomi canlanıyor diyebiliriz. İşte bunun en güzel yansıdığı yerlerden birisi de hava yollarının Trabzon seferleri her türlü bir kazanç elde ediliyor. Devletimiz de kazanıyor milletimiz de kazanıyor. Buna dikkat çekmek isteyen çiçeği burnunda Trabzon Hava Kurumu Şube Başkanı Faruk Kanca alttaki fotoğrafı paylaşarak şunları söyledi: “İstanbul - Trabzon Uçağı İstanbul - Trabzon seferindeyiz. 240 kişilik uçak ful dolu ve yüzde 80 Arap kardeşlerimiz. Bunun değerini bilelim. Dürüst, güler yüzlü ve mütevazi olalım. Şükrümüzü bilmezsek ALLAH nimetlerini elimizden alır. Almaması niyazıyla.” 

Bu Bir Hizmettir

Davut Çakıroğlu müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Çakıroğlu: “Müftüler nikah kıysın mı? Kıymasın mı? Bu konu üzerinden ülkeye kıymaya gerek Yok. Bana göre medeni kanuna göre kıyılan nikah kim tarafından kıyılırsa kıyılsın lâiklik ile ilgili sorun teşkil etmez. Gündemi bu şekilde sulandırmak asıl yanlış olandır. Müftüler nikah memurları kadar iyi nikah akdimi yerine getirir hatta vatandaşın aynı işi iki kez yapmamasını sağlar. Mesele imam nikahı değildir. Mesele devletin kamu görevlisi birinin nikah akdini kanuna göre uygulamasıdır. Denizde kaptan havada pilot (şartlara göre) köyde muhtar şehirde belediyede görevli memur belediye başkanı hangi kurallara uyuyorsa müftüde o kurala uygun ve dini tarafını tamamlayarak nikah kıyması bu ülke insanına yapılmış minik bir hizmettir” dedi. 

40 Yıllık Hasret Bitiyor

Trabzon'un Arsin ilçesi Santa gurup yolu üzerinde bulunan Başdurak mahallesinin de oturan yaklaşık yüz Hale'nin beklediği  bitiyor.Yol bitmeden üç mahalle sakinleri yolun sevincini yaşamaya başladı.
Yaklaşık beş yüz haneye hizmet verecek olan 40 yıllıdır beklenen  yol Kotanlı,  Sincan ve Likoslu mahallesinde yaşayan vatandaşlar Santa gurup yolu'na bağlanacak.

Yolun yapımıyla ilgilenen klişeler den  Hüseyin Haldızoğlu;Yol medeniyettir.Yol hizmetin aslıdır.Yolsuz hizmet olmaz.Üç mahalle sakinleri yıllardır bu yolun hayaliyle yaşadı.Bir çok siyasetçi uzun yıllar yolu yapacağını söyledi.Şükürler olsun ki;

Yolumuz birleşti düzeltme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.Güzel  Arsin'imiz de değerli belediye başkan Dr Erdem Şen,başkan yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu ve başkanımızın ekibine teşekkür ederiz.

Belediye vatandaş iş birliğiyle yapılan bu yol bölgemize sosyal,ekonomik,ticari, eğitim,turizm ve tarım gibi ana konularda katkı  sağlayacaktır. Biz mahalle sakinleri olarak fedakarca yapılan bu hizmeti unutmycağız dedi.

Rizel Muhabir Eğitim Alıyor

AA ve Polis Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen "10. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı. Savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amaçlanan eğitimlere AA Rize Muhabiri Fikret Delal de katıldı.

Adaylıktan Çekildi

Rizeli iş adamı Numan Toprak, 2017 yılı Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) seçimlerinde RTSO başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Rize Tİcaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İş Adamı Nuğman Toprak, adaylıktan çekilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, “Rize esnafının yoğun talebi üzerine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olmuştum. Fakat seçim sürecinin bir takım olumsuzluklar üzerine seyretmeye başladığını gördüm. Bunun sonucu oluşabilecek dostluk kırılmalarının önüne geçmek ve ilişkilerimizin zarar görmeden sürdürülmesi adına adaylıktan çekiliyorum” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim