AK Parti Meclis adayı olan Nusret Onur Pazarkapı ve Çarşı mahallesinden arkadaşı olan  CHP’li Muharrem Şahin ile sandık başında sohbet etti. CHP karargahından Şahin’e gelen ‘Ortahisar’da öndeyiz’ mesajı Onur’un ‘Daha Ortahisar sayılmadı ki’ cevabını aldı.
 
Işıklı’da Turgut
 
Trabzon’un Arsin ilçesinde de muhtarlık seçimleri demokratik bir yarışa sahne oldu. Arsin Işıklı mahallesinde de 5 muhtar adayı birden yarıştı. Yarış sonucunda emekli Astsubay Ersoy Turgut seçimden galip ayrıldı. Güzel bir kampanya yapan Turgut seçimden sonra tüm adayları kucaklayacağını ve güzel hizmetler yapacaklarını ifade etti.
 
Pazarkapı’da Kolcu
 
Trabzon Pazarkapı’daki muhtarlık seçiminde Osman Nuri Kolcu 600 kullanılan oyun 367’sini alarak yüzde 60’ın üzerindeki bir oy yüzdesi ile birlikte seçimden galip çıktı. Kendisini ilk kutlayanlar ise azaları oldu.
 
Ufuk Can Rakipsiz
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesinin en büyük mahallelerinden biri olan 11 bin Nüfuslu Yıldızlı Mahallesinde muhtarlık yarışında tek adayla gidildi. Bir önceki seçimde muhtar seçilen Ufuk Can, bu seçimde ise rakibi olmadan muhtarlık yarışına girdi. Seçilmesine kesin olarak bakılan Muhtar Ufuk Can, buna rağmen Yıldızlı Toki Ortaokulu kapısında gelen seçmelerle tek tek ilgilendi. 

Oy Kullanmaya Sedye İle Geldi
 
Artvin’in Borçka ilçesinde 83 yaşındaki Asiye Atmaca tedavi gördüğü hastaneden ambulansla alınarak sedye üzerinde sandık başına götürülerek oyunu kullandı. 

Rahatsızlığı nedeniyle ilçe devlet hastanesinde tedavi gören 83 yaşındaki Asiye Atmaca ısrarla oy kullanmak isteyince ambulansla hastaneden alınarak oy kullanacağı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na getirildi. Ambulanstan alınarak sedye üzerinde sandık başına sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımı ile getirilen Atmaca oyunu kullandıktan sonra tekrar sedye ile ambulansa konularak hastaneye götürüldü.
 
Her Zaman Çalışanın Yanındayız
 
Şiran Belediyesi İle Hizmet Hak-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanlığı ile yapılan 2019-2020 yılları belediyede çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşma sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şiran Belediyesinde gerçekleşen törende, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Hizmet Hak-İş sendikası adına Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Sendika Başkan Yardımcısı Şevket Çelik, Şiran Belediyesi İşçi Temsilcileri hazır bulundu. Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ile Hizmet Hak-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan toplu iş sözleşme protokolünü karşılıklı olarak imzaladılar. 

Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak; “Göreve geldiğim günden itibaren her zaman işçinin, çalışanın ve emekçinin yanında olduk. Daima işçinin ve çalışanın hakkını vermeyi ve onları motive etmenin yollarını aradık. Tabi bunları yaparken, belediyemizin imkanları dahilin de yaptık, bizden sonrası tufan demedik. Hem belediyemizi, hem de çalışanımızı mağdur etmemeye özen gösteriyoruz. Biliyoruz ki hesapsız yapılan işler sonucunda ileride daha büyük sorunlara neden olur. Bugün Gümüşhane ilçe belediyeleri dahil, ülkemizin bir çok yerinde işçilere böyle bir hak verilmedi. Biz de Şiran Belediyesi olarak işçimizin maaşına yüzde 24, ayrıca tediyesine de yüzde 300 zam yaptık. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Hizmet Hak-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Kaplan ise; “Yapılan bu toplu sözleşmenin başta belediyemize, sendikamıza ve tüm çalışanlara hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Öğrenciler Bilinçleniyor
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Arsin Atatürk İlkokulu Ve Ortaokulu öğrencilerine ambulans çağırma, ambulansa yol verme konusunda bilgilendirildi. Etkinlik kapsamında 112 ekibi öğrencilere acil bir durumla karşılaştıklarında yapmaları gerekenleri, büyük dikkatle dinledikten sonra ambulansı gezdiler.

112 acil servis ekibi ambulansın içinde bulunan ekipmanları ve ne işe yaradığını gösterdi. Hayatlarında ilk defa ambulansı bu kadar yakından izleyen öğrenciler, acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini ve acil servisi aramayı öğrendi. Bu bağlamda etkinlik eğitici ve aynı zamanda eğlenceliydi. Ayrıca ambulansı gezen öğrencilerimize broşür, kalem ve silgi hediye edildi.
Editör: TE Bilisim