Hürriyet Gazetesi Karadeniz Temsilciliği görevini yürütürken 53 yaşında yaşama veda etmişti. Orhan Kaynar'ın Sülüklü Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başkan Yardımcısı Haluk Ayyıldız, Yönetim Kurulu üyesi Kenan Sarı, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Özer Bayraktar ve Adem Beder, TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, meslektaşları, ailesi ve dostları katıldı. 

Anma töreninde bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, “Orhan Kaynar öleli 16 yıl öldü. Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesi ve Trabzon’da boşalttığı yer halen doldurulamadı. Biz kardeşleri ve meslektaşları O’nu yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı yaptığımız Orhan Kaynar anısına düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunun da Ağustos ayının sonunda yapılacağını belirtmek isterim. Allah’tan rahmet, sevgili ailesi ve dostlarına sabır dilerim” Anma sonunda Orhan Kaynar’ın eşi Mine Kaynar ve kardeşi Mustafa Kaynar katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Şener’de Hazırlanıyor

Trabzon’un önemli eğitimcilerinden Tonya Kültür Derneğinin eski Başkanı Ahmet Şener’de Tonya’daki yerel seçimlerle yakından ilgileniyor. 2019 yılında CHP’nin güçlü Belediye Başkan adaylarından birisi olacak olan Şener, şimdilerde daha sık Tonya’da görülüyor.

Hasan Melek İle Sohbet

12 Eylül sonrasının efsane Belediye başkanlarından birisi olan Hasan Melek TGC’yi ziyaret etti. Kendisine çok yakışan şapkası ve elinde  bastonu ile birlikte gelen Melek, belediye başkanlığı anılarını anlatırken, ‘ben her zaman alt yapı dedim. Alt yapıya yatırm yaptım. Sıkıntı da çektim ama Trabzon’a ciddi hizmetlerimiz oldu.’ dedi. Allah sağlık ve uzun ömür versin. Hasan MelekTrabzon’un markasıdır.  

Sadece Konuşuluyor

Tonya’dan emekli bankacılardan Mevlüt Sağlam aradı. Sağlam, ‘Benim Belediye başkan adaylığım konuşuluyor olabilir. Ama sadece sokakta. Benim böyle bir adaylık düşüncem yok. Keşke bana sorsa idiniz’ dedi.

Amacımız Allah'ın Rızasını Kazanmak

Lokman Can Düzce'de ikamet ediyor. Zaman zaman gazetemizi arıyor, Trabzon'la ilgili, duygularını bizlere yansıtıyor. Dini bütün bir kardeşimiz., "Trabzon'a gelince size uğramadan gitmek olmazdı. Hemşerim Yusuf Turgut'u çok severim. Başkan olmuş kutlamayı ve yeni yerinizin de hayırlı olmasını belirtmek için geldim. Gelmişken de elim boş gelmeyeyim dedim. 

Uzun yıllardır dostluğumun olduğu Hocam Ömer Öngüt'ün iki eserini ve birkaç dergi getirdim. Bizi siyasetle insanları ayrıştırmakla işimiz olmaz. Bizim için başı açık olan da kapalı olan da fark etmez. Müslüman'ım diyen herkes Müslüman'dır. Gerisi bizi ilgilendirmez. Biz şimdi sonradan FETÖ düşmanı olanlardan değiliz. Bizim FETÖ aleyhinde yıllar öncesinden yazdıklarımız işte burada. Biz Onu sürekli deşifre ettik ve hiç kimseden korkmadan yaptık tüm bunları. Hatta ben bir keresinde onların "Abiler" diye tabir edilenler tarafından tehdit edildim. Ama aynıyla onlara mukabele ettim. Bizler dini istismar eden, Allah'la aldatanlardan, dini bir sektör gibi görenlerden değiliz. Onlarla hiç bir zaman yollarımız kesişmez." 

Getirdiğin kitap ve dergiler ve içtenliğinden ötürü teşekkürler Lokman Can.

3 Değer, Aynı Karede

Her biri kendi başına bu şehrin hafızası ve önemli bir değeridir. Şehrin her şeyinde parmağı vardır ve vatandaş tarafından sevilir. Bir tanesi Trabzonspor’un efsanesi olan Şenol Güneş, diğerleri Trabzon siyasetinin önemli isimleri eski Devlet Bakanı Faruk Özak ve Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu. Bakın bu 3 isim hem mahalle hem takım arkadaşı ve yıllardır devam eden dostlukları var. Özak ve Canalioğlu siyaseten farklı partilerde olsalar bile birbirleriyle diyaloglarını hiç eksik etmez. Ya Güneş? Bu dostluklarına her daim gereken önem verir ve bunu hissettirir. Allah her birine sağlık sıhhat versin. Trabzon’un Volkan abisi olmak da kolay değil Trabzonspor’un efsanesi olmak da kolay değil ve hem Trabzon’a hem Trabzonspor’a emek vermek de kolay değil.

Gümrükçüoğlu’ndan Sabaha Kadar Trabzon Mesaisi 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan akşamlarında Trabzon’u arşınlamaya devam ediyor. Önceki akşam Maçka’daki halk iftarında hemşehrileriyle birlikte oruç açan Gümrükçüoğlu, teravih sonrasında Kaymaklı Mahallesi’nde, sahur vaktinde ise Olimpiyat Parkı’nda Trabzonlularla buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Maçka’da gerçekleştirilen halk iftarı yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İftar sonrasında Maçkalılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, katılımlarından ötürü hemşehrilerine teşekkür etti.  Başkan Gümrükçüoğlu, Maçka ilçesindeki iftar programının ardından Ortahisar ilçesinin Kaymaklı Mahallesi’ndeki teravih programında vatandaşlarla buluştu. Burada hemşehrileriyle uzun süre sohbet eden Gümrükçüoğlu sonrasında Olimpiyat (EYOF) Parkı’nda ziyaretçilerle bir araya geldi. Gümrükçüoğlu, halk buluşmalarında Trabzonluların sorularını ayrıntılarıyla yanıtlarken sürdürülen ve planlanan çalışmalar hakkında hemşehrilerini bilgilendirdi.

Gazeteci Yavuz Hayatını Kaybetti

Giresun basınında 23 yıldır aktif olarak gazetecilik yapan ve kalp nakli olmayı bekleyen 46 yaşındaki Hüseyin Yavuz, tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti.  Ailesinde genetik olarak bulunan hastalıktan dolayı 3 ağabeyini de aynı şekilde kaybeden Yavuz, tedavi gördüğü hastane odasında İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla ‘Organ bağışı’ çağrısı yapmıştı.
 
Editör: TE Bilisim