Kendisini ziyaret ettik ve tebrik ettik. Artık İskenderpaşa İlköğretim okulunun tarihi binasından Pazarkapı’daki muhteşem Ortahisar hükümet konağına taşınmaya hazırlanıyorlar. Makamını gördük. Demek ki, iş makamlarda değil kararlı yönetimlerde imiş.
 
Meydanda Durmak İmkansız!
 
CHP’nin Trabzon Milletvekili adaylarından Nuri Aydın Trabzon’da 4 gün devam eden Kemençe festivaline tepki gösterdi: ‘Milleti gürültüye boğmak! Sanatçı getirerek kemençe çalarak, Bağırarak ortalığı yıkarak Ülkeyi getirdikleri hali Unutturacaklarını sanıyorlar.

Yaptıkları bu! Esnafa soruyoruz; ağbi beynimizi bitirdiler, Ne söylesek kar etmiyor, Bildiklerini yapıyorlar diyorlar. Şu anda evdeyiz(Ganita) gürültü başımızda parlıyor. Ey şehrin Belediyeleri Başkanları Ey şehri yönetenler Yaptığınız, Yetkilerinizi kötüye kullanmaktır, suçtur!’
 
Çalışmaları İncelediler
 

Arsin Kaymakamı Yakup Güven ve Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy yapımı devam eden Yeşilyalı İmam Hatip Ortaokulu'nda incelemelerde bulundular, çalışmalarını yerinde incelediler. Gürsoy, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Çebi’den Şoförlere Ziyaret
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, vatandaşlar ile bir araya geldi, sohbet etti. Başkan Çebi, her zaman vatandaşların yanında olduklarını söyledi.  Çebi, ilçenin sorunlarını çözdüklerini söyleyerek, “Dolmuş duraklarımızı yaptık, taksi duraklarımızı yaptık ve yeniledik. Her ziyaretimde olduğu gibi bizleri yine sıcak ve samimi bir ilgiyle karşılayan Araklı Kaşıkçı Dolmuş Durağı’ndaki şoför kardeşlerimize teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.
 
Kurt Ödemeler İle İlgili Konuştu
 
Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt açıklamalarda bulundu. Kurt,evde bakım ve sosyal yardım ödemeleri  ile ilgili, “Sayın Bakanımızın talimatı ile evde bakım ücreti ve sosyal ekonomik destek yardımı alan vatandaşlarımızın en geç Cuma günü ödemelerinin bankaya yatırılacağını belirtti ve ekledi; “Öncelikle Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak Bakanlık olarak yaptığımız tüm ödemeleri bu ay Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatırmış olacağız” dedi.
 
Başkan’ın Kardeş Acısı
 
Vakfıkebir’in sevilen simalarından Halim Haydar Uslu (57) yaşamını kaybetti. Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Halit Hezkıl Uslu ve Hamit Uslu’nun kardeşi olan Halim Haydar Uslu geçtiğimiz günlerde kalp kapakçığında meydana gelen rahatsızlık dolayısıyla KTÜ Farabi Hastanesi’ne kaldırılmıştı ancak şeker hastalığı ve diyaliz tedavisi de görmesi dolayısıyla ameliyat edilememişti. Halim Haydar Uslu’nun ölümü ilçede derin üzüntü  ile karşılandı. Uslu'nun cenazesi dün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Yeni Camiinde kılınarak Hacıköy Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Evli ve bir çocuk babası olan merhum Halim Haydar Uslu’ya Yüce Allah’tan rahmet, Uslu Ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
THK Hazırlıklarını Sürdürüyor
 
2017 yılında kapandıktan sonra yeni bir yönetimle 2018 yılının Nisan ayında tekrar açılan THK Rize, bu yıl ana faaliyetleri için hayati öneme sahip olan ‘Kurban Derisi’ toplama faaliyeti için hazırlıklarını sürdürüyor.  Temin edilen 5 araç ve eleman ile Rize Şubesinin sorumluluk alanında gerçekleştirilecek olan deri toplama çalışmalarında geçen yıllara göre önemli bir artış sağlamayı hedeflediklerini söyleyen THK Rize Şube Başkanı Mehmet Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “öncelikle bize destek olan vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederiz. 2019 Yılı için hedefimiz ulaşamadığımız saha bırakmamaktır. Araçlarımızla ve üzerinde THK amblemli yelek giyen görevlilerimizle bayramın 1. Günü sahada olacağız. Bağışçılarımızdan ricamız derileri yüzerken dikkat etmeleridir. Toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirin havacılık faaliyetlerinin sürdürülmesinde kullanılacağını belirterek, "Gençlerimize istikbalin mesleği olan havacılığı sevdirmek, onlara yeni ufuklar açmak, Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramının 1. ve 2. Günü THK Rize Şubesinin açık olacağını, Rize Belediyesi tarafından tespit edilen kesim alanında stant açılacağını, ayrıca sorumluluk alanımızda 5 araçla bağış toplanacağını belirten Başkan Demir ’isteyen bağışçılarımız kurban derilerini kendi araçlarıyla şubemize de teslim edebilir bu konuda tüm hazırlıklarımızı tamamladık’ dedi.
 
Rize Sağlık Müdürlüğü Eğitimlere Ara Vermiyor
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütlendiği belirtilerek, 1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”nın sürdürüldüğü ifade edildi.
Editör: TE Bilisim