Tüm teşkilat mensuplarıyla fikir alış verişinde bulunan Yiğit, “Türk siyasi harekatında gençlerin önü açılmalı. Ortahisar meclisinde hem ülkü ocaklarının hem de MHP’nin teşkilatlarının sesi olacağım. Ortahisar’ın önemli sorunlarını da mecliste dile getireceğim. Projelerimizi meclise taşıyarak gündem yaratacağız. Vatandaşların sorunlarına hakim genliğe değer veren çalışmalar üreteceğiz. Tüm teşkilatlardan desteğimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Demirci Göreve Hazır

 
Trabzon’un Beşikdüzü ilçe seçimleri ile dün telefonumuz defalarca çaldı. Beşikdüzü ile ilgili değerlendirme yapan bir partili şunları söyledi: ‘Beşikdüzü’nde aday bellidir. Orhan Bıçakçıoğlu yeni dönemde aday olmayacağını ifade ettikten sonra Harun Demirci istifa etmiştir. Harun Demirci eğitimcilik yapmış, il genel meclisi üyesi olarak Beşikdüzü’nün her karış toprağını geçmiş bir değerdir. Aday olması halinde seçimi kazanmakta sıkıntı çekmeyecektir. BiZler aday olarak kendisini bekliyoruz’ dedi.
 
BTP Saflarına Katıldı
 
Magazin dünyanın duayeni Nurcan Sabur Bağımsız Türkiye Partisi’ne geçti. BTP Genel Başkanı Haydar Baş Florya’da Elit Word otelde sosyal medyadaki sevenleri ile buluştu. Binlerce kişinin katılıp BTP rozeti taktığı buluşmada magazin dünyasının duayen ismi Nurcan Sabur BTP saflarına katıldı.

Rozetini Haydar Baş taktı.  BTP Saflarına geçen Sabur yaptığı konuşmada,”Atatürk'ün Türk milletine anlatılması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Haydar Baş'a teşekkürlerini sunarım” dedi. Hoşgeldin Atatürk derinden etkiledi. Sabur şu başlıklara yer verdi, “Şu ana kadar birçok toplantıya katıldım. Ama bugün buraya farklı bir heyecanla geldim. Hayatımda çok Atatürk kitabı okudum lakin Hoşgeldin Atatürk beni derinden etkiledi. Atatürk ne kadar dindarmış bu kitapla öğrendim. Şu anda nutuk ve Hoşgeldin Atatürk başumdadır.” dedi.
 
Başkan Kongur Farkı
 
Trabzon’da en çalışkan AK Parti ilçe başkalarından bir tanesi de şüphesiz ki Sedat Kongur’dır. Ak Parti Maçka İlçe Başkanlığı boyunca birçok güzel çalışmaya imza atmış olan Kongur geçtiğimiz hafta da farkını ortaya koydu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu Maçka’da en güzel şekilde teşkilatıyla beraber ağırladı. Zorluoğlu burada teşkilatların büyük sevgisiyle karşılandı. Meşaleler eşliğinde ilçeye giren Zorluoğlu Başkan Kongur’a özellikle teşekkür etti. İlçe teşkilatının programıyla birlikte Başkan adayı Zorluoğlu, Maçka Şoförler Odası ve Maçka Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ederek ilçe esnafı ile buluştu. Ardından ise eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Şehit Eren Bülbül’ün ailesini ziyaret etti. Bu buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. Ardından Trabzon’a dönen Başkan Adayı Zorluoğlu, Maçka’dan büyük bir moralle döndüğünü ifade etti.
 
TTSO’da Panel
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’’ler" etkinliğinde girişimcilere destekler ve markalaşma konuları başta olmak üzere birçok konuda bilgi verilecek. ABİGEM ve Avrasya Üniversitesi'nin de desteğiyle 18 Aralık 2018 Salı günü saat 09.30'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının 8’inci katındaki toplantı salonunda başlayacak etkinlikte KOBİ'ler, girişimciler ve girişimci adaylarının hangi kurumlardan hangi destekleri alabileceği, nasıl markalaşabileceği gibi birçok konuda ilgili konuşmacılar tarafından bilgi verilecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, KOBİ’lerin ekonominin can damarı olduğuna dikkat çekerek, etkinlik aracılığıyla hem AB kaynaklı destekler hem de diğer kurumların KOBİ’lere yönelik destekleri konusunda bilgilendirme yapılacağını, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer edinebilmek için olmazsa olmaz bir olgu olan  markalaşma konusunda eğitim verileceğini belirtti. Karbuz, etkinliğin ücretsiz ve tüm vatandaşların katılımına açık olduğunu da dile getirdi. Saat 09.30’da kayıtların açılacağı etkinlikte, 10.15’te Avrupa Birliği Yolunda KOBİ‘ler – Destekler konulu panel düzenlenecek. Panelde TKDK, DOKA, KOSGEB, DKİB, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri destekler konusunda katılımcılara bilgi sunacak. Öğle yemeğinin ardından ise n11.com kurucusu Ömürden Mehmet Sezgin Markalaşma konulu sunumunu yapacak.
 
Eski Muhtara Gözyaşı
 
Akçaabat Söğütlü Mahallesi eski muhtarı Selahattin Demir, geçirdiği rahatsızlık sonrasında hayatını kaybetti. Bir önceki dönem Söğütlü mahalle muhtarlığı yapan ve yeni dönemde yeniden aday olmayı planlayan 60 yaşındaki Selahattin Demir, dün ikindi namazına müteakip  Söğütlü’de kılınan cenaze  namazı sonrasında aile kabristanlığına defnedildi.
 
Siyaset Gençleşiyor
 
Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeliği için partilere aday adayı olarak müracaatta bulunanlar her geçen gün kamuoyuna yansırken, gençlerin bu siyasi göreve ilgileri de açıkça görülüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) listesinden Meclis Üyeliği için müracaatta bulunan isimlerden olan Caner Mumcu, daha iyiye, daha güzele ulaşma, daha mükemmeli araştırma duygusunu prensip edindiğini belirterek, “Akçaabat’ta yaşayan herkes ve tüm partili arkadaşlarımız birer değerdir. Bir, iri ve diri olarak beraberlik içerisinde hedeflerimize ulaşarak şehrimizi kalkındıracağız. Akçaabat’ımız en kıymetlimiz, en önemli değerimiz ve bütün değerlerimizi var etmek için buradayız. Samimiyetle ve şeffaflıkla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Trabzon Bir Spor Kentidir
 
MHP İl Başkan Yardımcısı Abdülkerim Eroğlu, “Trabzon bir spor kentidir. Burada futbol ön planda olup diğer spor branşlarında da birçok başarılı gençler yetiştirmektedir. Bunlar için spor sahaları yapmalıyız. Yerel yönetimlerin öncelikli işi bu olmalıdır.  Gelelim Trabzonspor’umuza biz Ünal Hocanın en zor zamanda ve fedakarlık ederek bu takımın başına geldiği günden beri yanındayız ve destekliyoruz. Ona biraz zaman gösterip iyi olacağını göreceğiz. Trabzonspor’un bu sezon dört büyükler denilen bu camianın en büyüğü olduğunu bize yaşatmıştır. Saygılarımızla.”
Editör: TE Bilisim