Sarıtaş yaylası ve Cami boğazından zaman zaman Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile karşılaşır. Tabakhane vadisi ile ilgili projesi var. Bunu bizimle paylaştı. Ve ekledi, yaylada Orhan beye de anlattım dedi. Tabakhane vadisinin Zağnos’tan farklı olması için Moloz’dan kadınlar pazarının yıkılacak olan bölgesinden yukarıya doğru denizin gelmesini istiyor. Kayıkların orada yüzdürülmesini ve etrafının gezinti alanları olmasını öneriyor. Bu projenin hayatı geçmesiyle Trabzon’un soluklanacağını söylüyor. Orhan baba kayda almıştır.

Bülent Cumur Trabzon’da

Fransa Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur Trabzon’da. Cumur, her sosyal etkinlikte, acıda sevinçte Trabzon ve Düzköylülerle birlikte. Cumur  Fransa’dan gelip yollara düşüyor. Kendisini Of ilçesinde Göktaş ailesinin cenazesinde gördük. Bu yılda Fransa’da Kadırga etkinliğini yapacak olan Bülent Cumur, alt yapı çalışmasını da yapmaya başlamış. Hoş geldin diyoruz.

 ‘Vatandaşa Kimse Hakaret Edemez’

Cumartesi günü TAKA Gazetesi’nin politik kulis sütununda yer alan Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi çocuk doktorlarından A.O ile ilgili şikayetlere Ak Parti duyarsız kalmadı.  Basın ve Halkla ilişkiler Başkanı ve partinin sağlık işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Uğur Zihni, hekimle ilgili daha önce de şikayetler aldıklarını, uyarıları yaptıklarını, halen takip ettiklerini ve bu tür tepkilerin devamı halinde de yasal işleme baş vuracaklarını söyledi ve ‘Kimse vatandaşa hakaret edemez’ dedi.

Bekar’ın Anne Acısı

CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar’ın annesi 80 yaşındaki Fadime Bekar hayatını kaybetti. CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör sosyal medyada acı haberi duyurdu. Merhume’nin cenazesi  dün Düzköy Tepecik Mahallesi Camii’nde kılınan öğle namazının ardından defnedildi. CHP İl Başkanı Turgay Güngör acı haberi sosyal medyadan verdi. Güngör’ün mesajında: “Çok değerli Düzköy İlçe Başkanımız Sayın Ahmet Bekar'ın annesi vefat etmiştir. Kendisine, tüm yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun” diye ifade etti. Biz de Taka Gazetesi  olarak merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Sürmene’de Güvenlik Zirvesi

Sürmene ilçesinde Kaymakam Oktay Erdoğan güvenlik toplantısı yaptı. Sürmene ilçe Belediye başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ,İlçe Jandarma Komutanı ve idari amirlerin katılımıyla ilçe güvenliği için toplantı yapıldı. Basın mensuplarının da katıldığı toplantıda ilçede geçtiğimiz günlerde meydana gelen Çamburnu yangını ve terör üzerine konuşuldu. Sürmene kaymakamı Oktay Erdoğan konuyla ilgili  Çamburnu’nda meydana gelen yangınla ilgili sosyal medyada bilgi kirliliği ilçemizin imajını zedelemekte olduğunu belirtirken Sürmene belediye başkanı Rahmi Üstün Fenerbahçe otobüsüne yapılan çirkin saldırıyı da Sürmene ilçesine yıkmak istendiğine dikkat çekerek  ilçede görev yapan herkesin dikkatli ve sorumluluk alması gerektiğini söyledi. İlçe Jandarma komutanı Yzb. Halis Doğan konutla ilgili öncelikli bölgeye terörist sızma uyarısında bulunarak halkı bilinçli olmaya çağırdı. Özellikle yaylaların boş olması nedeniyle yayla evlerine hırsızlık amacı ile girenlerin terör şüphesi ile mutlaka güvenlik güçlerine bilgi verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca esnaftan dolar veya Euro karşılığı alış veriş eden yabancıların yine terör şüphelisi olarak bizlere bildirilmesi gerektiğini öne sürdü.  

Meslek Yüksekokuluna Yer Bulundu

Çaykara’da yapılması planlanan “Turizm Rehberlik ve Turizm Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” İnşaatı için yer temin sorunu çözüldü. İlçede açılacak olan “Turizm Rehberlik ve Turizm Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” İnşaatı için yer temin sorunu çözüldü. Okul inşaatının 2017 Yılının Haziran ayının ilk haftasında başlaması ve kısa bir süre içerisinde inşaatın tamamlanarak eğitim ve öğretime başlaması programlanıyor. Uzun süren çalışmaların ardından Belediye Başkanı Hanefi Tok´un yoğun çalışmaları sonucunda bu sorun da çözüldü. Çaykara Of Karayolu üzerinde Velioğlu Petrol´ün hemen bitişiğinde yer alan yaklaşık 3000 metrekarelik bir alandan oluşan bölge Yüksekokul yapılması için tahsis edildi. İlçemiz Işıklı Mahallesi 70 ada 44 Parsel üzerinde bulunan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Kadastral alanı 3351.00 metrekare, İmarlı alanı 3740 metrekare olan yerin Yüksekokul yapılması için uygun yer olduğuna karar verildi.

Yeni Görevlendirmeler

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nde yeni görevlendirmeler yapıldı. Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; Personel Şube Müdürü Kayacan Ekin, Asayiş Şube Müdürü Birol Kayabaşı, Terörle Mücadele Şube Müdürü Kazım Günay Demiralay, Trafik şube ve Trafik Bölge Müdürü Celal Yavuzay, Araklı ve Arsin Emniyet Müdürü Arif Emir, Koordinasyon ve Eğitim Şube Müdürü Semih Abanoz, Çarşıbaşı Emniyet Müdürü Ömer Kayan İl Emniyet müdürü oldu.



Topçu Danışmanlık Hizmeti Verecek

SBK Holding tarafından 260 milyon dolara satın alınan Bora jet Havayollarının danışmanı Türk Hava Yolları'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu oldu. Bu konuda görüşmelerin yapıldığını belirten Topçu, "THY'den ayrıldıktan sonra danışmanlık hizmeti veren şirketimle faaliyetlerine devam ediyordum. Borajet'in satışının ardından yeni sahipleri ile bir görüşmem oldu. Danışmanlık şirketim Borajet'e danışmanlık hizmeti verecek" dedi. 
 
Editör: TE Bilisim