Trabzon Valiliği’de etkinliklere destek verdi. Büyükşehir Belediyesi halkın alanlara taşınmasından ikrama kadar her şeyi çok iyi organize etti. Sahnenin kurulması tanıtım faaliyetleri de Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde yapıldı. Alana gelenlere Türk bayrakları ile 15 Temmuz logolu şapkalardan dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu alanı hiç terk etmedi. Halkın arasında demokrasi nöbetlerini sürdürdü. FETÖ’ye karşı yıllar öncesinden en ağır eleştirilerde bulunan ve mücadele eden Gümrükçüoğlu’nun 15 Temmuz’un yıldönümünde yaptıkları ve yaptırdıkları vatandaştan tam not aldı.  Trabzon’un Orhan abisi yine ağabeyliğini gösterdi.

Güngör’ün Yenge Acısı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör yengesi Fatma Güngör’ü kaybetti. Cenazesi bugün Artvin  Hopa Merkez Camii’de kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Bizde Fatma Güngör’e Allah’tan rahmet  İl Başkanı Turgay Güngör’e ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Gelecek Nesillere Aktaracağız

Trabzon Akçaabat Oto Galericileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati İsak 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. İsak; “Milletimiz 15 Temmuz 2016 yılında Kahraman ordumuzun içinde yuvalanan bir ihanet hain grubunun ihaneti ile karşı karşıya gelmiş ve hainlere karşı dik durmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları dolduran vatandaşımız bir an bayrağını elinden düşürmemiştir. 15 Temmuz’da şehadet şerbetini içen bütün kahramanlarımıza Allah’tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Biz 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve gelecek nesillerimize bu kahramanlık destanını anlatacağız” dedi. 

Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz

Gazetemizin oyuncularından Günen Kalfa piknik alanında ki çöplere duyarsız kalmadı. Vatandaşlar tarfından etrafa dağıtılan çöpleri elleri ile topladı. Vatandaşları duyarlı olmaya davetti. Kalfa; “İnsanların da yan etkileri var. Bazıları başını döndürürken, bazıları mide bulandırabiliyor. Çal Köyü kırsalı piknik alanına gelen vatandaşlar çöplerini bırakıp gitmişler. Piknik yapan kişileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi. 

Ocak’a Başarılar Diliyoruz

SGK Kocaeli İl Müdürlüğü’nde Sağlık Hizmetleri Sunucuları Sözleşmeleri ve Ödemeleri Serviş Şefi olarak görev yapan Çaykaralı Salih Zeki Ocak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesine SGK Merkez Müdürü olarak atandı. SGK Kocaeli İl Müdürlüğünde şef olarak görev yapmakta iken 657 Sayılı Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Sınavına girerek kurum içinde Müdür olmaya hak kazandı ve Suruç ilçesine ataması yapıldı. Çaykara’nın Yeşilalan Mahallesinden olan Salih Zeki Ocak 28 Haziran 2017 tarihinde Suruç ilçesi Merkez Müdürü olarak görevine başladı. Salih Zeki Ocak’a görevinde başarılar diliyoruz

Çukurların Sırrı Ortaya Çıktı

Trabzon’un Anasu İsale Hattı döşemesi nedeniyle yürütülen çalışmalar Beşirli ve Ayasofya Mahalleleri’nde devam ediyor. Maliyeti 168 milyon TL’ye bulacak proje kapsamında yer yer büyük çukurlar açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Trabzon İçme suyu Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Trabzon İçmesuyu İsale Hattı’nda, Atasu Barajı’ndan yılda alınacak olan 73 milyon metreküp suyun arıtma tesisi ve içme suyu depolarına ulaştırılması için 91,5 kilometre uzunluğunda isale hattı, 14 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ile sanat yapıları inşa edilmeye başlandı. 2050 yılına kadar Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin toplamda 168 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Proje kapsamında Trabzon’un Beşirli ve Ayasofya Mahalleleri’nde yer yer büyük çukurlar açılıyor. TİSKİ ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen proje kapsamında bu çukurların neden açıldığı da ortaya çıktı. Barajdan alınacak su Akoluk’ta ki yeni içme suyu arıtma tesisine, buradan da 1600 hatlar ile doğu ve batıya ayrılarak 800-600 ve 500’lük hatların yanında 200 metre yüksekliğe kadar yapılacak yeni depolarla ishale hatları inşa edildiği kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir’e Atama 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Mezarlıklar Müdürlüğü’ne atama yapıldı. Atama geçen hafta gerçekleştirildi. Başkan danışmanlarından Murat Saral’ın Of Müftülüğü’nde memur olan kardeşi Köksal Saral, yatay geçişle Büyükşehir Belediyesi’ne  geldi, ardından da Mezarlıklar Müdürü oldu. Büyükşehir’de uzun zamandan bu yana boş olan Spor Daire Başkanlığı’na ise hala atama yapılmadı. 
 
Editör: TE Bilisim