Özçilingir, ‘Bir yerde yanlış var. Siyasi geçmişimiz, başarımız belli. Potansiyelimiz belli. Böyle bir değerlendirmeyi kim yaptı, hem SP’ye kontenjan hem SP’nin milletvekili listesi var. Genel Merkezde buna sahip çıkan da yok. Tam anlamıyla partim ve benim adıma hayal kırıklığı. Üzgünüm’ dedi. Tüm adaylara başarı dileyen Özçilingir, ‘Partimizin iktidarı için elimden geleni yapacağım’ ifadelerini kullandı.
 
Sağlık Müdürlüğü İle Avrasya!
 
Dün ard arda arayanlar oldu. Avrasya üniversitesi Sağlık bilimleri Fakültesinin çeşitli bölümlerinde okuyanlar Trabzon Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerde staj yapamıyorlar. Sağlık müdürlüğü ile birlikte Avrasya protokol imzalamamış, Öğrencilerin bir bölümü Rize’ye gitmeye hazırlanırken bir bölümü de bir an önce protokol imzalanıp her iki tarafta sorumluluklarını yerine getirerek öğrencilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalı’ dedi.
 
İnce Trabzon’da
 
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Trabzon’a geliyor. İnce Türkiye genelinde düzenlenen mitinglerin bir diğerini Trabzon’da gerçekleştirecek. Bugün 13. 30’da Trabzon’a gelecek olan İnce Atatürk Alanı’nda vatandaşlara hitap edecek. Öte yandan CHP Trabzon Örgütü, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim çalışmalarına destek için kampanyasına İş Bankası Meydan Park şubesinde bağışta bulundu. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, "Artık Tamam Millet için geliyoruz" dedi.
 
ÖRS Sahada
 
İyi Parti Trabzon Milletvekili adayı Hüseyin Örs, İl Başkanlığımızı ziyaret etti. İl Başkanımız Güzide Uzun ile görüşen Örs, CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü ile ülke insanını üzerindeki korkuyu kaldırdığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 15 vekilin İyi Parti'ye geçirmesiyle ülke demokrasisinin önünü açtığını belirten Örs, halkta büyük takdir gördüğünü ifade ederek, 'Bunu sahada görüyoruz' dedi.
 
Aksoy Görevi Devraldı
 
Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Muammer Atılgan’ın yeniden aday olmadığı Genel Kurulda başkanlığa tek listeyle seçime giren Güven Aksoy seçildi. Mazbatasını seçim kurulundan alan Aksoy, Atılgan’dan görevi devraldı. Aksoy, mazbatasını alırken yaptığı açıklamada, “Gün itibariyle seçim kurulu Müdürü Murat beyden yönetici arkadaşlarımızla birlikte başkan, yönetim, denetin ve disiplin kuruluna seçilen delege arkadaşlarımla mazbatamızı aldık. Esnaf Odalarımız ve esnaf camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Saygı ve sevgilerimle.” dedi.
 
Onetrabzon’a Ödül
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın, kentin tanıtımına katkıda bulunmak için Instagram’da oluşturduğu OneTrabzon hesabı ilgi görüyor. Paylaşılan fotoğraf sayısı 14 bine yaklaşan OneTrabzon’da fotoğraf paylaşanlar arasında yapılan değerlendirmede ödüle layık görülenlere de hediyeleri verilmeye devam ediliyor. TTSO tarafından Trabzon’un sosyal medya yoluyla daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla İnstagram’da OneTrabzon etiketiyle fotoğraf paylaşanların ödüllendirilmesine devam edildi. En fazla fotoğraf paylaşan ve beğeni alanlar arasından yapılan değerlendirmede, 7’inci dönem ödüllerini kazanan Ertuğrul Baştan, Ümit Şahin ve Metin İnan’a ödülleri, TTSO Mayıs  ayı meclis toplantısında Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Başkan M. Suat Hacısalihoğlu tarafından verildi.
 
TDF’de Görev Şatıroğlu’na
 
Trabzon Dernekleri Federasyonu 5´inci olağan kongresi yapıldı. Başkanlığa Çaykaralı hemşehrimiz İsmail Şatıroğlu seçildi. Seçimde;  Kılıç ve İsmail Şatıroğlu’nun listeleri yarıştı. 373 oyun kullanıldığı seçimde İsmail Şatıroğlu 239 oy alırken Sami Kılıç ise 139 oyda kaldı. Şatıroğlu seçimin ardından yaptığı açıklamada," Bu mübarek Ramazan gününde Ülkemizin medarı iftiharı olan ve en önemli markalardan biri konumunu taşıyan, Trabzon İsmini hem Türkiye´de hem de ülke dışında en iyi şekilde temsil eden, bir sivil toplum kuruluşu olan sadece İstanbul´da değil ülkemizin her yerinde muhtelif faaliyetleri olan ülke içinde ve ülke dışında temsilcilikleri bulunan bir dünya federasyonu gibi çalışan TDF´nin yapılan genel kurulunda açık ara oylarla başkanlığa layık gören, oy kullanan bütün üyelerimize ve bu yolda şahsıma yol arkadaşlığı yapacak bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sürecin Federasyonumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum, ”dedi.
 
 “Ayağa Kalk Kürtūn”
 
İyi Parti Kürtün İlçe Başkanı Metin Özkan açıklamalarda bulundu. Özkan açıklamasında; “İlçenin birçok sorunun bulunduğunu bunların arasında en önemlisinin ilce adliyesi olduğunu söyledi. AKP iktidarı döneminde kapatılan Kürtün Adliye Sarayını yeniden ilçeye kazandıracağız” dedi. Özkan açıklamasında; “Kürtün ilçesinin dağınık bir coğrafya ya sahip olduğunu köylerden En yakın adliye olan Torul adliyesine gitmekte vatandaşların zorluk çekiyor.  Bu nedenle hizmeti vatandaşın ayağına getireceğiz tüm kürtünlü hemşerilerimiz bu hizmeti hak ediyor bizimle İYİ ol Kürtün” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim