Özdemir ise ‘huzurlu bir İstanbul için tüm sivil toplum örgütleri ile diyalog içinde olacaklarını söyledi.
 
Yola Çabuk çıktı!

 
31 Mart 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Akçaabat Belediye Meclis üyeliği için 18 yaşındaki Fatih Çabuk, en genç aday adayı oldu. Başvuru evraklarını İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Altuntepe'ye teslim eden Çabuk, Akçaabat'ta meclis üyeliği için ilk ve şu ana kadar tek başvuru yapan siyasetçi oldu. Henüz 3 ay önce 18 yaşına giren Çabuk, bu cesareti ile birçok siyasetçiyi geride bırakmış oldu.
 
Başvuru evraklarını İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Altuntepe'ye teslim eden Çabuk, "Gençlik insanın hayatında bir kere eline geçirebildiği bir fırsattır. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Taşmak için önce dolmak gerekir. Hedef nettir gayemiz bellidir. Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurum hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.
 
Bizden Biri: Cevat Hıdıroğlu
 
AK Parti’nin Tirebolu Belediye başkan aday adayı olan Cevat Hıdıroğlu’nu tanıyalım:  1962 yılında Tirebolu’nun Yukarı Orta Cami köyünde doğdu. İlk ve Ortaokulu Tirebolu’da Liseyi Giresun’da (Ticaret Lisesi ve Giresun Lisesi) bitirdi. 1985 yılında Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümünü bitirdi ve 1986 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Sinop İl Müdürlüğüne Tekniker  olarak atandı. 1987 yılında TRT’nin sınavını kazanarak, aynı yıl TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü Radyo Müdürlüğünde Yayın Teknisyeni olarak göreve başladı.  
 
Bu hizmetimi sürdürürken, yeniden sınavlara girip, KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazandı ve 2001 yılında buradan Mühendis unvanıyla mezun oldu. TRT Vericiler Müdürlüğünde Mühendisliğe terfi etti. Daha sonra TRT Trabzon Radyo Müdürlüğünden 16.08.2018 tarihinde Başmühendis olarak emekliye ayrıldı. Evli ve bir kız iki erkek çocuk sahibi; İngilizce biliyor. Trabzon Şubesi adına İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeliği, Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez Delegesi ile Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Trafik Komisyonu üyeliği. 2011 yılı EYOF(Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Trabzon organizasyonunda Trabzon Beşirli Tenis Kort sorumlusu olarak görev yaptım. 2004 yılında Tirebolu’da HIDIROĞLU KALE unvanlı Restoran açtım ve şu an hizmet vermeye devam ediyor.
 
Trabzon Barosu Unutmadı
 
‘Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ ünvanının verildiği 24 Kasım günü, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sınıfta yaşama sevincimiz, toplumda huzur, ülkemizde barış ve demokrasinin simgesi olan, anne-babalardan sonra en çok güvenilen, bir mum alevinden göz kamaştırıcı ışıklar çıkarabilen, toplumun ve ülkemizin geleceğini elleriyle şekillendiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘’ En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.’’ Sözleriyle eğitimin ve eğitimin sağlayıcıları öğretmenlerin toplum ve sistem içerisindeki rolünü vurgulamış ve bir ülkenin geleceğini öğretmenlerin belirleyeceğini ifade etmiştir. Ulusal kalkınmanın temeli eğitim ve öğretime dayanır. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli, laik ve bilimsel metotlar ile yapılması ve uygulayıcı olan Öğretmenlere, işlerini layıkıyla icra edebilecekleri özlük haklarının verilmesi, sosyal-kültürel ve ekonomik şartların sağlanması gerekmektedir. Trabzon Barosu olarak Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren, aklın ve bilimin ışığında, fedakarca mücadele eden tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar ve şükranlarımızı sunarız.
 
 “Sorumluluğumuzun farkındayız”
 
İyi Parti Trabzon İl Başkanlığı Basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu açıklamalarda bulundu. Kudu, “ İYİ Parti olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Aday belirlerken sadece partimizin beklentilerini değil milletimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak zorundayız. Biz, hizmeti yatırım diye sunacak adaylarla değil, imarın yerine insanı önceleyen adaylarla milletimizin huzurunda olacağız. Proje üreten, rasyonel çözümler sunan adaylarımız bu aşamaya gelmeden önce milletin isteklerini ve ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde tespit eden bir zihniyette olacaklardır. “Bir doktor, bir avukat, şehrin yarısı hastanelik yarısı mahkemelik” diyen millete soluk ve umut olacak olan İYİ PARTİ, bu anlamda milleti ikna edecek ve teveccühüne mazhar olacak adaylarımızı peyderpeyi açıklamaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki milletimiz en İYİ’ sine layıktır” dedi.
 
Öğretmenler Uzungöl’de Buluşuyor
 
Uzungöl Gençlik Platformu öğretmenleri ağırlıyor. 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile Gençlik Platformu Uzungöl’de bir etkinlik düzenleyecek. Düzenlenen etkinlikte 150 öğretmen bir araya gelecek. Canlı müzik, akşam yemeği eşliğinde bir akşam geçirecekler.

Etkinlik ile ilgili, “Uzungöl’de Uzungöl Gençlik Platformu Öğretmenler günü münasebetiyle 150 öğretmeni ücretsiz olarak Uzungöl’de ağırlayacak.Canlı müzik eğlence programının yanında akşam yemeği ve konaklama ve Pazar sabah kahvaltısı da dahil.” Denildi.
 
 “Öğretmenlerimiz gönül erlerimizdir”
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle mesaj yayınladı. Ustaoğlu, “ Zengin ve derin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair iddiaları olan ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız, nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmiş nesillerimizdir. Bu sürece hayat ve yön veren, insanlık tarihinin en mühim, kadim ve ölümsüz mesleğini ifa eden öğretmenlerimiz ise Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle, ilim, irfan ve hikmet ışığının aydınlığında donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getiren gönül erlerimizdir. Genç kuşaklarımızı üstün gayretlerle yetiştiren, hayatın her konumunda ve anında toplumun bir adım önünde olan, hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
 
CHP Atanamayan Öğretmen Ayıbına Son Verecek
 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Uzun,“Başöğretmen Atatürk diyor ki: 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran görmelidir.

Türkiye büyük kaynakları, dinamik nüfusu ve benzersiz konumuyla her sorunu aşabilecek bir ülkedir. Baskı rejiminin sona ermesi, yolsuzlukların yok edilmesi, Türkiye'nin rantı değil halkı öne çıkartan bir anlayış ile yönetilmesi halinde tüm sorunlar çözülecektir. Tarihi boyunca öğretmenlere en yüksek değeri veren ve onların yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi bu anlayış ile atanamayan öğretmen ayıbına son verecek, yolsuzluğa giden paraları eğitim sistemimize aktararak, öğretmenin öğrencisiyle, öğrencinin de nitelikli eğitim kurumlarıyla buluşmasını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Büyük Atatürk'ü rahmetle yad ediyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim