Tiflis’te ve Gürcistan’da neler var? Özkurt şu notları aktardı: ‘Özellikle Tiflis’teki MÜSİAD temsilcimiz ve oradaki Türk iş adamları ciddi mesafe almışlar. Fabrikalarını ziyaret ettik ve sohbet ettik. Manevi destek verdik. Başkanımız Ali Kaan beyle brilikte yine işadamlarımız için yeni yatırım imkanları aradık. Şu var, Trabzon’da turizm 4 ay ama Tiflis’te Turizm 12 ay. Birçok ülkeden turistler geliyor ve ciddi bir kaynak bırakıyorlar. Trabzon turizmini 12 aya yaymak için bu modelleri inceleyebiliriz.’
 
 
Nusret Onur Taburcu Oldu


 
Onurlar Ticaret Ltd.Genel  Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Meclis  Üyesi  Nusret Onur Tedavi gördüğü  Medicalpark Karadeniz Hastanesinden Taburcu oldub. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdulkadir KIRIŞ tarafindan anjiyosu yapılıp stent takılan  Onur  bir haftalık tedavisinin ardından taburcu oldu. Arkadaşı Hastane Genel Müdür Yardımcısı Turan Saka'da  kendisiyle yakından ilgilendi. Onur’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz,
 
 
Bayraktar’a Son Görev

 
Trabzon’un ünlü mimarlarından Ömer Bayraktar’ı dün uğurladık. Dahası Trabzon uğurladı. Trabzon’da iş dünyasından sanata bilim dünyasından spora kadar herkes Bayraktar içn İskenderpaşa camiinin avlusunda toplandı ve cenaze namazını kıldılar. Ardından da 56 yaşındaki Bayraktar son yolculuğuna  uğurlardı. Cami avlusunda babası ve ailesi ile kızı ve eşi taziyeleri kabul etti.
 
Esnafları  Ziyaret Ettiler


 
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Abdul Vahit Aksoy ile birlikte ilçede yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif esnaflık yapmakta olan esnaf ve zanaatkarları ziyaret ederek hem günlerini kutladılar hem de hasbihal oldular. Başkan Kadem Sağlam, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Bu gün sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile ilçemizde yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif olarak işinin başında olan değerli büyüklerimizi ziyaret ederek onların gününü kutlayarak hal ve hatırlarını sorduk” dedi.
 
Sorunları Çözeceğiz


 

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, beraberindeki Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Şalpazarı ilçesini ziyaret etti. Burada önce Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile makamında görüşen Tekataş daha sonra muhtarlar ve Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda ilçenin su ve kanalizasyonla ilgili sorunları istişarelerde bulundu. Genel Müdürü Ali Tekataş sorunların çözümü için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade ederek, “hep birlikte daha çok çalışacağız” dedi.
 
 
 Hayırsever İşadamı Hamid Ozdağ’ı Kaybettik


 

Araklılı hayırsever işadamı Hamit Özdağ,  bir süredir tedavi gördüğü İzmit'te 91 yaşında hayatını kaybetti. Araklı'ya eğitim alanında 2 okul ve diyanet vakfına 2 eser kazandıran hayırseverin cenazesi memleketi Araklı Ayvadere Mahallesi'nde yarın ikindi namazına müteakip toprağa verilecek. AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, vefat eden Trabzonlu iş insanı Hamit Özdağ ile ilgili taziye mesajı yayınladı, duygularını dile getirdi. Cora, “Trabzon'umuzun yetiştirdiği hayırsever iş insanlarından Hamit Özdağ'ı kaybettik. Hayatı boyunca dinine, devletine ve milletimize faydalı hizmetler yapmaya çalıştı. Fakirin fukaranın destekçisiydi. Onun yaptırdığı Okul ve Kur'an Kursları'ndan nice nesiller yetişiyor. Allah yaptığı hayırları karşısına getirsin. Seni hep hayırla yad edeceğiz Hamit amca. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.
 
Sarısoy’dan “Bir Sürmene Hikayesi” Sergisi


 
Trabzon basının genç isimlerinden fotoğraf sanatçısı Onur Emre Sarısoy, “Bir Sürmene Hikayesi” adlı fotoğraf sergisiyle 27-29 Eylül tarihleri arasında Forum Trabzon’da olacak. Geçtiğimiz yıl “Birleşen Kareler ve Şehrin Işıkları” fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşan Sarısoy bu sefer ata toprağı olan Sürmene’yi fotoğraflarla anlatacak. Sergiyle alakalı açıklama yapan Sarısoy, “Bu serginin adı çok ama çok önceden belliydi, fotoğraf odaklı bir isim değildi. Sürmene benim için hikayelerden ibaretti ve bu hikayelere hikayeler eklediğim süre içerisinde güzel fotoğraflar da çıktı. Bu noktada Sürmene’nin güzel insanlarına da çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl açmış olduğum sergimde de Sürmene’yle alakalı bir fotoğraf sergisi düşüncem olduğunu ifade etmiştim ve nasip bugüneymiş. Fotoğraf çekmek veya fotoğrafın hikayesini kadraja sığdırmak kadar fotoğraf sergisi süreci de zorlu oluyor. Bu noktada sponsorlukları için Sürmene Belediyesi’ne, Sürbısa’ya, Kahvaltı Dünyası’na, Azizoğlu Şirketler Grubu’na, Yılmaz Pide’ye, Boğalı Ticaret’e, Şölen Çay’a, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne, 61saat.com haber sitesine teşekkür ediyorum. Fotoğraf işçisi olarak emeklerimi sergileyeceğim 27-29 Eylül tarihleri arasında fotoğraf severleri ve tüm vatandaşlarımızı Forum Trabzon’a bekliyorum. Serginin açılış 27 Eylül Cuma Saat 14:00’da olacaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim