Doktorları birkaç güne taburcu edileceğini belirtti ama  biraz daha İstanbul’da kalıp dinlenmesini istediler.
 
Gazeteci Muhtar
 
31 Mart yerel seçiminde Rize Merkez Piriçelebi Mahallesi Muhtarı seçilen kameraman Hacı Ali Güney çalışmalarına hızla başladı. Seçimi kazanmasının ardından çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyleyen 25 yıllık Çay TV Kameramanı Gazeteci-Muhtar Hacı Ali Güney başlattığı çalışmalarını şöyle sıraladı:
 
‘Mahallede yolları sokakları köpüklü suyla yıkattık. Mahallede karanlık olan cadde ve sokakların aydınlatılması için çalışma başlattık. ÇEDAŞ ekipleriyle mahallede gezerek aydınlatma yapılacak yerleri belirledik. Sokak ve caddeleri haşerelere karşı ilaçlama yaptık. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi muhtaç 120 aileye gıda yardımı ulaştırmada yardımcı olduk. Mahallede kapalı olan kanalizasyon ve rögarların açılmasına yardımcı olduk. Mahallemiz için bugüne kadar hiç olmayan Muhtarlık Ofisi için Belediyemiz ile çalışmalara başladık.’
 
Muhammet Balta’dan Kadir Gecesi Mesajı
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında, “Mübarek Ramazan ayını uğurlamaya hazırlanırken Kadir Gecesi'ne ulaşmanın manevi heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını dile getirerek "Bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ni bir kez daha idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Allah'a hamd ediyoruz. Bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Aziz milletimiz, bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Trabzonlu kardeşlerimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum"
 
Halil Paşa’ya Ziyaret
 

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Trabzon Jandarma komutanı Tuğgeneral Halil Şen’i ziyaret etti. Şen’le makamında görüşen ve başarılarından dolayı tebrik edip kutlayan Köksal Öztürk, ‘Askerimiz, polisimiz bu ülke için canını veriyor. Her zaman yanlarında olmak bir vatandaş olarak görevim’ dedi.
 
Kadir Gecesini Kutladı
 
Ortahisar  Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ,  Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin gecesini kutladı. Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini karşılamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Genç , "Öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bir yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız. Şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için fırsat sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Bu vesileyle başta çok değerli hemşerilerimin, halkımızın ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, tüm insanlık için esenlikler diliyorum. “
 
Ülkemize Hayırlar Getirsin
 

Trabzon İl Emniyet Müdürü  Orhan Çevik’in Kadir Gecesi nedeni ile mesaj yayınladı. Çevik, “Aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin, Trabzonlu Hemşehrilerimize, Ülkemize ve Tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor, Hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum” dedi.
 
İkramiyeler Hesapta
 

ÇAYKUR'dan işçi ikramiye ödemeleriyle ilgili yapılan açıklamada, "İşçi personelimizin 2019 yılı ikinci dilim ikramiye bedeli olan 18.500.000 TL, işçi personellerimizin hesaplarına bu gün itibariyle aktarılmış olup, işçi personelimiz ikramiye bedellerini yarın (01 Haziran 2019 Cumartesi günü) ilgili banka hesaplarından çekebileceklerdir.  Bu vesile ile tüm üretici, çalışan ve tüketicilerimiz Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ederiz. Üreticilerimize, çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.
 
Örnek Davranış
 
Trabzon Araklı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Öztorun açıkladı. Başkan Öztorun Esnaf odası olarak öğrenciler burs verme kararı aldıklarını söyledi. Başkan Hüseyin Öztorun’un açıklamasında, “Değerli Araklı Esnaf odası üyelerimiz, bundan bir yıl önce 20 kişilik yönetim kurulumuz ile seçilip görevi devraldıktan sonra artık hizmet zamanı demiştik.

Geçen hafta basit usule tabi esnafımızın faturalarını ücretsiz etmiştik. Bugün Esnaf odası tarihinde bir ilke imza atarak öğrencilerimize burs vererek Esnaf’ımıza bir kez daha destek olduk. 2019-2020 Eğitim yılında Esnafımızın Üniversitede okuyan çocuklarının burs başvurusu bugün itibari ile başlamıştır. Başvurmak isteyen Esnaf Odası üyelerimizin Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odasına başvurmaları gerekmektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim