Kafkas İtirazı
 
Trabzonspor’da bazı çevreler Sadri Şener döneminde göreve getirilen Hacıosmanoğlu tarafından azledilen Tolunay Kafkas ismini gündeme getiriyor. Kafkas’ın bugüne kadar kayda değer başarısı bulunmadığına dikkat çeken futbolseverler psikolojik tahlil de yaparak şunları söylüyor: ‘’Tolunay Hoca Trabzonspor formasını hakkıyla teslim etmiş efsaneler arasına girmiştir. Antrenörlük farklı bir meziyet. Hagi Galatasaray’da tarihe geçti; ama antrenörlüğü hayal kırıklığı oldu. Tolunay ile Trabzonspor bir ivme yakalayamamıştı. Kafkas agresif bir isim ve oyuncu kontrolünde zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Trabzonspor yönetimi daha ilk günden baltayı taşa vurmamalı. Rıza Hoca ile yolları ayırmak sezon sonunda bile olsa şu aşamada iyi-kötü giden işleyişe çomak sokmak olur.’’
 
Kocaeli Teşekkürü
 
Kocaelili Gazetecilerin Trabzon izlenimi illerinde memnun ifadelerle yansıtıldı. Meslektaşımız Hüsnü Özkara’nın ilgisi gazetecilerin teşekkürünü aldı. Kocaelili Gazeteciler ziyaretle ilgili şunları yazdı: ‘’1946 yılında kurulan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarihi binada hizmet veriyor. Hüsnü Özkara’nın ağabeyi, Trabzon’un ünlü yazarlarından Sonnokta Gazetesi Spor Müdürü Servet Özkara ilimiz spor gazetecileri ile yakından ilgilendi. Trabzonspor tarihini en iyi şekilde aktaran Özkara, Kocaelispor’un 1992-93 sezonunda yaşadığı ilginç bir anıyı da paylaştı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binasının 1894 tarihinde yapıldığı öğrenilirken, Trabzon’dan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ne ve başkan Çetin Gürol’a selam gönderildi.
 
AÖF Uyardı
 
Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi final sınavı için daha önce açıkladığı 02-03 Haziran tarihlerini değiştirdi. AÖF bahar dönemi final sınavı 26-27 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından 02-03 Haziran 2018 tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir.Bu nedenle 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır."
 
Gümüşhane Bunu İstiyor
 
Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale ve tedavi sürecinde hayati önem taşıyan Koroner Anjiyografi ünitesinin olmaması tedirginlik yaratıyor.

Kalp krizinin yanı sıra, kalp damarlarında tıkanıklık şüphesi olan yılda yaklaşık 800 dolayında koroner anjiyografi gereksinimi olan hastanın Trabzon, Erzincan ve Erzurum’a sevk edildiği kentte vatandaşlar acil ihtiyaç olan ünitenin bir an önce hastanelerine kurulmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan vatandaşlar sosyal medyada örgütlendi, Koroner Anjiyografi ünitesi kurulması için kampanya başlattı.
 
 ‘Esat gitmeden barış gelmez’
 
TAKA’nin kadim okurlarından İsmail Hacıhalilağaoğlu aradı. ABD Rusya gerilimi ile ilgili açıklama yaparken, ‘Esad gitmeden dünyaya barış gelmez. Büyük bir savaş çıkmadan gitmesini umuyoruz. ABD’nin Esat gitmeli kararını destekliyorum’ dedi.
 
4.Yıla Özel Buluşma
 
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in özel kalem müdürü Hsaan Selim ve Basın Müdürü Yusuf Keskin’i dün sabah hazırlık içinde bulduk. Gelecek hafta Salı günü Genç Trabzon basını ile buluşacak ve 4 yılın muhasebesini yapıp, son bir yılda yapılacak olan projeleri değrelendirecek. Selim Keskin ve ekipleri hummalı çalışma ile Panagia oteli hazırlıyorlar.
 
Erbakan’ın İsmi Trabzon’a
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde önergeler arasında Türk siyasi tarihine damga vuran eski başbakanlarımızdan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin Trabzon’da bir yere verilmesi talep edildi. Gelen önerge oy birliğiyle gündeme alındı. Meclis üyelerinin oylarıyla Kültür Komisyonu’na çalışılması ve isminin nereye verilmesi noktasında sevk edildi.
 
Yeni Encümenler
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında bugün encümen üyeleri seçimi yapıldı.  Mehmet Karaoğlu, Ahmet Refik Yıldız, İsmail Hakkı Küçükali, Adem Kılıç, İsmail Hakkı Sivas aday oldu.  Meclis üyeleri verdikleri oylamalar neticesinde;  AK Partili Meclis üyesi Mehmet Karaoğlu 47 oy aldı, AK Partili Meclis üyesi  Ahmet Refik Yıldız 43  oy aldı, AK Partili Meclis üyesi İsmail Hakkı Küçükali 47, AK Partili Meclis üyesi Adem Kılıç 45 oy aldı, AK Partili Meclis üyesi İsmail Hakkı Sivas 44 oy aldı, Aday olan Düzköy CHPli meclis üyesi Musa Öztürk ise  1 oy alarak encümen üyeliğine seçilmedi.  Eski encümen üyeleri aday olmadılar; Hüseyin Kalaycı, Mehmet Öztürk, Melike Turhan
Salih Yavuz, Ahmet Salih Birincioğlu
Editör: TE Bilisim