Rektörümüz mesajında "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak; diye başlayan dizelerinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97'nci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız, Türk Milletinin, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır.
 
Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her bir dizesini belleklere kazıyan, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' diye dua etmiştir.
 
Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanlar emellerine ulaşamamışlardır. Bu özel günde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 97'nci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
 
Trabzonspor Hep Önde
 
Trabzon’da siyaset Trabzonspor’un Nisan kongresi nedeni ile ikinci plana itildi. Öyleki, dün Ak Parti il başkanı Haydar Revi, yeni yönetimine alacağı isimlerle yaptığı yüz yüze görüşmede bile sohbet biraraya gelip Trabzonspor’un Nisan kongresine dayanıyor. Dün Revi bunu bize itiraf etti. Parti çalışması yaparken bile Trabzonspor gündemimizin önüne geçti dedi.
 
Dün gece de Türkiye Gazeteci yazarlarının Trabzon’da okurları ile buluşmasında da Trabzonspor gündem oldu. Yazarlar ve protokol program başlamadan sohbet ederken söz Trabzonspor’un Nisan kongresine geldi dayandı. Türkiye gazetesi’nin yazarı Rahim Er, ‘Ben sizin hemşehrinizim dediğinde ise salonda bir anda seszilik oldu. Rahim Er’in Tayyip beyin sınıf rakadaşı olduğunu biliyoruz ama Tabzonlu olduğunu veya damadı olduğunu bilmiyoruz. Er  konuşmaya başlayınca ‘Her gören bana soruyor, Trabzonlumusunuz. Bu salondakilerden daha çok Trabzonluya ben benziyorum. Telefonumun sonu da 61.’
 
 “Destansı bir eserdir”

 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un İstiklal Marşının Milli Marş Olarak Kabulünün 97. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Yavuz: “İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde aktif rol alan, hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır. Bugün, İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 97. Yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız, milletimizin vatan ve bayrak sevgisini, Türk Milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlık sevdasını vurgulayan destansı bir eserdir. Bu eser aynı zamanda tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıl dönümünü kutluyorum” dedi.                                                   
 
Başaran Ailesinin Acısını Paylaştı

 
Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün geçtiğimiz gün Türkiye'yi ve Trabzon’u yasa boğan İran'daki uçak kazası sonrası bir taziye mesajı yayınladı. Üstün Mesajında; “Trabzon Sürmene Yukarı Çavuşlu Mahallemizden İşadamı Hüseyin Başaran'ın biricik kızı Mina Başaran ve arkadaşları bir seyahatten dönerken İran Üzerinde bir kaza sonucu düşen uçakta Allah'ın rahmetine kavuşmuştur. Üstün, Merhume Kızımız Mina ve diğer 7 arkadaşına Allah'tan Rahmet Kederli Ailelerine sabırlar diliyorum. Başaran Ailesinin acısı acımızdır . Başaran Ailesi İstediği an Sürmene'de Kızmız Mina İçin Sürmene'de Ebedi istirahatgahını hazırlayabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
Çaykara Bir Değerini Kaybetti
 
Çaykara Halk Eğitim Merkezi eski müdürlerinden Yıldız Uygun(80) vefat etti. Tüm görev süresini Çaykara’da çalışarak tamamlayan eğitimci Yıldız Uygun vefat etti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında tutulmakta olan Uygun Çaykara’nın seksen yılının hafızası gibiydi. En son Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken emekli olan Uygun Çaykara’da bir çok Sivil Toplum Örgütünde de görev aldı. Son olarak Hurmalık Camii yaptırma çalışmalarında aktif görev almıştı.
 
 “Oy vermenin Gururunu yaşayacağız”

 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı 18 Mart’ta Ankara’da gerçekleşecek kurultay için çalışmalara hız verdi. Başkan Nihat Birinci yaptığı açıklamada; “Büyük kurultay çalışmalarımızı tamamladık. Trabzon'umuzu Ankara da büyük bir kalabalıkla temsil ederek, kurultayımızın görkemli geçmesine katkı koyacağız. Ayrıca, ben ve on bir delege arkadaşımla Liderimiz Devlet Bahçeliye oy kullanmanın onurunu yaşayacağız” dedi.
 
Mehmetçik İçin 7’den 70’e Herkes El Ele
 
Zeytin Dalı Operasyonu’na Ülkenin her kesiminden çığ gibi destek yağmaya devam ediyor. Mehmetçiklerimize bir destek daha Çaykara İlçesinden geldi.İlçemiz Ataköy Mahallesinden 90 yaşındaki Ayşe Hacıabdullahoğlu bir aylık emekli maaşını Mehmetcik Vakfına bağışladı.
 
"Minik eller ve ayaklar üşümesin"
 
Trabzon Geçit Köyü Mağmat Mahallesi Vatandaşları Türkiye’nin Doğu Bölgesi’nde eğitim gören çocuklar için yarım kampanyası başlattı. Kampanyayı düzenleyen Trabzon Geçit Mağmat Mahallesi Kültür,Turizm İmar ve Yardımlaşma Derneği’nden yapılan açıklamada; “Derneğimiz tarafından düzenlenmiş olan sosyal yardımlaşma projesi kapsamında Ağrı ili Patnos İlçesi Değirmendüzü Köyü İlkokulundaki yardıma muhtaç öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımı yapmak amacıyla kampanya başlatılmıştır. Maddi Yardımlarınız için: Akbank Hızırbey Şubesi TR94 0004 6007 3288 8000 0636 98 nolu hesap” denildi.
Editör: TE Bilisim