18 Kasım Pazartesi günü üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek konferansların ilki saat 11.00’de, diğeri ise saat 14.30’da başlayacak. Prof. Dr. Mandal, öğleden önce düzenlenecek programda, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Küresel Eğilimler, Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler”, öğleden sonraki programda ise “Kariyer Planlaması ve Başarı” konusunda konferans verecek.
 
Meslektaşa Ziyaret
 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı TBMM’deki makamında ziyaret eden Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu ve Genel Sekreter kendisine Mustafa Kemal Atatürk armalı bir plaket takdim ettiler.
 
Alper Denetledi
 

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Ortahisar ilçesi Pelitli mevkiindeki Polis evi yanında tüm şube müdürlüklerini içinde toplayacak olan taban alanı 1000 metrekare üzerine kurulu bulunan yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alıp bir an önce bitirilmesini istedi.
 
Camiye Adını Verdiler
 

AK Parti Trabzon Koordinatörü Zonguldak Milletvekili hemşehrimiz Polat Türkmen’in adı Zonguldak Devrek Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş tarafından TOKİ konutlarındaki camiye verildi.
 
Kaşüstü’nün Yolları
 

Trabzon’un Yomra İlçesinin en gelişmiş mahallerinden birisi Kaşüstü’dür. Yaklaşık 10 bin nüfus ve bölge için önemli bir hastaneye hitap eden mahallenin yollarına patates eksek, seneye yaza yetişir. Hastaneye ayrılan yol berbat halde. Yolu yapan firmanın elemanlarının savak iş yapması sonucu yoldan aracı kırmadan geçmek imkansız. Yetkililer bu uzadıkça uzayan sıkıntıyı kısa zamanda çözüme kavuşturmalı.
 
Ramis Başkan Müjdeyi Verdi
 
Beşikdüzü halkının tedirgin eden kentsel dönüşüm alanları ile ilgili Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un yoğun gayretleriyle önemli adımlar atılıyor. Belediye Başkanı Ramis Uzun konu ile ilgili bir müjde daha verdi. Başkan Uzun, “ İlçemiz Cumhuriyet ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanının 2. 3. ve 4. etapta yer alan 15,3 Hektarlık kısmı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanından çıkarılmıştır. Çıkarılan bu alan içerisinde bulunan vatandaşlarımızın tapuları üzerindeki şerhlerin kaldırılması için Beşikdüzü Tapu Müdürlüğümüze yazı yazılmıştır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
 
Karakaş Çalışmaları İnceledi
 

Torul İlçe Kaymakamı Ömer Said Karakaş, ilçeye bağlı İnkılap ve Gülaçar Köylerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen İlçe Kaymakamı, Gülaçar Köyünde yapımı devam eden içme suyu ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
 
 “Türkiye meseleleri aşmıştır”
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İstanbul Karaköy'de yolda yürüyen iki genç kızın karşıdan gelen bir kadının saldırısına uğraması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım, “Bir filim yeniden sahneye koyulmaya çalışılıyor. Başı bağlı bayanlara saldıran başı açık bayanlar.

Olaylar televizyonlarda teşhir edilerek halkın kin ve nefret duygularını öne çıkarma gayretini göz ardı edemeyiz, araştırılsın bakılsın, bu olayların arkasında ya provokasyon vardır ya da yapanlar 82 milyonun içindeki ruh hastalarıdır. Türkiye bu meseleleri aşmıştır, benim iki kızım var ve birinin başı açık birininki kapalıdır. Anlaşamadıkları çok konu vardır fakat başlarının açık veya kapalı olmalarıyla ilgili hiç bir sorunları yoktur, bu konu Allah ile kul arasındaki meseledir. Sadece diyoruz ki bu ülkenin çektikleri yeter, kimse yeni maceralar peşinde koşmasın.”
Editör: TE Bilisim