TİSKİ Sahada
 
Dün gazetemizin 1.sayfasında yer alan Derecik’te tehlike haberinin ardından TİSKİ hemen harekete geçti. TİSKİ Genel müdür yardımcısı Yılmaz Görmüş dün Vakfıkebir yönüne giderken direksiyonu Derecik’e çevirdi ve parkın içindeki foseptiği inceledi ve aradı, ‘İller bankası kanalizasyon çalışması yapmış. Geçici kabulu yapılmış ama ilerisinde bir tıkanıklık olmuş. Müteahhit de bırakıp gitmiş. TİSKİ olarak arızayı gidermek için hemen çalışma başlattık.’ dedi. TİSKİ ekibini kutluyoruz. Şunun için, sadece yöneticileri değil tüm çalışanlar büyük bir fedakarlıkla hizmet veriyorlar.
 
Şahin Neden Şikayetçi?
 
Konaklar Mahallesi Muhtarı Hayati Şahin, elektrik kesintilerinden şikayetçi. Mahallede trafoların ve hatların çok eski olduğunu belirten Şahin sık kesilen elektriklerden dolayı ev aletlerinin arızalandığını söyledi.  Vatandaşların elektrik kesintilerinden mağdur olduğunu dile getiren Şahin, "Çoruh AKSA, TEDAŞ bir an evvel mahallemizdeki elektrik arızalarına çözüm bulmalı. İmkânların ve teknolojinin geliştiği bu devirde elektrik kesintilerin bu kadar sık olması bizleri gerçekten de bunaltıyor. 
 
Yetkililerimiz buna bir çözüm bulmalı. Hem esnaf hem işletmeler bundan büyük zarar görüyor, işlerini yürütemiyorlar ve ekonomik kayba uğruyorlar. AKSA ve TEDAŞ elektrik faturalarını nasıl zamanında tahsil ediyorsa, geciktiği zaman vatandaşlara anında ceza kesip elektriğini kapatıyorsa, aynı hassasiyeti elektrik hatlarının, trafoların bakım ve onarımında da göstermeli. AKSA yetkileri uyamasın
bir an önce mahallemize el atsın." diye konuştu.  
 
Azmi Tonyalı İçin Mevlit
 
Kuyumcu Azmi Tonyalı aramızdan ayrılalı tam bir yıl olmuş. Evlatları ölümünün yıldönümünde Çarşı camiinde Mevlid-i Şerif okuttular. Çarşı Camisi dostlarıyla birlikte doldu. TTSO Başkan vekili Tolga Avcı da Mevlid’e katıldı. Çarşı camiinin baş imamı Yusuf Hacıahmetoğlu ve arkadaşları muhteşem bir Mevlid ve Kuran tilaveti yaptılar. Mevlid’e başlamadan Yusuf hoca bir de uyarı yaptı. Son dönemde bazı din adamlarının televizyonlara çıkarak gereksiz ve manasız sözler sarfettiklerini aktararak ‘Efendim neymiş, sürekli selavat getirmek doğru değilmiş, şarlatanlıkmış, kuran okumak ölüye tesir etmezmiş! Bunları nereden çıkarıyorlar? Herkes ne söylediğine dikkat etmeli’ dedi. Akşam namazı sonrasında başlayan mevlid-i şerif yatsı namazının kılınması ile son buldu. Azmi Tonyalı’ya Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun.
 
Tek Başına Yürümeli
 
Hasan Kandaz. İYİ partili idi. Ortahisar belediye seçimleri listelerinde CHP’den yer aldı. Tüm arkadaşları döndü ama o CHP’de babaocağında kaldı. Hasan, Ekrem İmamoğlu’nun çok yakın arkadaşı. Çünkü  Pazarkapı’da büyüdüler. Kandaz VİP krizi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ‘CHP’de Ekrem İmaoğlu üzerinden kariyer yapmak isteyenler ya da Ekrem’i zorda bırakmak isteyenler ona hata yaptırdı. Ekrem’in ne işi var VİP ile? Onu halkın içinden kaçırmak istiyorlar. O halkın içinde kalırsa büyümeye devam edecektir’ dedi.
 
Amca Acısı…
 
Karadeniz'in sevilen sanatçılarından Resul Dindar'ın amcası Hüseyin Nurettin Dindar hayatını kaybetti. Dindar'ın cenazesinin dün Artvin'in Hopa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.
 
Köpeklere Eziyet
 

Akçaabat’ın eski adı Geliya olan Meşelli Mahallesinin Çamlıca Mevkiinde iki köpek sahipleri tarafından adeta işkenceye varacak kadar bir muamele yapıldığını gören çevre sakinleri belediye ve hayvan severleri göreve çağırıyorlar. Sürekli bağlı tutup, sahiplerinin zaman zaman 3-4 gün bile yanlarına uğramadıkları köpekleri çevre sakinleri su ve ekmek vererek diri tutmaya çalışıyorlar. Sahipleri tarafından sopa ile dövülecek derecede kötü muameleye tabii tutulan köpeklerin içler acısı hali karşısında gerekirse ilgili makamlara şikayette bulunulacağı da bildirildi.
 
Sorunlar Çözülüyor
 
Arsin Yeşilyalı mahalle muhtarı Namık Kemal Genç seçim sonrası mahallede yaptığı çalışmalarla kısa zamanda farkını ortaya koydu. Yeşilyalı mahalle muhtarı Namık Kemal Genç; Daha önce belde belediyesi olan Yeşilyalı da biriken sorunlar ve aksayan hizmetlerin üstesinden gelmek için başta Arsin belediyesi olmak üzere TİSKİ ve Büyükşehir belediyesiyle irtibata geçip koordineli bir şekilde çalışarak sorunlarının çözümünü kolaylaştırıyoruz” dedi.  Yeşilyalı mahallesi muhtarı Namık Kemal Genç, Arsin Belediyesinin mahallemizde yapımına başladığı plaj için de çok memnun olduklarını belirterek yıllardır aileler çocuklarını deniz güvenliği nedeniyle denize gönderemiyordu. Artik mahallemizdeki plaj ilçemizin geneline güvenle hizmet verecek” dedi.
 
Bayraktar Hayal Vadisi’nde


Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Trabzon'un evladı Erdoğan Bayraktar, Derecik “ Hayalvadisi restoran” da arkadaşlarıyla buluştu. Trabzon Turizmine katkı amacıyla Derecik vadisinde açılan “ Hayal vadisi restoran” ta yerli ve yabancı turistlere dört dörtlük hizmet veriliyor. Eski bakan ve TOKİ Genel müdürlüğü görevini yapan Erdoğan Bayraktar turizm işletmesini ziyaret ederek “Özellikle temiz ve saygın çalışmaları, yöresel yemekleriyle hizmet veren işletme sahiplerini tebrik ediyorum. Bu tür işletmeler birçok vatandaşa iş imkanı sağlıyor” dedi.  “Hayal Vadisi restoran” iş yeri sahipleri Hasan Yılmaz ve Berat Esgün ise “Amacımız Derecik vadisinin tanıtımı ve misafirlerimize en güzel hizmeti verebilmek. Restoranımızda yöresel yemekler balık ve Akçaabat’ın simgesi olan kaliteli köfte ile hizmet vermekteyiz. Restoran her türlü daveti karşılamaktadır” dediler.
Editör: TE Bilisim