Trabzon’u, iftaryemeğini, vatandaş sohbetini istişare ettiler. Usta, Bakan Soylu’ya, ‘Sayın Bakanım evladını kaybeden ve sonradan bulan bir baba gibi Trabzonlu hemşehrilerimizsize sarıldılar. 24 Haziran’a kadar birkaç kez daha Trabzon’u arşınlayacağız’ dedi. Soylu’da Trabzonluların sevgisinden oldukça etkilenmiş olacak ki, ‘2’de geliriz, 3’te geliriz’ cevabını verdi.
 
Acıya Ortak Oldular
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi hastanesi çalışanlarından TFF temsilcisi Temel Tüysüz Kars’ta zehirlenerek ölen kardeşini dün uğurladı. Cenaze merasimine çok sayıda Trabzonlu katılırken İyi Parti’nin il Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Sağır ile Partinin1.sıra milletvekili adayı Hüseyin Örs cenazeye gelerek acıya ortak oldular ve Başsağlığı dilediler. Örs, cenazenin ardından seçim çalışmalarına devam etti.
 
Balta Oraya Gitti
 
AK Parti listesinin 1.sırasında yer alan Muhammet Balta’ya dur durak yok. Balta, Cuma günü saat 17.00’da Ortahisar Ziraat Odasına gitti. Ziraat odasının Başkanı Mustafa Bekar AK Parti davasına yıllarını verdi. Muhammet Balta ile sarmaş dolaş oldular. Güzel bir sohbet yaptılar. Bekar, ‘Çok ama çok çalışmalıısınz’ dedi. Muhammet Balta kendisine teşekkür etti ve ‘Sayın Bekar Her zaman bu davanın nefesi olmuştur. Abimizdir canımızdır’ dedi.
 
Evlada Sarılmak
 
Bu fotoğrafa dikkatlice bakın. Fotoğrafta tekereklisandayeden kalkan ve oğlu Emrah’a sarılan Mustafa Çam. Yani babası.  Emrah, inşaattaki kazanın ardından babasını bir dakika bile bırakmadı. Her türlü tedavisi ile ilgilendi. İşte bu sarılma da evlada bir teşekkürdür, ‘Oğlum ben seni hep destekledim ama sende beni zor günümde yalnız bırakmadın’ sarılmasıdır. Çam ailesi büyük zorluklar yaşadı ama bunları aşıyor.
 
Başbakan Gümüşhane’ye Gidiyor
 

Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane'de düzenlenecek mitingde vatandaşlarla bir araya gelecek.
 
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın havalimanı temel atma töreni ve miting için 13 Haziran'da kente geleceğini ifade etti. Mitingin saat 14.00'de Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Köse, şunları kaydetti:
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Binali Yıldırım'ın katılımı ile yapacağımız mitingin ardından Salyazı'da havalimanının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. AK Parti teşkilatları ve Gümüşhaneli hemşehrileri olarak Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ı hep birlikte kucaklayacağız. Anadolu'nun ve coğrafyamızın yiğit evladını bağrımıza basacağız”
 
Borcu Olanlara Müjde
 
Trabzon’da su borcu olanlara müjde… 31 Mart’tan önceki su ve atıksu borçları yeniden yapılandırılıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen abonelerin 31 Temmuz’a kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün tüm ilçelerde bulunan ilçe şefliklerine müracaat etmeleri gerekiyor. 
 
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğüne su ve atıksu borcu olan abonelere borçlarını yapılandırma fırsatı getirildi. Yasa kapsamında 31 Mart tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödeneceği yeni yapılandırmada, abonelere borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor.
 
Yapılandırmadan faydalanan abonelerin ilk taksitlerini 30 Eylül’e (2018) kadar ödemeleri gerekiyor.  Yapılandırma işleminden yararlanıp peşin ödeme seçeceğini tercih eden abonelerin ise gecikme bedellerinin yüzde 90’ı siliniyor. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacak gecikme bedeli kısmının yüzde 90’ı iptal edilerek borçlu abonelere ödeme kolaylığı sağlanıyor.
 
Daha önceki yapılandırma işlemleri kapsamında ödemeleri devam eden ve 7143 Sayılı Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıracak olan abonelere de peşin ödeme indirimi uygulanıyor.  Borçlu abonelere oldukça önemli avantajların sağlandığı imkândan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Salı günü mesai bitimine kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilçe şefliklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
 
Editör: TE Bilisim