23-26 Nisan tarihleri arasında Florida eyaletinde yapılan toplantının fındıkla ilgili bölümünde ekrana fotoğrafı da yansıtılarak anılan Sabit Sabır, kongreye katılanlar tarafından ayakta alkışlanarak yad edildi. Sabit Sabır Trabzon Ticaret Borsası'nda(TTB) 28 yıl meclis başkanlığı yapmış, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde de (KFMİB) uzun yıllar yönetim kurulu başkanı olarak görev almıştı.
 
Hayriye Ablaya Veda
 

Trabzon’un Arsin ilçesi Mollaalioğlu Mahallesinde Cevriye Satır’ın kızı Hayriye Bıyık yaşama veda etti. 40 yıl önce Karaca mahallesine gelin giden Hayriye Bıyık(71) rahatsızlanmış ve Kaşüstü Devlet hastanesine kaldırılmıştı. Hastanedeki cenazesi ailesi ve yeğenleri tarafından alınan satır Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Karaca mahallesinden son yolculuğuna uğurlandı. Hayriye ablaya Allah’tan rahmet kederli Bıyık ve Satır ailelerine sabır dileriz.
 
Sağlığa Hayırlı Olsun Ziyareti
 

Trabzon AK Partide aynı il yönetiminde bulunmuş isimler MÜSİAD Başkan Yardımcısı ve TTSO Üyesi Aydın Öztürk, İl başkan yardımcısı Sebahattin Alemdar, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Üçüncü, Engin Çakır ve Nevzat Aslan İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Usta ile Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek hizmetleri Başkanı Dr.Erdem Şen’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Samimi bir  havada geçen  ziyarette Usta ve Şen duydukları memnunuiyeti dile getirdi ve teşekkür ettiler.
 
Geçmiş Olsun Terzioğlu
 

AK Parti’nin Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu köyde çalışırken kaza geçirdi.  Bir parmağını varangale kaptıran Terzioğlu hastanede tedavi edildi. Sağlık durumu iyi olan Terzioğlu’na geçmiş olsun diliyoruz.
 
Eğitimlerin Sonucu Alınıyor
                                              
Akçaabat Ziraat Odası çalışmalarını sürdürüyor.  Oda eğitimleri ile çiftçilere destek veriyor. Yapılan açıklamada, “Patates yetiştiriciliğinde diğer endüstriyel bitki yetiştiriciliğinde olduğu gibi besleme çok önemlidir. İyi bir tohum seçimi, ideal bir ortamın bitkiye hazırlanmasından sonra gübreleme hasada kadar planlı programlı ve disiplinli yapılmak zorundadır.
 
Bölgemizde bu süreçte ki usul esaslara uyan çiftçilerimizi ziyaret ederek onlara gübreleme ve sulama konusunda bilgiler aktarıyoruz. Zaferli mahallesinde Hasan Ali Bayraktar isimli çiftçimize fertigasyon konusunda destek vererek sezon sonu hasad miktarı ve ürün kalitesini artırmaya yönelik hedefine ulaşmada yardımcı olduk.Akçaabat Ziraat Odası olarak bölgemizde alışılagelen yanlış uygulamaları değiştirmek için tavsiyelerimize uyan çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Tarımı yapılan herhangi bir kültür bitkisinin ekonomik açıdan randımanlı olması ülkemiz kaynaklarının etkin kullanımı açısından çok önemlidir. Odamız olarak bu bilinçte hareket etmekte üreticilerimize destek olmaktayız.” Denildi.
 
Asla Unutmayacağız

 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,  27 Mayıs 1960 darbesi ile ilgili mesaj yayınladı. Cora, “ Cumhuriyet tarihimizde ilk darbe, Demokrasi tarihimizde kara bir lekedir. Vicdanlarda açtığı yara ilk günkü gibi tazedir. DP’lilerin idama götürüldüğü, CHP’nin devrim diye bayram ettiği, milletin yas tuttuğu günün adıdır. Unuturmuyuz, Asla!”
 
Adı Diyarbakır’da Yaşatılıyor
 

5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde pkklı teröristlerle girdiği çatışmada Şehit düşen Oflu hemşerimiz Özel Harekat Polisi Necmi Çakır'ın adı şehit düştüğü Silvan’da yaşayacak. Silvan Şehit Özkan Özendi İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan Z Kütüphane’ye Şehit Polis Necmi Çakır’ın adı verildi. Okulda düzenlenen törene katılan Silvan Kaymakamı Adem Çelik, eşi Ayşe Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Dadak, İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Kocatürk, İlçe Müftüsü İlhan Günay ve protokol üyeleri okulda oluşturulan Şehit Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır Z- Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.
 
Çakmakçı Güven Tazeledi
 

Rize  Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (RSMMMO)'nun 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 3 adayın yarıştığı seçimde mevcut Başkan Ali Fuat Çakmakçı, yeniden başkan seçildi.
RSMMMO'nun 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 2 grup ve 1 bağımsız adayın katıldığı seçimde Oda Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, kullanılan 176 oydan 111 üyenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Kongreye, Trabzon, Artvin, Ordu SMMMO Başkan ve Yönetim Kurulları da katıldı.
Editör: TE Bilisim