Turhan ''Ülkede bir yandan Cumhuriyeti yeni bir yönetim sistemiyle tahkim ederek daha fazla üretmenin, kalkınmanın mücadelesini verirken, diğer yandan küresel oyunları bozarak bölgeye huzur, istikrar ve refah kazandırma çabasını yürütüyoruz. Dünyanın içinde bulunduğu süreç dikkate alındığında, yarınların bugünlerden daha iyi olacağı konusunda çoğu kimse pek iyimser değil. Bu durumda millet olarak bize düşen, safları sıklaştırmak ve çok çalışmaktır. Devlet olarak da millet olarak da güçlü ve kudretli olmalıyız'' ifadelerini kullandı.
 
"Farklı coğrafyalarda yaşayıp da gönlü bizimle olan milyonlar var ve onlara karşı olan sorumluluklarımızı da güçlü ve kudretli olmadan yerine getiremeyiz" diyen Bakan Turhan şöyle devam etti: ''O nedenle bir tarağın dişleri gibi safları sıklaştırmak, her bir ferdimizi kucaklamak ve çok çalışmak zorundayız. Elbette safları sıklaştırmanın da pek çok yolu ve yöntemi var. Bugün burada toplanılmasına vesile olan sosyal kooperatifçilik de bunlardan biridir. Sosyal kooperatifler özellikle imkanı, fırsatı az olan grupların çalışma hayatına entegrasyonunun sağlanması gibi toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi hedeflemektedir.''
 
AKSA Ne Yapıyor?
 

Arsin’den AK Parti’nin Trabzon il eski Yönetim Kurul Üyesi iş adamı İrfan Özer aradı. Özer, ‘Bir ay önce Aksa’dan 100 TL borcum olduğuna dair telefonuma mesaj  geldi.  PTT’ye hem ben hem de oğlum gittik ve baktık. Ekranda borç görünmedi. Bugün elektriğimi kesmeye geldiler. Tekrar Arsin Aksa’ya gittim ve ödeme yapmak istedim. Bana şunu söyediler, ‘250 TL’de avukatlık ücreti vereceksiniz’ Bu nedir? Bana yapılan herkese yapılıyor. Bu insanların üzerine bu kadar gitmenin anlamı varmı? AKSA’nın zulmüne birileri müdahale etsin’  dedi.
 
MHP’li Çelik Çağrı Yaptı
 
MHP Akçaabat İlçe Başkanı, Adem Çelik, ilçede son zamanlarda sık sık elektrik kesintileri uygulandığına dikkat çekerek yazılı bir açıklama yaptı. TEDAŞ’ın özelleştikten sonra, özellikle Akçaabat’ta sık sık elektrik kesintileri yaşandığına dikkat çeken Çelik, “Örnek verecek olursak 30 Eylül Pazar günü 08:00 ile 16:00 saatleri arasında kesinti olacak demişler, fakat saat 19:00’da elektrik vermişler. Bu ne rezillik. Yaklaşık 11 saat benim vatandaşım karanlıkta kalmıştır” ifadelerini kullandı.  Makine bağlı yaşayan hastaların ölümle burun buruna geldiğini ileri süren Çelik, “Şimdi soruyorum. İlgili kurum ÇORUH EDAŞ Sadece para tahsilatı mı yapıyor? Yazıktır, günahtır... Bu konuda partimizi ziyaret eden vatandaşlar aşırı öfkeli olup, ilgili firmaya “hesap sorulmalıdır” diye tepkilerini gösterdiler. Eğer bu işi yapamıyorsanız, bırakın anlayan ve bu işi yapacak ehli insanlar gelsin.  Ayrıca bu iş böyle devam ederse, ne gerekiyorsa yapılacağını bilmelerini istiyorum. Benim ilçemin halkı, her şeyin iyisine layıktır. Bu böyle bilinmelidir” şeklinde bitirdi.
 
Sütte şarbon olur mu?
 
Veteriner Sebahattin Yazıcı, süt ve süt ürünlerinin şarbon taşıyabileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Vatandaşların, sosyal medya ve cep telefonları aracılığıyla hızla yayılan iddialara kanmaması gerektiğini belirten Sebahattin Yazıcı “Şarbon olan hayvan süt veremez. Endişeye kapılmamalı.” dedi. Şarbon konusundaki endişelerden özellikle et tüketimindeki endişenin yanında süt ve süt ürünlerine dair yaşanan endişelerin yersiz olduğunu vurgulayan Yazıcı “Mezbaha ve kesimhanelerde veteriner hekim kontrolünde kesilen hayvanların et ve et ürünlerinden tüketiminde hiçbir endişe olmayacağı gibi bölgede salgın yaşanmamışsa süt ve süt ürünlerinin tüketilmesine endişe olmamalıdır. Şarbon hayvanda çok hızlı ilerleyip kısa sürede ölüm olacağından bu hayvanlar mezbahaya bile kesime götürülemezler. Hayvanlardan 2-3 gün süt ve süt ürünü alınamaz. Şarbon bulaşmış bir hayvan ondan süt alacak zamanı bulamadan ölür.” şeklinde konuştu.
 
Başkır’a Operasyon
 
Meslektaşımız Osman Başkır Erzurum’da operasyon geçirdi. Zaman, zaman rutin kontrollerini aksatmayan Başkır kalp ameliyatı oldu. Yakın çevresinden aldığımız bilgilere göre başarılı geçen ameliyat sonucu Başkır’ın sağlık durumu gayet iyi ve yoğun bakım servisine alındı. Başkır’a Allah’tan acil şifalar diliyor ve bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz.
 
Geçmiş Olsun Ağabeyim
 
Cemiyet hayatının güler yüzlü insanı, Gümüşhane ve Bayburtlular derneği kurucu ve onursal başkanı, THY eski çalışanı ağabeyim Hasan Tahsin Coşkun geçirdiği beyin kanaması sonucu KTÜ Tıp Fakültesi acil yoğun bakımda yatmakta ve durumu ağırdır. MHP Trabzon il Başkan yardımcısı Temel Gülhan yaptığı açıklamada ‘Hasan ağabeyimize yüce mevlam şifalar nasip eylesin.’ dedi.
 
Süleyman’ın Acısı
 
Trabzon İl Sağlık Müdür Vekili Kemal Süleyman'ın annesi Huri Süleyman vefat etti. Merhumenin cenazesi dün ikindi namazına müteakiben Araklı Kestanelik Mahallesi’nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet diler, Süleyman’a da başsağlığı diliyoruz.
 
Dostları İçin İstanbul’dan Geldi
 
Rubenis, Hattrick, Altis gibi dünyaca ünlü markaların sahibi Spor Dünyası Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ünlü işadamı Hasan İpek, hafta sonu İstanbul’dan Trabzon’a geldi.
 
Aile dostları Özgüneş Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’in yeğeni, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Güneş’in oğlu Samet’in nikahına katılmak için günübirlik Trabzon’a gelen İpek, nikahın şahitliğini yaparak genç çiftlere mutluluklar diledi.
 
Trabzon’dan yine aile dostu Akçaabat Belediye eski başkan yardımcısı Cevat Birinci ile de uzun uzun sohbet ederek hasret gideren İpek, akşam uçağı ile tekrar İstanbul’a döndü. Trabzon’u Güneş ailesinden dolayı çok sevdiğini vurgulayan İpek, önümüzde ki günlerde tekrar Trabzon’a geleceğini ve Trabzon’a bir yatırım düşündüğünü söyledi.
 
Yetkililerden Çözüm İstedi
 
Gazetemize gelen ve sorununu ileten Ali Rıza Karadirek isimli vatandaş 4 aydır  engelli maaşını alamadığını söyerek yetkililerden çözüm istedi. Karadirek kurumlara gittiğini ancak detaylı bilgi alamadığını söyledi. Mağdur olduğunu söyleyen Ali Rıza Karadirek’in sorunun yetkililer tarafından çözülmesini umut ediyoruz.
Editör: TE Bilisim