Başkan Dr. Erdem Şen şunu sordu, ‘Sahile düşük maliyetle kurduğumuz seyir terasının denizle bağlantısı olmadığını söyleyenlere şunu soruyorum, ‘Eyfel kulesinin denizle bir bağantısı var mı? Veya Seyir teraslarının hangisinin bağlantısı var?’

Köse’den Eğitim Notları

Trabzon İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar’da 170 okuldan  32 adet Tübitak 4006 projesi yazıldığını söylerken bu sayısı az buldu ve şöyle bir yol haritası çizdi: “Bu rakam çok az. Tubitak projelerinde en az 3-5 bin TL okullarımıza kalıyor. Her okulun projesi kapsamında 120 projemiz var, bu sevindirici bir durum. En yakın ilçemize iki kat fark attık. Mutlaka Tübitak projesi yapmalıyız. Spor merkezlerini öğrencilerimiz ile buluşturmak istedik. Kaymakam beyin başkanlığında spor toplantıları tertipledik. Tüm spor merkezleri hizmetimize sunuldu. Bir tane talep gelmedi. Lig kuralım dedik, 4 okulumuz bize başvuru yaptı. Egzersiz yapan okullarımız mutlaka spor etkinliklere katılacaklar. 108 müzik öğretmeni ile toplantı yaptık. Müzik korosu planlıyoruz. 98 müzik öğretmenimizden iki öğretmenimiz başvuru yaptı. Her hafta sonu koro çalışmamız devam ediyor.”

Akçaabat’ta 100. Yıl etkinliği

Akçaabat’ın 100. yıl kutlama programı kapsamında 14 Şubat Çarşamba Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde saat 18.30’da Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu’nun Kurtuluş konulu sergisi, saat 19.00’da Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri 15 Şubat Perşembe saat 11.00’da Araştırmacı-yazar Mustafa Yazıcı’nın konuşmacı olarak katılacağı ‘Akçaabat’ta Rus İşgali, Muhacirlik ve Kurtuluş’ konulu konferans 16 Şubat Cuma Hamam çimeni Çarşısı Kültür Müdürlüğü salonunda saat 11.30’da Belediye Camiinde Mevlid-i Şerif,18.30’da Anılarda Akçaabat etkinliğinin ikincisi, Folklor sergisi ve kokteyl, 19.00’da folklor gecesi 17 Şubat Cumartesi ise Atatürk Parkında saat 10.30’da çelenk sunma töreni yapılacaktır.

Özer’e Veda

Trabzon'un Arsin ilçesinden Ali Özer (78) son bir kaç yıldır yakalandığı KOAH hastalığında kurtulamayarak vefat etti. Uzun yıllar Gebze'de çalışan ve emekliliği sonrası Arsin'e dönen Özer, son 2 aydır felçli olarak yatağa bağımlıydı. Geçtiğimiz hafta fenalaşan ve Ahi Evren Göğüs ve Kalp Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Ali Özer'in Cumartesi gecesi kalbi durdu ve kurtarılamadı. Aynı Hastanede yine KOAH tedavisi gören 65 yaşındaki eşi Nazmiye Özer üzücü haberi alınca o da fenalaştı ve yoğun bakıma alındı. 4 çocuk babası Ali Özer dün ikindi namazına müteakip köyünde kılınan namazının ardından toprağa verildi.

Özdemir Dayısını Kaybetti

Trabzon basınının renkli isimlerinden Ahaber ve Sabah gazetesi’nin muhabiri Özgür Özdemir’in dayısı vefat etti. 7 gündür yoğun bakımda olan Fevzi Çağlar dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi bugün Trabzon’dan son yolculuğuna uğurlanacak.

“Takipçisi olacağız”

Saadet Partisi Araklı ilçe Başkanlığı Araklı Taşönü mahallesinde kurulması planlanan çöp tesisi ile ilgili açıklama yaptı. İlçe Başkanı Mehmet Emir yaptığı açıklamada; “Trabzon’da Sürmene Çamburnu’ndan sonra, Araklı'ya yapılması düşünülen çöplüğün ısrarla Araklı' ya dökülmek istenmesini doğrusu anlamış değiliz. 2006 yılında o dönemin belediye başkanı olan Sayın Ümit ÇEBİ’nin gayretleri sonucu Turup bölgesi Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm alanı ilan edilmesi ve Araklı halkımın da dik duruşuyla verdiği destansı mücadele sonucunda Turup'tan vazgeçilmek zorunda kalınmıştır. Turizm il Müdürümüz aynı zamanda Araklılı hemşerimiz Ali Ayvazoğlu’nun özellikle bu bölgede bulunan mağaralar ile ilgili çok hızlı bir şekilde turizme kazandırılması noktasında gayretlerini bekliyoruz ve bu konunun takipçisi olacağımızı da ifade ediyoruz.

Kadınlarda Destek Verdi

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılım için imza kampanyası başlattı. Rize Valiliği önünde toplanan Ak Parti Rize İl ve İlçe Gençlik Kolları mensupları, ellerinde Türk bayrakları ile sınır ötesi operasyonlarda görev askerlere destek olmak için İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan imza kampanyasına katıldı. Kampanyaya kadınlarda destek verdi.

Doktor Topal Yasa Boğdu

Akçaabat Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar başhekim yardımcılığı yapan ve bir süre önce Kemik Hastalıkları Hastanesi Acil Serviste görevine devam eden Dr. Veysel Topal, hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören 52 yaşındaki  Topal'ın ölümü sağlık camiasında üzüntüye neden oldu. Dr. Veysel Topal'ın naaşı dün  Akçaabat Ortaalan Mahallesi’nde defnedildi.
Editör: TE Bilisim