Arsin sahilinin yapımında Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in büyük katkıları oldu. Sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sahilin devrini Büyükşehire aldı, kiralama işlemlerini yaptı. Başkan Dr. Erdem Şen, Başkandan sonra Arsin Belediye Başkan adayı olmak isteyen yardımcısı inşaat mühendisi Farabi Hacıhasanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Yılmaz Gazeteci yazar Cevat Ocak ve gazeteci Kemal Özdemir sahili turladık.
Sahilde yeni bir düğün salonu yapılıyor. Milyonlarca TL harcanarak çok modern bir şekilde inşa edildi. Cafeteryalar tamamen dolu ve halk halinden memnun. Sadece bazı oyun gruplarında ve yerlerdeki mermerlerde yer, yer kırıklar var ve bunların de en kısa sürede giderilmesi için hem Büyükşehir hem de Arsin Belediyesi çalışma yapacak
 
İşinin Başına Döndü
 
Kinck Boksta Gençler Dünya şampiyonluğu bulunan Trabzonlu iş adamı, mermerci Özkan Korkmaz tahrik altında işlediği suç sebebiyle girdiği cezaevinden çıktı. Özkan Korkmaz, ‘bıraktığım yerden işimin başına döndüm. Hem Trabzon’da hem de Muğla’da varolan yatırımlarımızı büyütmek için gece gündüz çalışıp açığı kapatacağım. Allah bizi kimseye karşı mahçup etmesin. Allah memleketimize iyilik, milletimize sağlık versin’ dedi.
 
Babası Gül İçin Ne Dedi?
 
Yeni Bakanlar Kurulu’nun Trabzon’a yakın isimlerinden olan Adalet Bakanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün babası emekli imam Cemil Gül oğlu Abdulhamit Gül'ü için "Çok zorluklar çekti ama hiç pes etmedi" dedi. Yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer alan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün babası emekli imam Cemil Gül, oğluna verilen göreve çok sevindiğini belirterek, "Hem okuluna gider, hem de evine katkı sunmak için yoldaki sürücülere şurup (meyve suyu) satardı. Bir gün kendisini ayağında eski ayakkabıyla meyve suyu satarken gördüm. O zaman çok üzülmüştüm" dedi. Gül, "İnşallah şimdiye kadar yapmış olduğu başarılı çalışmaları, yeni görevinde de yapar. Böyle bir kararı beklemiyordum. Haberi duyduğumda çok mutlu oldum. Oğlum genç bir hukukçudur" dedi.
 
Ticareti Konuştular
 
Trabzon Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Ziyarette iki kurum arasındaki işbirliği olanakları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Aykan, TESOB’un çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini vurgulayarak, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. TESOB Başkanı Metin Kara ise, Trabzon kenti ile esnaf ve sanatkârlar için hazırladıkları projelerde her zaman yanlarında olan Aykan’a teşekkür etti. Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan, ziyaretin anısına Başkan Metin Kara’ya plaket takdim etti. Ziyarette TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ve Ticaret İl Müdürlüğü şefi Deniz Tayfur hazır bulundu.
 
Araklı’da Mandıra Hamlesi
 
Trabzon'un Araklı ilçesinde hayvancılık ve tarım sektöründe büyümeler kaydediliyor. Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Çebi başlatmış oldukları çalışmalar ile hükümetin vatandaşlara sunduğu hibe programları kapsamında sektörün yaygınlaştırmasını sağlıyorlar. Başlattıkları bu girişimle Araklı'da sektöre giriş yapan birçok vatandaşı ziyaret eden heyet çalışmalar ve gidişat hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Günaydın, Başkan Çebi ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Çebi hayvan mandıralarını gezerek incelediler. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi: ''Tarım sektörünün yanı sıra hayvancılık sektörü hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirerek teşvik ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz mandıra sahiplerinin yaklaşık 700 küsür büyükbaş hayvanı bulunuyor. Üstelik teknolojik aletler ve sulama sistemleri ile sağlıklı ürünler elde edilmiş oluyor. Trabzon'da hayvancılık sektöründe Araklıyı çok iyi konumlara getireceğiz.’’ dedi.
 
Cenaze Hizmetleri Takdir Alıyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetlerini tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Cenaze yıkama ve kefenleme hizmetleri ile Türkiye’nin hangi noktasına olursa olsun cenaze nakil hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin verdiği cenaze yıkama, kefenleme ve nakil hizmeti sayısının her geçen yıl daha da arttığı görülüyor. Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında 458 cenaze yıkama ve kefenleme hizmeti verirken bu sayı 2012 yılında 600, 2013 yılında 821, 2014 yılında 1298, 2015 yılında 1719, 2016 yılında ise 2255 olarak gerçekleşti. 2017 yılının ilk yarısında (ilk 6 ay) ise 1242 cenaze yıkama ve kefenleme hizmeti verildi. Büyükşehir Belediyesinin cenaze nakil hizmetlerinde de önemli bir artış yaşanırken hava yolu taşımacılığından da yararlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında 796 cenaze nakil hizmeti verirken, bu sayı 2012 yılında 1032, 2013 yılında 1040, 2014 yılında 2231, 2015 yılında 2488, 2016 yılında ise 3535 olarak gerçekleşti. 2017 yılının ilk yarısında (ilk 6 ay) ise 1822 cenaze nakil hizmeti verildi. 7 gün 24 saat açık olan 0530 238 88 02 nolu ALO CENAZE HATTI’nı arayan vatandaşlar saat kaç olursa olsun işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
 
Seçiminiz Ne Kadar Doğru
 
Trabzon Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi eski ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi karşısında hizmet veren Özge Optik Lens işletmecisi Şükür Ümit Yılmaz yaz günlerinin yaşandığı bu zamanlarda gözlük seçimine ve kullanımına yönelik uyarıda bulundu. Yılmaz: ‘’ Gözlük, size ve yaşam stilinize en mükemmel şekilde uygun olması gereken kişisel ve benzersiz bir aksesuardır. Optisyeninizle detaylı bir danışma ve soru-cevap şeklinde ilerleyen bir görüşme yapmanın, buna ilave olarak aceleye getirilmeden ve profesyonel uzmanlık çerçevesinde gerçekleştirilecek optimum bir göz muayenesi (refraksiyon) işlemi bu nedenle daha da önemlidir. Biz müşterilerimize bu noktada her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yaz dönemi olduğu için ayrıca kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeden en uygun fiyat seçeneğini sunuyoruz’’ dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim