Pilavcı Kalkanoğlu’nu işletenler de Öksüz’ün çocukluk arkadaşları. Ama bugüne kadar Kalkanoğlu pilavından içeri girmek bize nasip değildi. Cevat Ocak aradı ve ‘Muharrem Şahin(CHP’nin duayeni) ile Kalkanoğlu pilavındayız, gel’ dedi. Artık bizde Çarşı mahallesindeyiz, iki adımda balık hali, iki adımda Alacahan, Bedesten, yanımızda Çarşı ve Pazarkapı camileri. 

Kalkanoğlu pilavına geçtik. Eski sebze halinin kuzeyinde, Bulvar otel’den devam ettiğinizde önüne çıkıyorsunuz. Kalkanoğlu pilavcısının içi muhteşem tarihi bir dekorla süslenmiş. Eski tarihe fotoğraflar köşede. Nede olsa amca Ali Kalkanoğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapmış. Üçüncü kuşak Kalkanoğlu siparişlerimizi aldı. Muharrem Şahin bu mahallede doğmuş büyümüş işyeri kurmuş ve bütün esnafları tanıyor. Kalkanoğlu’nun Pilavı kadar, Pilav üzeri kavurmasının da meşhur olduğunu söylemek lazım. Yanında az da kuru fasulye getirdi mi ortaya müthiş bir Lezzet çıkıyor. Trabzon inanın tarihi ile güzel hem tarihi mekanları hem de tarih yemekleri ile.

Bir Başarı Daha

Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Can'ın hazırlayıp uyguladığı ‘Yaşama Yeniden Merhaba’ adlı proje çalışması 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçilik Ödülleri yarışmasında Bakanlık değerlendiricileri tarafından yapılan elemede 3.357 proje çalışmasını geride bırakarak saha ziyaretine kalma başarısını gösterdi. Müdür Can’ın ortaya koyduğu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Akaç’tan Koçhan’a Cevap

CHP Trabzon İl Başkan Vekili Celal Akaç, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın terörle ilgili açıklamasına cevap verdi. Akaç, “Koçhan, Maçka’da terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık eden ‘4-5 kişi olduğunu’ söyleyerek sayı vermiş. Kamuoyuna böyle açıklamalar yapıp insanların kafasını bulandırmasın. Kimsenin Maçkalıların birbirlerine farklı bakmalarına neden olabilecek bir ortamı yaratmaya hakkı yoktur. Bildiği bir şey varsa devletin güvenlik güçleriyle paylaşsın” dedi.

Maçka’ya Kültür Merkezi 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Halil Atmaca Kültür Merkezinin Haziran Ayında inşaatına başlanacağını ifade etti. Başkan Koçhan, "İlçemizi kültür merkezini kazandırmak için çok uğraştık. İnşallah Ramazan'dan sonra Haziran ayında Halil Atmaca Kültür Merkezinin inşaatına başlıyoruz. Kültür Merkezimizde Sinema salonu, büyük konferans salonu, sanat sunum merkezleri olmak üzere teras kafesi ile eksiksiz bir kültür merkezini Maçka'mıza kazandıracağız. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Başkan Kutladı

KTÜ Ülkü Ocakları Dernek Başkanı Emirhan Bostan, yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 Türk Milletinin vatan ve kutsal değerlerime karşı oluşan saldırı ve dahili ihanetlere karşı milletin öz evlatları tarafından bütün dünya emperyalizmine yapılmış kutsal bir başkaldırıdır. Türk'ün esarete boyun eğmeyen mücerret bir millet olduğunu her yıldönümünde bir kez daha anımsatan 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramını sonsuz bir hissiyatla kutlarız, bu bayramın vesilesi olan başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve millet aşığı yol arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.”

Kafa Karıştırmayın

Avrasya Üniversitesi mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, “Bölücü terör örgütünün uzun bir süredir Karadeniz Bölgesinde terör faaliyetlerini yoğunlaştırdığı, bölgemizde can kayıplarına yol açtığı bilinmektedir. Bu vesileyle örgütün terör faaliyetlerinde bölge halkından destek aldığı yönündeki beyanlar bölgemizde istikrarsızlığa, kafa karışıklığına yol açmaktadır. Develerimizin bütün imkanlarıyla ve her türlü ihtimali hesaba katarak teröre karşı istihbarat –emniyet-asker koordinasyonu ile top yekun bir mücadele yürüttüğü bir dönemde bu tür söylentilerin terörle mücadeleye hizmet etmediği açıktır. Somut belgelerin bulunması durumunda yetkili birimler ile paylaşılmalı. Kafalar karıştırılmamalı” dedi.

Gedikli’den mesaj:

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Gedikli, “19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği,  işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm!” sloganıyla Millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür. Bu duygu ve inançla, Gençlerimizin ve tüm Ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dikkat Kesinti Var

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde Dağıtım sistemine bağlantı çalışması nedeniyle 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 06:00 – 10:00 saatleri arasında Yeşilköy Mahallesi Mezarlık Mevkii, 1 Nolu Bostancı Mahallesi, Bostancı Mahallesi Su Deposu, Karadeniz Doğalgaz, Bilkent öğrenci Yurdu, KTÜ Teknokent, ATİ Teknokent, Kredi ve Yurtlar Kurumu, KTÜ Çernobil, Mimar Sinan İlköğretim Okulu bölgesinde planlı elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.

 ‘Asla unutmayacak’

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla yayınladığı mesajda 19 Mayıs'ı, Türk ulusal kurtuluş savaşı meşalesinin yakıldığı gün olarak tanımladı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak İstiklal Savaşı'nı başlattığını belirten Başkan Genç, "19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır. Yurdumuzu işgal eden emperyalistlere karşı Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneği sergilemiştir.  Bu kahramanlığın ilk kıvılcımı 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da yakılarak düşmanlarımız yenilgiye uğratılmıştır. Türk milletinin her bir ferdi, 19 Mayıs tarihini çok iyi bilmeli, çok iyi idrak etmeli. Ve asla 19 Mayıs tarihini unutmamalı" ifadelerine yer verdi.

Hat Teşekkürü

Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ve beraberindekiler Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti ve dokuz merkez mahalleye minibüs hattı verdiği için Başkan Türkmen’e teşekkür etti. Abdullah Sevim, Mali kurul toplantısına iş yoğunluğu sebebiyle katılamayan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e teşekkür plaketini, makamında takdim etti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Türkmen, “ Belediye Başkanı olduğum ilk günden itibaren taşımacılık işini özel sektörün yapmasından yana oldum. Bana göre taşımacılık sektöründe kamu, sadece düzenleyici olmalıdır. Taşımacılık konusunda vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimizin birçoğunda da artık dolmuş var ve bu vatandaşlar için büyük bir avantaj” dedi.
Editör: TE Bilisim