Zengin’e Geçmiş Olsun

Merhum gazeteci Ali Zengin’in amcasının oğlu Salih Zengin’de kalp krizi geçirerek Tıp fakültesine kaldırıldı. Amca oğlunun cenaze merasimine katılamayan Salih Zengin, yaşama saniyelerle tutundu. Geçmiş olsun Salih kardeşimiz.

Trabzon’da Dünya Yaşlılar Kongresini Yapacak

Dr. Kemal Aydın. Sağlık Bakanlığında Müşavir. Dünya yaşlılar konseyi Başkanı. Trabzon’a geldi ve bugün Belediye Başkanları ile görüşmeler yapacak. Gerçekleştireceği planlamanın ardından da Trabzon’da Dünya yaşlılar kongresini toplamayı planlıyor. Trabzon’da bulunan Aydın’a, Trabzonlu iş kadını siyasetçi Ayşe Kara da destek veriyor.

Canalioğlu Ve Kılıçdaroğlu Apron’da Buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon ziyaretinde kendisini CHP Genel Başkan Yardımcılığı, CHP milletvekilliği ve CHP Trabzon belediye başkan yardımcılığı görevlerini yapan Volkan Canalioğlu da karşıladı. Ayaküstü sohbet eden ikili Trabzon ve Türkiye gündemini konuştu. Meydan alanında gerçekleştirilen miting sonrası Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye Volkan abi de çıktı. Trabzonluların her zaman gönlünde büyük yeri olan Canalioğlu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Volkan abi ile selfie çeken hemşerileri sosyal medyadan, ‘Volkan abi varsa sıkıntı yok’ notlarıyla paylaştı. 

Balıkçılar Mağdur

Arsin Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Kemal Atar yaptığı açıklamada, “Petrol ofisi kıyı balıkçılarını mağdur ediyor. Biz balıkçılar ÖTV’siz mazot alırız, bunu bize devlet verir kimin nerde nasıl harcadığını uydu takip cihazıyla takip eder. Ayrıca mazot alım defteri ve jurnal defteri ile teften tutturur. Bunla da takip eder şartlar üç yüz litre tankın olacak. Biz kıyı balıkçıları zor geçiniriz üç yüz litrelik paramız olmaz. Petrol ofisi bizi angarya olarak algıladı, ‘en az beş yüz lira alacaksınız, ben sistemimi ona göre güncelledim’ dedi. Kesti attı. Tarım il müdürlüğü ile görüştük öyle bir zorunluluk yok dedi. Denizcilik Müşavirliği ile görüştük hayır öyle bir zorunluluk yok, keyfi olarak karar almış dediler. Başka firmalar petrol ofisinden mazotu alıyor, kendi abone teknelere veriyor. Mazot aynı mazot bizi çaresiz bıraktı. Zaten defter ve evrak yapma paralarını zorlukla denkleştiriyoruz. Bunlara devlet dur desin mağduriyetimizi kaldırsın beş yüz litre mazotu alan eve getirse yasak teknede bıraksa çalınır ağları tekne taşısın yoksa mazot mu zaten iki üç grostonluk tekneler.”

Erdoğan Ve Terzioğlu’nun 3 Dakikalık Sohbeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon ziyaretinde apronda çok sayıda vatandaşla tokalaştı. Aralarında en dikkat çeken ise Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Terzioğlu ile 3 dakika ayak üstü sohbet etti.  Erdoğan kendisine çalışmaları sordu. Başkan Terzioğlu, gece gündüz demeden çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Güzel bir ekibimiz var. İnsanlara referandumu anlatıyoruz. İnşallah ilçemizde yüzde 95 oy alacağız ve Türkiye’nin birincisi olacağız” ifadelerini kullandı.  Erdoğan’da neden yüzde yüz değil diyerek gülümsedi.

Görele’ye Hayırlı Olsun 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, hibe ve mali bütçeden bir adet 10 teker hafriyat kamyoneti, 13+1 çöp kamyoneti ve 7+1 mini çöp kamyoneti, 2 adet 4×4 Pick-Up, bir adet 5,5 ton ağırlığında ekskavatör ile araç parkını güçlendirdiklerini açıkladı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Belediyemiz hizmet filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Filomuza Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe vasıtası ile bir adet hafriyat kamyoneti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yine özdeş hibe aracılığı ile çöp kamyoneti ilave edildi. Belediyemiz mali bütçesinden toplamı 502 Bin lira maliyeti olan 2 adet 4×4 Pick-Up, 5,5 ton ağırlığında mini ekskavatör ve mini çöp kamyoneti temin edildi. Vatandaşlarımıza her kanattan hizmet sunabilmek gayesi ile hizmet filomuzu verimli hale getirmeye, tazelemeye ve yenilemeye devam edeceğiz’’ dedi. 

Gedikli’nin 172. Yıl Mesajı

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gedikli mesajında, “172 yıldır halkımıza yüksek bir vazife şuuruyla hizmet eden Türk Polis Teşkilatı’nın bütün mensuplarına, kuruluş yıldönümü vesilesiyle tebriklerimi iletiyorum. Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız, kamu düzeninin temini, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, insan haklarının korunması, hukukun uygulanması görevlerini, büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedir. Ülke olarak içinde bulunduğumuz zor günlerde terörle mücadelede büyük başarılara imza atan Türk Polis Teşkilâtı'nın kuruluş yıldönümünde, Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yad ediyor, büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün Polislerimize şükranlarımı sunuyor, başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum. Unutulmamalıdır ki bu Ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” dedi.
 
Editör: TE Bilisim