78 yaşındaki Resul Şahin’in cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Çaykara Şahinkaya mahallesinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Dayının Yorumu

CHP Belediye Meclis üyeliği yapan Ömer Dayı Trabzonspor stadı hakkında açıklamalarda bulundu. Dayı daha önce mecliste dile getirdiği ifadelerden dolayı tepki aldığı fakat o ifadelerin bugün doğru çıktığını söyledi: “Sosyal medya diye nitelendirilen bu sütunlardan bir kez daha yazma gereği duydum, Trabzonspor'a yeni stadın kiralandığına yönelik söylemler hakkında halen bir açıklama yapılmaması manidardır, ayrıca bu stadın yapımına karşı verilen yerler olmasına rağmen, tokinin daha önce yaptığı Rize stadı, Kayseri stadı, Bursa stadı, Galatasaray stadına karşı hiç bir karşılık almadan yapılmasına rağmen bu çifte standart neden biz Trabzon'a ve Trabzonspor'a uygulanmaktadır. Bu yazımı doğrularcasına bugün Taka gazetesinde Mehmet Atalay'ın yazdığı yazıda, Tokinin Galatasaray'a tek bir kuruş harcatmadan stadını yaptığını ifade etmiştir.”

Erdoğan Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da Trabzon’da olacak ve AK Parti Trabzon teşkilatında seferberlik başladı. Geçtiğimiz akşam İl Başkanlığında İl Başkanı Haydar Revi başkanlığında miting hazırlıkları için toplantı yapıldı. Yoğun bir katılımın olması için şimdiden çalışmalara ve organizasyon hazırlıklarına başlayan AK Parti’de yine aynı isim görevlendirildi. Bundan önceki seçimler öncesinde yapılan mitinglerde bu işin başında AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş oluyordu ve yine o oldu. Mitingin öncesindeki hazırlıkları organize edecek olan Demirtaş zaten mesaiye başlamıştı. Miting davetleri için hazırlanan görseller şehrin her yerine asılmaya başlandı aynı şekilde seçim araçlarında da davet duyuruları geçiyor. İlçelerde de teşkilatlar toplantılarını yaptı ve kaç kişi gidecekleri ayarlanıyor. Kısacası AK Parti Trabzon’da şu anda tek gündem var o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da iyi bir şekilde misafir edilmesi.

Türkmen’in Kitap Hassasiyeti

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yavuz Kitap Evi ile ortaklaşa düzenlenen üçüncü kitap tanıtım fuarı açıldı. Emin Serdar Sergi Salonu’nda 15 gün boyunca devam edecek olan kitap tanıtım fuarı dün kitapseverlerle buluştu. Özellikle gençleri, öğrencileri ve Akçaabat halkını kitapla buluşturma amacı ön planda olan fuarda yer alan tüm kitaplar indirimli fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Kitap tanıtım fuarını gezen ve fuardaki kitapları inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yarınlarımızı okuyan, düşünen insanların inşa edeceğini belirtirken "Teknolojinin baş döndürücü bir hal aldığı toplumuzda ilerleme ve gelişme ancak kitaplarla olur. İlerlemek ve gelişmek isteyen toplumlar bilgi üretip kullanmak zorundadır" dedi.

Kura Tarihleri Açıklandı

Çaykur'dan yapılan yazılı açıklamada personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 1.500 mevsimlik (geçici) ilkokul mezununun nasıl ve ne zaman işe alınacağı açıklandı. İşe girmek isteyen işçi adayları müracaatlarını bulundukları ilin İş-Kur İl Müdürlüklerine yapacak.  

04.04.2017-13.04.2017 tarihleri arasında yapılacak iş başvurularının ardından kura çekimleri:  
Rize 02 Mayıs 2017 Salı saat:10.00 Rize’de Artvin 03 Mayıs 2017 Çarşamba saat:13.00 Arhavi / Artvin’de Trabzon 04 Mayıs 2017 Perşembe saat:13.00 Of / Trabzon’da Giresun 05 Mayıs 2017 Cuma saat:13.00 Tirebolu/Giresun’da noter huzurunda yapılacak.

Trabzon Kararacak

ÇEDAŞ’ın yaptığı açıklamaya göre; Yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması nedeniyle, Dernekpazarı ilçesine bağlı Yenicami Mahallesi ve Kondu Mahallesi’nde 4-5-6-7 Nisan tarihlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında, Dağıtım Sistemine Bağlantı Çalışması nedeniyle, Ortahisar İlçesi’ne bağlı, Kaymaklı Mahallesi, Bağkur Sanayi Sitesi, Ayakkabıcılar Sitesi, Tüvtürk, Karadeniz Mermer, Kor Metal ve Yılmaz Plastik’te 9 Nisan tarihinde saat 08.00 ile 11.00 arasında, Dağıtım Sistemine Bağlantı Çalışması nedeniyle, Of ilçesine bağlı; Sartaş Hazır Beton, Çamlı Çay Fabrikası, Of Çay Fabrikası, Solaklı Çay Fabrikası, Demçay çay Fabrikası, Hancı Çay Fabrikası, KTÜ Öğrenci Yurdu, KTÜ Teknoloji Üniversitesi, Kapalı Spor Salonu, Moil Petrol ve Köy Hizmetleri Asfalt Şantiyesi’nde 9 Nisan tarihinde saat 08.00 ile 10.00 arasında, Dağıtım Sistemine Bağlantı Çalışması nedeniyle, Ortahisar İlçesi’ne bağlı, Kutlugün Mahallesi Çakıtlar Mevkii, Yanlıca Dere Mevkii, Pres Beton, BİM, Pulat Plastik, Çitipak, BETAŞ, Dial İnşaat, Yaylalılar Prefabrik ve Yılkarbon Kömür’de 9 Nisan tarihinde saat 08.00 ile 09.00 arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Demokrasi Destanı 

Dede Korkut Tiyatro Topluluğu ( DE-KOR) tarafından sahnelenen ve 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini anlatan Demokrasi Destanı isimli tiyatro oyunu Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bayburtlu tiyatro severlerle buluşacak. Daha önce sahnelendiği Ardahan ve Gümüşhane’de büyük beğeniyle izlenen, Ufuk Kalekahyası’nın yazıp yönettiği oyun 4 Nisan Salı günü saat 19.30’da Şair Zihni Kültür Merkezi’nde izleyicinin beğenisine sunulacak. Tiyatroseverlere hain darbe girişimi gecesi neler yaşandığını anlatacak Demokrasi Destanı 3 perde olarak sahnelenecek.
 
Editör: TE Bilisim