İçerisinde gençlik merkezi, itfaiye birimi, toplantı salonları, hanımlara yönelik satış yerinin de bulunduğu Şalpazarı Belediyesinin yeni hizmet binasının açılışı için geri sayım sürüyor.
 
İçeriği ve kullanma alanları ile birlikte bölgede ilk olma özelliği taşıyan yeni bina görünümü ile de Şalpazarı’na ayrı bir hava katacak. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, sadece çevre düzenlemesi eksik olan Şalpazarı Belediyesi’nin yeni hizmet binasının bayramdan sonra hizmete gireceğini söyledi.
 
Halil Memiş’in Ziyareti
 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Başkontrolörü Halil Memiş, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhamemt Balta’yı makamında ziyaret etti. Başkan Muhammet Balta ile bir süre sohbet eden Halil Memiş yeni dönem için hayırlı olsun dileklerini iletti. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, Halil Memiş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.
 
Beşikdüzü Gelin Gibi Süslendi

 

 Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un talimatı ile bugün yurdumuzun dört bir yanında kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi Beşikdüzü ilçesi gelin gibi süslendi. Beşikdüzü Belediyesi tarafından ilçenin dört bir tarafına bayraklar asılarak bayram öncesi Beşikdüzü’ne muhteşem bir görünüm kazandırıldı.
 
Şehitlerimizi Ve Ailelerini Unutmayalım

 
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Vakfıkebir Ballı Mahallesi'nde şehit ailesini ziyaret etti.İlçe Müftüsü Köksal,1996 yılı Nisan ayının 10'unda Bingöl'de terörle mücadele ederken şehit olan, Şehit Piyade Komando Çavuş Erdal Baştan'ın Ballı Mahallesi'nde ikamet eden babası Ali Rıza Baştan ve annesi Hacer Baştan'a evlerinde ziyaret etti.Vatanımız için canlarını veren şehitlerimizi ve ailelerini unutmamamız gerektiğini ifade eden İlçe Müftüsü Köksal, okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından Şehit Erdal Baştan ve tüm şehitlerimiz için dua etti.İlçe müftüsünün ziyaretlerinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Şehit Erdal Baştan'ın ailesi, müftü Köksal'a ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Milletvekili Öztürk Hayırlı Olsun Dedi
 

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Milletvekili Sabri Öztürk’e ziyaretinde dolayı teşekkür ederek ‘Görele Tarihi Kuruluşu ve Yükselişi’ adlı kültür kitabını hediye etti.
 
Ey Yükselen Yeni Nesil, Gelecek Sizindir
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla mesaj yayınladı. Ustaoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur. ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.’ diyerek gençlere olan güvenini ve inancını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yüz yıl önce milletimizin istikbalini ve istiklalini gençlerimize emanet etmiştir.
 
Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize samimiyetle sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarına; bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızı en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Trabzonlu hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
 
Park İsyanı
 

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Moloz Mevkiinde park edilen araçlar vatandaşları isyan ettirdi. Yolun sağına ve soluna park edilen araçlar ile ilgili vatandaşlar çözüm istedi. Yaptıkları açıklamada, “Burada yol düzenlemesi yapıldıktan sonra durak buraya taşında. Durağın arkasında kalan tek şerit yolun ise her tarafına araç park ediliyor.  Yetkililerden buraya çözüm istiyoruz” dedi.
 
Öğrencileri Ödüllendirdi
 
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanmakta olan  ‘’Yaşayan Matematik’’ projesi kapsamında Türkiye geneli Matematik öğretmenleri ile ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen ’’Materyal Geliştirme’’ etkinliğinde dereceye giren öğretmen ve öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Başarılı öğretmen ve öğrencileri makamında kabul eden Vali Doruk, dereceye giren projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Bürlükkara hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, temel amacının Matematik biliminin öğrencilere günlük hayatta kullanma becerisinin kazandırılması, matematik atölyesi, eğlenceli matematik etkinlikleri ile matematik biliminin öğrencilere sevdirilmesi, matematik günleri ile öğretmenlerin matematik alanında bilim insanları ile buluşturularak mesleki gelişimlerine katkı sunulması olan projenin bir ayağını oluşturan ‘’Matematik Konulu Materyal Geliştirme Etkinliği’ ne ilgi ve katılımın iyi olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim