‘Amerika Birleşik Devleti yetkililerinin, ülkemiz yargısına doğrudan müdahalesine yönelik tehdit ve yaptırım açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir devletin baskısını, tehdidini kabul edemeyecek kadar bağımsızlığına düşkün bir milletin devletidir. Türk yargısının sorunları milli bir mesele olup, çözümünü de hep birlikte bizler sağlayacağız. Türk yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığı Anayasamızca güvence altına alınmıştır. Hiçbir güç Türk Yargısına talimat veremez, tehdit edemez. Amerika Birleşik Devletleri yetkilerinin tehditleri egemen bir devletin yargısına müdahale niteliğindedir. Bu tutum devletler arası hukuka da aykırılık oluşturmaktadır. Türk Yargısı bu tehditlere ve siyasi baskılara boyun eğmeyecektir. Hukukun üstünlüğüne, Hukuk devleti ilkesine istisnasız tüm devletler inanmalıdır. Trabzon Barosu olarak ABD yetkililerini devletimizin egemenliğine saygı duymaya ve uluslararası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.’

Çebi’nin Temposu Süper

Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi ilk günden itibaren başkan Ahmet Metin Genç’in işini rahatlatan yardımcılarından birisi. AK Partinin kuruluşundan beri Partinin içinde olan, 2001-2002 yılında Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan ve daha sonra İl Genel Meclisi Üyesi ve il Başkan yardımcısı olarak önemli görevlere imza atan Çebi hafta başından beri Ahmet başkana vekalet etti. Ankara’da Bakanlara yapılan ziyarete katılan Ahmet Metin Genç’in yokluğunda nikah kıyan, cenazelere katılarak acılara ortak olan Selahattin Çebi Ankara’dan Trabzon’a gelen İş adamı Selahattin Hasançebi ile TAKA Gazetesi Ankara temsilcisi Tacettin Çebi’yi de ağırlayarak öğle yemeğinde istişarede bulundu. Çebi Önümüzdeki günlerde Trabzon ve Araklı’da bir dizi yayla şenliğine katıldıktan sonra dinlenecek ve ardından da yerel seçimin startını verecek.

Bir Koltukta Kaç Karpuz

Bazı insanlar vardır aktif çalışmayı çok severler. Bunlardan bir tanesi de Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu. Hem oda başkanlığını hem de ticareti aynı anda yürüten Eyüpoğlu aynı zamanda ilçenin Yeşiltepe Mahallesi muhtarıdır. Bir dönem de il genel meclis üyeliği yapan Eyüpoğlu, insana hizmet için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Eyüpoğlu’nu dün Trabzon’da TİSKİ’de gördük. Birkaç muhtar ile mahallenin su sorununu hallediyordu. Eyüpoğlu’na bu kadar çalışmada yorulmuyor muşunu? diye sorduk. O da, ‘Ben ilçe halkım için asla yorulmam. Allah güç kuvvet verdiği sürece gecemi gündüzüme katar çalışırım. Şu anda da su ile ilgili küçük bir sorunumuz var. Muhtar arkadaşlarımızla o sorunu hallediyoruz” dedi. Ne diyelim bu kadar yoğunlukta Allah güç kuvvet versin.

Destek Çıktılar

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kağan ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın toplantısı yapmış, basın toplantısında ‘İşkur’un toplum yararına programdan işçi çalıştırmasının üretimi hatta üniversite mezunlarının kendini geliştirmesin engellediğini’ iddia etmişti. Bu söylemle ilgili Zihni Ağırman güzel bir yazı yazdı ve o yazının ardından da hem Albayrak Port’un Genel müdürü Muzaffer Ermiş Ağırman’ı aradı hem de AK Parti’nin il Teşkilat Başkanı Uğur Aydın.  Ermiş, Ağırman’ın yazısına destek verirken  Aydın da programın tembellik yarattığını söyleyerek, ‘Üretime geçmeliyiz. Benim şehirlerden köylere yönelik bir projem var. Üzerinde çalışıyorum. Hayvancılık var içinde, tarım var. Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım’ dedi.

‘Lüks’ Dedi Meclise Taşıdı
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, kamu kurumlarında yapılan lüks harcamaları soru önergesi halinde meclise taşıdı. Kaya yaptığı açıklamada, “AKP hükümeti temsilcileri tarafından her fırsatta tasarruf tedbirleri alınacağı ifade edilmesine rağmen kamu kurumlarınca yapılan lüks harcamalar kamuoyunun vicdanını sızlatmaktadır. Önceki Meclis Başkanı İsmail Kahraman döneminde, Meclis Başkanlığı’nca seçimlerden kısa bir süre önce 2019 ve 2020 yıllarında kullanacak makam araçları için ihaleye çıkılmış ve ihale tekliflerinin yüksek maliyetli oluşu nedeniyle ihaleden vazgeçilmişti. Basına yansıyan haberlere göre lüks makam aracı kiralanması için yeni ihale kararı alındığı ve kiralanacak araç sayısının da arttırıldığı bildirilmiştir. İşte o sorular; 1. Halihazırda TBMM Meclis Başkanlığı’na ait hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı bulunmaktadır? 2. 2017-2018 yılları için hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı kiralanmıştır? Kira süresi ve kira maliyeti ne kadardır? 3. Meclis Başkanlığı’nca kullanılan makam araçlarının yakıt bedeli ile birlikte son 1 yıllık maliyeti ne kadardır? 4. “Yüksek maliyet” nedeniyle iptal edilen araç kiralama ihalesinin tekrar gündeme alınmasının gerekçesi nedir? Bu karar bir çelişki değil midir?”
 
Ortahisar’a Bayrak Önerisi
 
İYİ Parti Trabzon Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yücel Hasançebi, Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı’nın karşısına kurulan dev Trabzonspor bayrağı çok beğendiklerini ifade ederek, belediyeye öneride bulundu. Hasançebi, “Trabzonsporumuzun 51. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile Ortahisar Belediyesi’nin 1. NoluBeşirli’de stadyumun tam karşındaki  bayrak direğinde dalgalanan takımımızın bayrağı göğsümüzü kabartmıştır. Ancak, gönül ister ki Türk Bayrağımız da yanında dalgalansın ve asil bayrağımız şehrimizin her yerinden görülsün. Belediyemizin bu talebimizi karşılayacağı hususunda şüphemiz yok.”

 ‘Helalleşip ayrıldım!’

MHP Trabzon İl yöneticilerinden Orhan Bal, MHP Trabzon İl Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edildi. Bal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Trabzon İl Başkanlığı tarafından şahsımın disipline verildiğini yazılı ve görsel basından öğrenmiş bulunmaktayım. Kendileri beni disipline vermeden önce katıldığım son toplantı da şahsımın, yönetici arkadaşlarımla ve mevcut il başkanından helalleşip ayrıldığımı bildirmek isterim. Mevcut il başkanı ise aynı toplantıda da yönetici arkadaşlarımızın önünde şahsımı onore ederek, “Onurlu duruş sergilediği için Bal’a teşekkür ediyoruz, adam gibi dik durdu” ifadelerini kullanmıştır. Bu konuşmaların ardından hiçbir toplantıya katılmadım” dedi. Öte yandan Bal, önceki il başkanı Nihat Birinci’ye yakınlığıyla biliniyor.
Editör: TE Bilisim