Merhume sandıkçı dün Of ilçesi Bölümlü Mahallesi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze merasiminde Eğitimci Sandıkçı, taziyeleri kabul etti.
 
Selim yavuz sandıkçı kimdir?
 

1960 yılında Of Bölümlü Beldesi'nde doğdu. Bölümlü İlkokulu ve Taşhan Ortaokulunu bitirdikten sonra Çorum Öğretmen Lisesinden 1976 yılında mezun oldu. Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü 1979 yılında bitirdi. Matematik öğretmenliği görevine 06.11.1979 tarihinde Erzurum ili Tekman Lisesinde başladı. 03.11.1983 tarihinden itibaren değişik okullarda okul müdürü olarak görev yaptı. Değişik illerde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 26.03.2003 tarihinden 01.02.2012 tarihine kadar Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttü. 3 Şubat 2012 tarihinde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Sandıkçı ardından emekliye ayrıldı.
 
Pergel Pendik İçin Adaylığını Açıkladı
 

Pendik eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Pendik Trabzonlular Derneği Başkanı Süleyman Pergel, Pendik AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı oldu. Pergel, müracaat evraklarını ilçe Başkanı Rüstem Kabil'e teslim etti. Siyaset ve belediyecilik konusunda deneyimli olduğunu vurgulayan Süleyman Pergel, "Pendik'i seviyorum. Bu ilçede yaşıyorum ve hizmet etmek arzusundayım. Görev şahsıma tevdi edilirse en iyi şekilde üstesinden geleceğime inanıyorum. Bir başka arkadaşımıza verilirse de bizde küsmek ve kırgınlık olmaz, partimin emrinde çalışmaya devam ederim. Rabb'im hakkımızda ve Pendik hakkında hayırlı olanı nasip etsin" şeklinde konuştu.
 
MHP Kadın Kollarından Anlamlı Etkinlik
 

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları düzenlediği etkinlik ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. Yılında andı. MHP Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir ve Partililer Meydan Parkı’nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Demir Atatürk’ün bıraktığı mirasa sonsuza dek sahip çıkacaklarını ifade ederek, “ Mustafa Kemal Atatürk ve nezdinde tüm şehitlerimize Allah(c.c)’tan rahmet diliyoruz.
Allah(c.c) mekanlarını cennet eylesin” dedi.
 
Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Vali Çeber'e Ziyaret
 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Beraberinde Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile birlikte 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanan Vali Kemal Çeber’i Makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretin ilk bölümünde Valilik Şeref Defterini imzalayan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ve Göç İdaresi Genel Müdürü Ayaz, daha sonra Vali Çeber ile makamında bir süre sohbet etti. Vali Çeber, İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ve Göç İdaresi Genel Müdürü Ayaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Ulusoy Milletvekilleri İle Görüştü
 

Trabzon Öğrenci Meclisi Başkanı Görkem Ulusoy TBMM’e giderek Milletvekilleri ile Türk gençliği hakkında istişare etti. Ulusoy açıklamasında; “Ne yazık ki madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı Türk gencini esir almış durumda. Bizler öğrenci meclis başkanları olarak öğrenci kardeşlerimizi zararlı alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından kurtarabilmek için mücadelemize her alanda devam ediyoruz edeceğizde. Allahın izniyle TBMM’e gelerek milletvekillerimiz ile Türk gençliği hakkında istişare ettik. Misafirperverliklerinden ötürü milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Kitap Kardeşliği
 

Gümüşhane kent merkezindeki Fevzipaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri ‘Kitap Kardeşliği’ projesinin ikincisini düzenledi.  Geçen yıl okudukları hikaye kitaplarını diğer öğrenciler de okusun, faydalansın diye kampanya düzenleyerek köy okullarına hediye eden öğrenciler bu yıl kitaplarını Kale Koçkaya ilkokulu öğrencilerine hediye etti.  Sınıf öğretmeni Filiz Alemdağ, “Öğrencilerin okudukları kitaplarını geçen yıl Tekke ilkokuluna, bu yıl da Kale Koçkaya İlkokuluna hediye etti. Bu hediyeleşme sayesinde öğrencilerim kitaplarını hediye edeceklerini bildikleri için daha istekli okuyorlar. Kitaplığımızdaki 200’e yakın kitaptan başka öğrencilerin de faydalanması gurur verici” dedi.
 
Aksu Vatandaşı Dinledi

 

Giresun Belediyesi Başkanı Kerim Aksu, vatandaşlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Malpazarı mevkiinde bulunan ve çoğunlukla inşaat işçilerinin toplanma merkezi olan bir çay ocağına davet edilen Başkan Kerim Aksu burada vatandaşlar ile bir araya geldi. Bu zamana kadar yapılan ve yapılacak olan belediye çalışmaları hakkında da vatandaşlara bilgi veren Aksu; İnsanları ile güzelleşen, her geçen gün modern ve gelişen bir şehir olan Giresun için çalıştıklarını kaydetti. Düzenlenen kahvaltı programına katılan Başkan Aksu şunları söyledi; “Geleceğini emeği ve bileği ile kazanan işçi kardeşlerimizle bir arada olduk. Hazırladıkları kahvaltı programına bizleri davet ettiler. Bir arada kahvaltı yapıp, hatırlarını sorduk. Bizlerden yapmamızı istedikleri konular üzerine konuştuk. Fikir alış verişi yapıp, taleplerini dinledik. Bizleri sofralarına davet eden ve buraya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim