Dün Gazipaşa Mahallesinde Demluk Cafe’yi ziyaret eden ve sahibi köylüsü Atilla Şanlı ile birlikte görüşen Turgut, Şanlı’nın da desteğini almayı başardı. Seçime kadar her evin kapısını çalmayı planlayan Turgut, Şanlı’ya teşekkür etti.
 
İstifa Etti Meclis Üyesi Olacak
 
İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp, görevinden istifa ederek millet ittifakı belediye meclis üyeliğine başvurdu. Kurucu başkan olarak başladığı daha sonra seçimli kongre ile Vakfıkebir İlçe Başkanı seçilen Selim Alp,  yaptığı açıklamada; “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine belediye meclisi üyeliği için aday oldum. Allah’ın izni, Vakfıkebirlilerin teveccühü olursa sosyal ve ekonomik tecrübelerimi belediye camiasında hizmet için değerlendireceğim. Yerime atanacak ilçe başkanı için tek yetkili kurul il başkanlığımızdır. İl başkanım yönetimimdeki arkadaşlarla görüşüp atamasını yapacaktır.
 
Bütün yönetim divanı arkadaşlarım bu kutsal görevi yerine getirecek bilgi ve beceriye sahip olmasına karşın nihayetinde bir tanesi ilçe başkanımız olarak belirlenecek, bizler de onu önderliğinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Görev yaptığım süre boyunca adaletten ve hukuktan ayrılmamaya çalıştım. Kırdığım, üzdüğüm, ya da ulaşamadığım gönüller varsa özür diliyorum. Yoğun ticari faaliyetlerimin arasında ilçe başkanlığını layıkıyla yapamadığımı düşünüyorum. Seçimin Türkiye’ye, Trabzon’a ve özellikle Vakfıkebir’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Ödülünü Aldı
 
Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi'nin bu yıl 8.nci kez düzenlediği yılın yerel yöneticileri anketinde Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yılın başarılı yerel yöneticileri ödülüne layık görüldü. Yılın yerel yöneticilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen "Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor" anketi sonucunda ilçede hayata geçirdiği hizmet ve yatırımlar sonucu yılın başarılı yerel yöneticisi seçilen Belediye Başkanı Tolga Erener, düzenlenen törenle başarılı yerel yöneticileri ödülünü aldı. Belediye Başkanı Tolga Erener, Türkiye'nin her yanından yerel yöneticilerin katıldığı bu platformda Görele'yi temsilen bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Aldığımız ödülleri son derece önemsiyor, ilçemizin ve çalıştığımız kurumun adının bu ödüllere konu olmasından dolayı yaşadığımız gurur ve mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu ödülün ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü, bu ödülü sadece "ben" değil "biz" yani hepimiz kazandık ve ilçemize armağan ediyoruz" dedi.
 
Hani Yasaktı
 
Trabzon’da bazı mahallerde muhtar adaylarına tebligat yapılıp cadde ve sokaklara afiş, pankart asılmasının yasak olduğu ve cezası olduğu bildirildi. Muhtar adayları da hem ceza yememek hem de seçim yasaklarına karşı gelmemek için binlerce lira harcayarak yaptırdıkları afiş ve pankartları astıkları direk ve duvarlardan kaldırdı. Dün Yalıncak Mahallesine yolumuz düştü. Mahallenin her yeri muhtar afişleriyle dolu. Bu konuyu diğer muhtar adaylarıyla görüştük. Onlar da, ‘Yasaksa herkese uygulanmalı. Değilse bizde kaldırdığımız afişleri tekrar asalım’ dediler.
 
Beka İçin Milli Karar Cumhur İçin İstikrar
 
Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının MHP Belediye Başkan adayı Refik Kurukız, ilçede seçim çalışmalarına hızlı başladı. ‘Beka için milli karar, cumhur için istikrar’ sloganı ile ilçenin mahallerinde hemşehrileri ile bir araya gelen Kurukız, cumhur ittifakının öneminden bahsediyor. Kurukız, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz Şalpazarında yıllar önce siyaseti kaldırıp Şalpazarı Partisini kurmuştuk. Şimdi de ülkemizde siyaset üstü bir durum söz konusudur” dedi.
 
Çatı adayı mı?
 
 Sürmene ilçesinde Ak Parti Belediye başkan adayını açıklamasının ardından diğer partilerinde adayları açıklandı.Ak Parti Mevcut başkan Rahmi Üstün ile yeniden devam kararı alır alırken Aydın Danışmaz Saadet Partisinden Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adaylığı için adı gecen Yaşar Emin çekilmesinin ardından Dr Kemal Küçükali  aday olarak duyuruldu.Diğer yandan çatı adayının üzerinde durulduğu her yerde konuşulmakta.Sürmene belediye başkan adaylığı için birleşik çatı adayı İrfan Durmuş adı dolaşmakta.
 
Çatı aday olarak Sürmene belediye başkanlığına adaylığı konuşulan İrfan durmuş CHP,İyi Parti ve Saadet partisinin ortak adayı olarak düşünüldüğü kulislerde dolaşmakta.Konuyla ilgili İrfan Durmuş henüz bir açıklama yapmazken konunu doğruluğu ilerleyen zamanda belli olacak.
 
Ustaoğlu’ndan Baro’ya Ziyaret
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon Barosunu ziyaret etti.  Baro Başkanı Sibel Suiçmez faaliyetleri hakkında ve özellikle de mülteci, çocuk ve kadın hakları konusundaki çalışmalarına ilişkin Vali Ustaoğlu’na bilgi verdi. Suiçmez tarafından ziyaret nedeni ile Vali Ustaoğlu’na ziyareti anısına plaket takdim edildi.
 
İlik’ten Genç’e Ziyaret
 
Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.  Başkan Genç’e adının yazılı olduğu Trabzon Ekmeği hediye eden İlik Genç’e görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Genç ziyaretten dolayı İlik’e teşekkür ederek her zaman sivil toplum kuruluşlarının birere paydaş olarak gördüklerini ve yanlarında olduklarını söyledi. Sorunların çözümü noktasında oda başkanları ile her zaman bir araya geldiklerini ve gelmeye devam edeceklerine vurgu yaptı. İlik ise Başkan Genç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim