11.02.2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Trabzon inşaatçılar ve emlakçılar odamızın kongresine iştirak eden siz değerli delegelerimiz, basın mensupları, oda başkanlarımız, divanımız ve çok kıymetli yakın dostlarımız katılımlarınızdan ötürü sizlere teşekkür ederiz. Sektördeki sıkıntılardan dolayı, seçime sekiz gün kala adaylığımızı açıkladık, bu kısa çalışma süresince mevcut yönetimin üye iletişim bilgilerinin bizimle paylaşılmamasından dolayı üyelerimizin tamamına ulaşamadık, üyelerimizden özür dileriz.
 
Buna rağmen aldığımız oy küçümsenemeyecek sayıdadır, Kongre gününe kadar sahada olduk, kongre salonundaki tüm engellemelere karşı sizlere projelerimizi sunduk, seçim neticesinde saygıdeğer delegelerimiz mevcut yönetime dört yıl daha vize vermiştir, bizlere de bu yönetimi denetleme görevi verilmiştir, seçilen yönetimi kutlar, başarılar dileriz. Saygılarımla Semih Sarıalioğlu.’
 
Bilgin’den Karadeniz Renkleri

 

Trabzon Of doğumlu sanatçı Zeynep Bilgin kişisel resim sergisini bugün açıyor. Abit Güner ve Cehan Murathanoğlu gibi sanatçıların yanında kendini geliştiren Bilgin’in sergisi il Kültür müdürlüğü Güzel sanatlar galerisinde açılacak. 14-21 Şubat tarihlerindeki resim sergisi bir hafta süreyle gezilebilecek.
 
Bir kez daha inşaat!
 
Trabzon’da İnşaatçılar Odası seçimlerini yaptı ve Ayhan Taflan seçimden galip çıktı. Şimdi de İnşaat mühendisleri sandık başına gidecek. Şu an itibariyle Mustafa Yaylalı tek liste ile devam edecek. Özellikle son 2 yıldır başarılı çalışmalar yapan Yaylalı  siyasi dengeleri de iyi tutuyor.
 
Herşeyi Erbakan’dan Öğrendim
 
Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği'nin onursal başkanlığını yürüten eski bakan Osman Pepe, "40 yılı aşkın süredir ticaretle uğraşıyorum. Ticaretle iştigal eden aileden geliyorum. 4 oğlum, aile şirketlerinde işleri yürütüyor. Tabii ben de başlarındayım. İnşaat ve denizcilik ağırlıklı çalışıyoruz. Enerji ve madencilik alanında şirketlerimiz olmasına rağmen, aktif değiliz. Madencilikte çok zararımız oldu" diye konuştu. "Siyaset meslek değildir" ifadesini kullanan Pepe, şöyle devam etti: "Siyasette yapabileceğimi yaptım. Ben siyasetteki kamu görevimi bitirdim, teskeremi aldım ve yapacak çok işim var. Siyaseti hiç özlemiyorum. İyi ki bırakmışım diyorum. İşlerime, çocuklarıma, torunlarıma zaman ayırıyorum. Daha çok okuyup, dostlarımla daha sık buluşuyorum. Yaşadığımı daha iyi anladım. Hayatımda en çok şeyi rahmetli Erbakan hocamdan öğrendim. Onu mutlaka yad etmek lazım. Siyasette daha centilmen dil kullanılmalı. Siyasetçilerin konuşmaları sokağa yansıyor. Birbirimizi sevmeyebiliriz ama saygı duymak zorundayız" diye konuştu.
 
Gedikli’ye Geçmiş Olsun
 
Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli bir süredir Trabozn’da bir hastaneden tedavi görüyordu. Önceki gün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.  Başkan Gedikli’ye Allah’tan acil şifalar diliyoruz geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
 ‘Garmagaruşuk’ Turneye Çıkıyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen ve 1,5 aydır Trabzon’da fırtınalar estiren “Garmagaruşuk” adlı komedi oyunu kısa sürede ününü il dışına da taşıdı.
 
Şubat ayı içerisinde 6 günlük turneye çıkacak olan ekip sırasıyla; Ankara, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’da memleket hasretiyle yanıp tutuşan hemşerilerinin gönül sesi olacak. Proje sorumlusu ve genel koordinatör Tayfun Yurtsever, genel sanat yönetmeni İbrahim Kavzoğlu ve yönetmen Hasan Kavzoğlu önderliğindeki başarılı ekibi şimdiden turne heyecanı sardı. Yurtsever ve Kavzoğlu kardeşler “Başlarda bu kadar ilginin olacağını açıkçası bizde beklemiyorduk. Bizim için de sürpriz oldu. Demek ki iyi işler yapınca seyirci de gelip sizi buluyor” diye konuştular.  19 Şubat Pazartesi günü Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak oyun daha sonra 20 Şubat’ta Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 22 Şubat’ta Kocaeli İnterteks Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan Trabzon Tanıtım Günleri’nde, 23 Şubat’ta İstanbul Beylikdüzü Belediyesi Aşık Veysel Sahnesi’nde ve 24 Şubat tarihinde de Üsküdar/İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Boğaziçi Salonunda sahnelenecek.
 
Tonya 100’üncü Yılı Kutlamaya Hazırlanıyor
 
Tonya düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kutlamalar 16 Şubat tarihinde çeşitli etkinliler ile başlayacak.  Bu kapsamda ilçe de çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda Başkan Osman Beşel herkesi bu etkinliklere davet etti. Etkinlikler; “Tonya Tarihi Ve Kültürü Sempozyumu (16 Şubat 2018 Cuma saat: 09.30). 10.00-12.00 panel 1: fetih, yerleşim, sosyal ve ekonomik yapı. Kutlama programları kapsamında Karadenizli Sanatçı Onay şahin’de sahna alacak.
                                                       
Mehmetçik İçin Kermes Düzenlediler
 
Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından ortak olarak gerçekleştirilen Kermes Etkinliği dün Çaykara Halk Eğitim Merkezi önünde gerçekleştirildi. TSK tarafından huzuru ve güvenliği sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Zeytin Dalı “ Operasyonuna katılan Kahraman Mehmetçiklerimize destek vermek amacı ile gerçekleştirilen Kermes Etkinliği’ne çok sayıda kişi destek verdi. Kermes´ten elde edilen gelir Sınır ötesinde Kahraman Mehmetçiklerimize iletilmek üzere Mehmetçik Vakfına bağışlandı. Kaymakam İhsan Ayrancı destek evren herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim