Dün sabaha karşı yaşama veda eden anne Sarıalioğlu’nun cenazesi bugün Arsin ilçesi Işıklı mahallesi Merkez camiinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah’tan rahmet Selahattin Sarıalioğlu ve çocuklarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Birsen’den Yerel Seçim Yorumu
 
Trabzon siyasetinin sevilen isimlerinden Gümüşhane ile Trabzon arasında köprü görevi yapan, hastanede ve hangi kurumda olursa olsun insanlığa hizmete kendini adamış Erol Birsen bir süre dinlendi. Önce Ramazan ayında sonra da bayramda Gümüşhnane’de yaptırdığı köy evinde güzel günler geçirdi ve şimdi de Değirmendere’de işinin başına oturdu. Yerel seçimler öncesinde Gümüşhane’de hem de Trabzon’dan da sık, sık telefonlar alan Erol Birsen, ‘Hizmetin en iyisini kim yaparsa ona desteğimizi veririm. Elbette ki Gümüşhane ile Trabzon dostluğuna önem veren ve bu dostluğa katkı sağlayanlar benim için önceliklidir’ dedi.
 
Tebrikler Ataman
 
TAKA Gazetesi’nin muhasebe Müdürü Yahya Ataman’ın önceki gece nur topu gibi bir kız çocuğu dünyaya geldi. Ataman çiftini tebrik ediyoruz minik Elif Ataman’a sağlıklı nice yıllar diliyoruz.
 
Başkan Halkını Bırakamıyor
 
Trabzon’un Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi ile Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde sohbet ettik. Meclis üyeleri ile kahvemizi yudumlarken konu Mart ayında yapılacak yerel seçimlere geldi. Çebi’ye yerel seçimle ilgili düşüncesini sorduk.

Çebi, her şeyi Araklı halkı için yaptığını dile getirerek, “Görev sürem boyunca hep halkıma hizmet için çalıştım. Küllerinden doğan bir Araklı ortaya çıkardık. Halkım beni bırakmadığı sürece ben asla halkımı bırakamam” dedi. Çebi ile yaptığımız detaylı röportaj yakında Taka Gazetesinde yayınlanacak.
 
Büyükşehir’den Asfalt Atağı
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün yoğun asfalt mesaisindeydi. 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi ile İnönü Mahallesi İlkadım Sokak’ta yapılan asfalt çalışmaları vatandaşların takdiriyle karşılandı. Yıllardır evlerine adeta patates tarlasında gittiklerini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na asfalttan dolayı teşekkür ettiler.
 
 “Yardımcı olmalıyız”
 
ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beşir, “Bugün başlayacak olan 2018-2019 eğitim yılının tüm yavrularımıza, eğitim ve öğretimde emeği geçen Eğitmenlerimize, öğretmenlerimize,  Yüce Rabbimden hayırlar getirmesiniz niyaz ederim.
 
Ülke ve Millet olarak 2023’e hedeflerimize yaklaştığımız şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Ülkenin ve bizlerin geleceği olan yavrularımız için ne yapsak azdır. Çocuklarımız hangi kategoride okursa okusun her şeyin en iyisinin yapılması gerektiği onlara anlatılmalı. Anne,  Baba olarak bizlerde eğitim camiasına bu konuda yardımcı olmalıyız.
Vatana ve Millete iyi bir vatandaş yetiştirmek bizlerin en asli görevi olmalıdır.

 Yavrularımızın geleceği için biz STK’lar üzerlerine düşen görevi yapmaktan kaçınmamalıdırlar. Milli Eğitim; Vatandaş, İş adamı, Esnaf, Tüccar, Sanayici ile beraber iş birliği içinde olmalı gerektiğinde bazı eksikleri bu kurumlar tarafından gidermelidir. İyi bir gelecek güçlü bir Toplum için el ele verilmelidir. Yeni eğitim ve Öğretim yılının tekrar Vatanımıza, Milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Artvin Valiliğinden Engellilere Ayvalık Gezisi
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay, Murgul Engelliler Derneği üyelerini Balıkesir Ayvalık gezisine gönderecek.
 
Vali Doğanay, Dernek Başkanı Metin Merttürk ile dernek üyesi Fatma Soysal'ı makamında kabul etti.
 
Merttürk, dernek üyelerine yönelik Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gezi düzenlenmesi için Doğanay'dan yardım talep etti. Talebi olumlu karşılayan Doğanay, dernek üyelerini 29 Eylül-3 Ekim'de Ayvalık gezisine göndereceğini söyledi. Merttürk, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Doğanay'a bilgi vererek, dernek üyeleri tarafından üretilen hediyelik jel mum hediye etti.
 
Görevine Başladı
 
Son Kaymakamlar Kararnamesi ile Çamlıhemşin ilçesine atanan Kılıç, vatandaşların en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesinde derdini dert bileceklerini belirterek,  “İnşallah beraber çalışarak ilçeye elimizden gelen katkıyı, imkanı sunmaya çalışacağız. Hayırlı ve iyi olan şeyleri devam ettireceğiz. Kötü olanları, yapılmaması gerekenleri hep beraber bırakacağız. El birliği ile iyi niyetle çalışacağız.
 
Editör: TE Bilisim