1979 yılında Vakfıkebir ilçemizde doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Çalış, 12 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra 2015 yılında kazandığı sınav sonrası savcılık mesleğine geçiş yapmıştı. 3 yıl Osmaniye ilinde çalışan Adem Çalış'ın yeni görev yeri Rize oldu.  Cumhuriyet Savcısı Adem Çalış’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.
 
Eynesil’den Binali Yıldırım’a Destek
 
AK Parti Eynesil İlçe Başkanı Emrah Takaç ve Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun  Somuncuoğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek olmak amacıyla yoğun bir mesai harcıyorlar. İstanbul’da yaşayan Eynesil ve Giresunlu hemşehlerilerine tek tek telefonla ulaşarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için destek isteyen İlçe Başkanı Emrah Takaç ve Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun  Somuncuoğlu seçimin taşıdığı öneme vurgu yapıyorlar.  Takaç ve Somuncuoğlu’nun bu desteğini bizzat İstanbul’a giderek de saha çalışmalarıyla sürdürecekleri öğrenildi.
 
Sektör Ayakta Kalamaz
 
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Çaykur, kuru çaya zam yapmazsa sektörün ayakta kalması çok zor" dedi. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay sezonunda ürünün kaliteli geldiğini belirterek rekoltenin verimli olduğunu söyledi.

Üretilecek kuru çayın da çok kaliteli olacağını ifade eden Erdoğan, "Yeşil çay üretimi için de çaylar aldık, üretime başladık. Farklı bir tat farklı bir kokuyla bir çay üretimine başlayacağız. Ürünümüz kaliteli fakat gerek özel sektörün gerek ÇAYKUR’un ve müstahsilin beklentileri var. Sektördeki fiyat maliyet artışları artık karşılanamayacak noktadadır. Bu da özel sektör kuruluşlarına, Çaykur'a, devletimize dolayısıyla üreticilere yansıyor. Artık kuru çaya zam gelmesi gerekiyor. Artık devletin Çaykur aracılığıyla kuru çaya zam yapması şart. Yaklaşık 2,5 yıl oldu artık maliyetler üretim giderleri tolere edilemez hale geldi. Özel sektörün elinde bir sihirli değnek yok ki dokundurup bu malın fiyatını yükseltsin. Sıkıntılı bir dönem çay üreticisini ve bölgemizi bekliyor" dedi.
 
Soylu’yu Seviyoruz
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım yaptığı açıklamada,  “Soylu Bakanı seviyorsak sebeplerini de çok seviyoruz. Bizim yolumuz net ve berraktır, biz ölene kadar MHP’liyiz. Bugün milli bir mutabakat var ve teröre karşı etkin bir mücadele var. Bunu da başaran MHP ve Ak Parti2nin ortaya koyduğu Yeni Kapı ruhudur. En önemli kişide Süleyman Soylu’dur. siz neredesiniz, kimlerle berabersiniz önce ona bakacaksınız, tarihin en önemli mücadelesi verilirken kendinizi lütfen bir yoklar mısınız? İstanbul il başkanınıza bakacaksınız, Selahattin’in siyasi tarzını çok beğenen adayınıza bakacaksınız, S 400 ü almamızı mahsurlu görenlere bakacaksınız, Atamızın kurduğu bir Kuvayi Milliye ruhundan gelen siyasi hareketin mensuplarının şehit cenazelerinde karşılaştıkları iç açıcı durumlara bakacaksınız ve diyeceksiniz ki Devlet Bahçeli ve onun ülkücüleri yerden göğe kadar haklıdır. Sayın Süleyman Soylu’yu gerçekten seviyoruz, çünkü oda bizim gibi torunlarımız için, onların hayalleri için, kendi hayallerini heba etti. Sadece şu iyi bilinmeliki çok kimseler değişik zamanlarda farklı partilerde olabilirler. Fakat Devlet Bahçeli mantalitesinde olan bizim gibiler asla olamayız, olamazlar. Çünkü en büyük şerefimiz ülkücü olarak ölmektir” dedi.
 
Eski İlçe Başkanı Hayatını Kaybetti
 

AK Parti Çayeli İlçe Eski Başkanı Ali Kar, sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Kar, yapılan tüm müdahalelere rağmen sahur vakitlerinde yaşamını yitirdi. Kar'ın cenazesi 3 Mayıs Pazartesi (Bugün) İkindi namazını müteakip Çayeli Eski Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından köyünde defnedilecek.
 
Kıymetini Bilelim
 

Hayrat İlçesi Dereyurt Mahallesinde 188 yıldır ayakta durabilen tarihi cami yıkılmaya terk edildi. Kitabesinde 1247 (1831) tarihi yazılı ahşap caminin şaheser iki kapısı yanında, tahtalar, direkler ve diğer alanlarındaki oyma işlemeleri bir hazine. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Kültür varlıklarımızın kıymeti yandıklarında veya yıkılıp yok olduklarında anlaşılabiliyor.  Bu tarihi eser Vakıflar Bölge Müdürlüğünce birkaç kez ziyaret edilmişse de merkeze taşınması düşünülmüş ancak hiçbir işlem yapılmayıp kaderine terk edilmiş” dediler.
 
İmamoğlu’na Destek
 

31 Mart seçimlerinde İBB Başkanlığını kazanan daha sonra mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu için CHP’nin başlattığı bağış kampanyasına Şavşat’ta yoğun ilgi gösterildi. Cumhuriyet Halk Partililer ve vatandaşlar, İmamoğlu’na destek olmak için bağışta bulundu. Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar “İstanbul Büyük-şehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu daha önceleri Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Artvin’imizi ziyaret etmiş ve komşu ilçemiz Ardanuç ilçemiz ile kardeş Belediye olmuşlardır. Kampanyayı seçim gününe kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. 23 Haziran akşamı seçimin bir kez daha galibi ve bu defa daha farklı olarak Ekrem İmamoğlu olacaktır. Her şey çok güzel olacak.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim