‘Davanın Neferleriyiz’


 

AK Partinin 2001 ruhunun canlandırılması gerekçesiyle yapılan istişare buluşmaları ile ilgili kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin ve arkadaşlarından çaklama geldi. İşte o açıklama: ‘2001 yılında cesaret, fedakarlık ve gayret gereken günlerde ortaya çıkıp AK Parti Bayrağını Trabzon’a diken ve 18 yıldır sarsılmaz bir inançla bu davarının neferleri olduklarını kaydeden kurucular, “Bugün partimize büyük saldırıların yaşandığı, partiden kopmaların arzulandığı bir zaman da sessiz ve seyirci kalamayız.  Bizim partimizin içine yönelik hiç bir hesabımız yoktur. Böyle bir hesabın yapılacağı zaman ve zemin yoktur. Gün kenetlenme ve bu saldırılara karşı tek yumruk olma zamanıdır.  Bunu en iyi bilen bizleriz ve partimize yönelik saldırılar karşısında en büyük gücün birlik olduğu bilincindeyiz. Bu bakımdan biz 18 yıl önceki gibi Cumhurbaşkanımızın yanında da partimizin emrindeyiz.  Biz 2001 ruhuyla Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğini ve AK Parti’nin başlattığı dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri Türkiye hedefinin gerçekleşeceğine inanıyoruz.  Bunun için 18 yıl önce olduğu gibi her türlü çabayı, fedakarlığı, gayreti göstermeyi ve her zorluğu göğüslemeyi taahhüt ediyoruz. Partimizin görev başında ki bütün yöneticilerine saygı ve bağlılığımız tamdır. Onların partimizi ve ülkemizi güçlendirecek her hareketlerin de emirlerindeyiz.  Başkanımız diyor ki; Bizi yıkmak bizi mahrum etmek isteyenlere karşı yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim kararlıyım.  Bizde diyoruz ki; Hayır sayın başkanımız yalnız değilsiniz önce Allah C.C., sonra bizler varız, seninle bu davara mücadeleye kararlıyız Her hangi bir hareket grup olarak ortaya çıkmıyoruz. Biz AK Parti Trabzon kurucularıyız.”  
 
 
Çevik Dobra Dobra


 
AK Parti Trabzon Merkez İlçe Kurucu AR-GE Başkanı iş adamı Mehmet Çevik’e; İl eski kurucu başkanı İbrahim Keskin Bey’in organize ettiği Ak Parti kurucuları birlik-beraberlik yemeğine katıldınız mı? diye sorduk. Katılmadım dedi ve ekledi: ‘Yemek proğramı Parti kuruluşunda aktif görev alan arkadaşlarımızı biraya getirdiği için güzel olmuştur. Ancak, birilerinin siyasi güç gösterisi olarak yorumlanması hoş olmamıştır. Bu amaçla yapıldığına inanmak istemiyorum. Keşke, bu istişari toplantıları; aktif görevde olan İl Başkanlığı, Belediye Başkanları, Bakan ve Vekillerimiz tertiplemiş olsaydı. Sık, sık, Partimizin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğinden söz edilir. Ancak, ayarlayıcılar; Parti kurucuları ve 18 Yıl boyunca hizmet etmiş yöneticilere danışma, onlarla istişare etme gereği duymazlar. Yöneticilerimiz, kerameti hep kendinden menkul sanırlar. Doğru bir tarz değildir. Yürekler toplu vurmalı, muhabbet olmalı ve elele olunmalıdır. Bizler, Genel Başkanımız Sayın Erdoğan mahkeme kararı ile milletvekili adayı olamadığı dönemde, Parti teşkilatlarını kurma görevi üstlendik. Kurucular olarak Partimizin temel taşlarıyız. Siyaseten hava puslu olsa da; ufak tefek sarsıntılar bizi yerimizden oynatamaz. Sağlam durmasını iyi biliriz. İstişare eden, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz (İmam Gazali).’
 
 
Sancak Yılın Ahisi..


 
Ustası olmayan kemence Ustası Hasan Sancak, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TESOB başkanı Metin Kara tarafından ziyaret edilerek Yılın Ahisi seçildi. Kemence sanatının yaşatılmasına büyük katkı yapan Sancak’ı tebrik ediyoruz.
 
 
Başarılı Mühendis Vefat Etti


 
Trabzon Karayolları 10. bölgeden emekli baş mühendis Alaattin Yanık, hayatını kaybetti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe teşkilatı adına yaptığı açıklamada Yanık’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Görevi sürecince ilimize ve bölgemize bir çok hizmette bulunan Yanık’ın vefatı bizleri derinden yaralamıştır. Çocukları, Birol, Arif, Özgür, Ömer ve İlknur’a başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi. Yanık’ın cenazesi dün ikindi namazının ardından Çukurçayır Melekli Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
 
Başarılar Şükrü Üçüncü


 
Trabzon basının güçlü kalemlerinden Şükrü Üçüncü, aynı zamanda yazar ve iyi bir tiyatro oyuncusudur. Bir çok tiyatro ve dizi projesinde de rol aldı. Şükrü Üçüncü, şimdi de çekimleri Ordu’da devam eden Kuzey Yıldızı İlk Aşk isimli projede çok başarılı bir performans sergiliyor. Haftada 2 gün Ordu’da çekimlere giden Üçüncü, Ortahisar Belediyesi basın biriminde de başarılı çalışmalara imza atıyor. Gelecekte ünlü bir oyuncu olacak Üçüncü’ye sanat yolunda başarılar diliyoruz.

Mahalleliden Otobüs Çağrısı


 
Yomra İlçesi İkisu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak mahalleye otobüs istediler. Ulaşım için otobüs olmayan mahallede vatandaşlar tepki gösterdi. Kaşüstü, Şana, Çınarlı İkisu Mahallesi hattına otobüs isteyen vatandaşlar, “yollarımız çok güzel ama bir otobüs yok. Kaldık taksilere onlarda çok pahalı. Mahallemize gitmekte zorluk çekiyoruz. Yetkililere başvurduk ancak bir çözüm alamadık.   Bu mahallelerde binlerce kişi yaşıyor. Bu insanların sorunu çözülmeli. Buraya belediye otobüsü istediğimiz yetkililerimize belirtmek isteriz. Bu sorunumuzu çözün.” dediler.
 
Onlara Çok Şey Borçluyuz


 

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen Türk siyasetinin simge isimlerinden eski başbakanlarımızdan Adnan Menderes, eski bakanlarımızdan Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zolu’nun idam edilişinin 58. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta yayınladığı mesajda şunları söyledi; Rahmetli Adnan Menderes’in idamından biraz önce bir asker vasıtasıyla gizlice Gıyasettin Emre'ye gönderdiği aşağıdaki mektup, yakın tarihimizin iç yüzünü ortaya koyan en önemli belgelerden biridir;  Adnan Menderes yazdığı mektup da şunları söylüyordu; “Sizlere dargın değilim, sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes, hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığımız için sizlere müteşekkirdir. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme karar-i metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yasayan kahraman efendilerinizce acaba söyleyebilecek misiniz ? Sunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendilerinizi yine de 1950'de kurtarabilirdim. Dirimden korkmayacaktınız. Ama simdi milletle el ele vererek, Adnan Menderes'in ölümü sizi ebediyete kadar takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Ama buna rağmen merhametim sizlerle beraberdir.” Bugün demokrasi içerisinde yaşıyorsak, bunu Adnan Menderes ve diğer demokrasi şehitlerimize borçluyuz. Rahmetli Menderes ve arkadaşları, halkın demokratik yollarla ülke yönetiminde söz sahibi olmasının, özgür seçimlerle iktidarın  belirlenmesinin aydınlık kapısını açmışlardır. Demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zolu’ya Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin çektiği acıları yürekten paylaşıyor, bu tür kara günlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”
Editör: TE Bilisim