Ama bu mücadelenin belki de en büyük ve gizli kahramanı Büyükşehir Belediyesi’nin  ekibiydi.  Hiç uymadan aralıksız olarak 30 saat çalışan personel, Trabzon dışından gelen masa ve sandalyeleri Çarşambayı Perşembe’ye bağlayan gece yerleştirmeye başladılar. Sabaha kadar bu işlem sürdü. O akşam ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpiyat Parkı’nda yetimlere yönelik verdiği iftar yemeğinin de hazırlıklarını yapmıştı.
 
Bu yorgunluğa rağmen masaları sabaha kadar yerine dizen ekip ardından dinlenmeden 10 bin kişilik yemeğin paketlemesine bağladılar. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi tesislerinde pişen yemeği köpüklere yerleştiren sonra da masalara dağıtan ekip yemeğin sonunda da çöpleri toplayıp ardından masaları toparladılar. Büyükşehir belediyesinin ekibini tebrik ediyoruz ve Trabzon adına hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz
 
Trabzon’da Yeni Dernek Kuruldu
 
 Trabzon Esnaf Odaları Birliği Eğitim Müdürü, hibe proje yazarı Erhan Eroğlu’nun dernek kuracağını geçtiğimiz Nisan ayında yine bu sütunlardan siz okuyucularımıza duyurmuştuk. Derneğin kuruluş süreci tamamlandı. Tek amacı Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz’e katkı sağlamak olan Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği bölgemize hayırlı olsun. 8 kişilik kurucu üyeden oluşan dernekte kariyerlerinde önemli aşamalar kaydetmiş genç isimlerden oluşuyor. Trabzon Esnaf Odaları Birliği Erhan Eroğlu, Zeynep Taşan Yazılım Teknikeri, Emre Kolçak Su Ürünleri Mühendisi ayrıca Çağrı Giyim Genel Müdürü, ticari anlamda önemli aşamalar kaydeden bir isim. Merve Gül Solak Kimyacılar Odası Genel Sekreteri, Samet Zengin Avrasya Üniversitesi’nde Akademisyen, Furkan Yiğit Taka Gazetesi Haber Koordinatörü, Özden Topçu Kare İnşaat Yöneticisi aynı zamanda Royal Sineması Müdürü, Sebahaddin Çuvalcı Akra Turizm Yönetim Kurulu Başkanı. 8 isimden oluşan kurucular kurulu bölge için önemli projeler geliştirecek. Başarılar diliyoruz.
 
Nazire Anne Ağlattı
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütünün önemli isimlerinden Adnan Beşir’in acı günü. Bir önceki yerel seçimlerde CHP’den Araklı Belediye Başkan adayı olan Beşir, annesi Nazire Beşir’i kaybetmesinin acısını yaşıyor. Nazire Beşir’in bugün ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Araklı Konakönü’ndeki aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi.
 
Karadağ Yaylası Turizme Hazırlanıyor
 
Vakfıkebir Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri ile 7 mahalle muhtarı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek Karadağ Yayla yolunda yapılacak olan çalışmalar, su depoları ve piknik yerleri ile alakalı görüşmelerde bulundular. Karadeniz Bölgesi’nin en güzel yaylalarından birisi olan Vakfıkebir Karadağ Yaylası’na çok önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, eksikliklerin giderilmesi için bundan sonrada çalışmaların devam edeceğini söyledi.
 
Tonya Ak Parti’ye Yeni Bina
 
AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı yeni binasına taşındı. AK Parti ilçe yöneticileri, parti çalışmalarını yeni binada yürütecek. Yaklaşık olarak 3 ay süren restorasyon çalışmaları sonucu hizmete giren yeni parti binası için konuşan İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, “Yeni binamız teşkilat mensuplarımıza yeni bir heyecan katmıştır. Modern bir binaya kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için yeni adresimizde Seçim Koordinasyon Merkezi’ni oluşturarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
Görele’de Sıkı Denetim
 
 Görele Belediyesi zabıta ekiplerimiz ilçede bulunan tüm fırınları gezerek, pide fiyatlarının ve gramajlarının kontrol etti. Fırınların hijyenik şartlarına bakan ekipler kurala uymayanlara uyarılarda bulundu. Fırınlarda çıkarılan pidelerin standartlara uygun olup olmadığının kontrol edildiğini belirten Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Belirlenen tarifeye göre ilçemizde ramazan pidesinin en az 500 gram ağırlığında olması gerekiyor. Bu konuda yaptığımız denetimlerde genel olarak gramajın tarifenin üstünde olduğunu gördük. Ayrıca hijyen kuralları açısından da kontrollerimizi gerçekleştirdik. Halkın sağlıklı hizmet alabilmesi için denetimlerimizi belirli aralıklarda sürdüreceğiz” dedi.
 
Akşener Rize’ye Geliyor
 
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 8 Haziran’da partisinin Rize’de düzenleyeceği mitinge katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Rize gelini Meral Akşener, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında 8 Haziran Cuma günü günü Saat:13.30’da Rize Valiliği önünde düzenlenecek mitinge katılacak. Akşener, miting öncesi partisinin Rize İl Başkanlığı hizmet binasının açılış törenine katılacak.
 
Çiftçilere Uyarı
 
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran tarihinde sona ereceği uyarısında bulundu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanların mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamayacakları ifade edildi. Çiftçilerden ÇKS başvurularını 30 Haziran tarihine kadar yaptırmaları istenilen açıklamada, "Bilindiği üzere çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanlar ilgili mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamazlar. Geçen yıla göre önemli oranda çiftçimizin halen başvuruda bulunmadığı anlaşıldığından, mağduriyet yaşamamaları için, 2018 yılı ÇKS başvurularını en geç 30 Haziran mesai bitimine kadar bağlı bulundukları İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir." denildi.
 
Editör: TE Bilisim