Kaynarca ilçesi Uzakkışla Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilen şehidin yakınlarına taziyelerini ileten Milletvekili Muhammet Balta, Terörle mücadelenin hem içerde hem dışarıda devam edeceğini belirterek “Türkiye’nin bekası için, istiklalimiz ve istikbalimiz için içerde olsun dışarda olsun ne gerekiyorsa yapılacak. 

Neden buradayız, Ne kadar sürecek diye soruyorlar? Terör örgütlerinden Türkiye'ye hiçbir zarar gelmeyecek kadar operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Cerablus, Menbiç, El Baba nereye kadar giderse. Şehit düşen Trabzonlu hemşehrimiz Ömer Akkuş’a Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Pekşen’in Videosu

CHP’nin Trabzon milletvekili Haluk Şahin kendini aştı. Pekşen ekranı ve sosyal medyayı müthiş kullanıyor. Meclis kürsüsüne çıktığında da ne konuşacağı en çok merak edilen isimlerden birisi. Haluk Pekşen bugünlerde Almanya’da. Bir dizi konferans verecek olan Pekşen Almanya’da referandum süreci ile ilgili de salon toplantıları gerçekleştirecek. Türklerin yoğun olduğu merkezlerde küçük sohbetlerde de yapacak olan Pekşen’in sosyal medyaya konuşmalarının yer aldığı bir video düştü. Bu video onu en güzel şekilde anlatıyor. 

Aydın’ın Nezaketi

Eğitimci iş adamı AK Partinin Trabzon’daki etkin isimlerinden Yasin Aydın TAKA Gazetesi’nin yeni ofisine taşınması sebebiyle çiçeği ile hayırlı olsun dedi. TAKA Gazetesi’nin bölgenin sesi olduğunu söyleyen Aydın, ‘Yeni ofisler yeni heyecanlardır’ ifadesini kullandı.

2 Dükkan Daha Satıldı

Pulathane İş Merkezi 3. Katında bulunan 2 işyeri ihale ile satıldı. Akçaabat belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu'nda Başkan yardımcısı Cevat Birinci başkanlığında gerçekleşen ihaleye 2 kişi teklif verdi. Zeki Bostan ve Osman Akbulut'un teklif verdiği ihaleyi, 160 Bin lira muhammen bedel ile başladı. İhalede en yüksek teklifi 195 bin lira teklif eden Zeki Bostan kazanarak 303 ve 34 nolu işyerlerinin yeni sahibi oldu. İhale Belediye Başkanının onayı sonrasında resmiyet kazanmış olacak.

Metin Kul’un Oğlu Sözlendi

Fındıklı Belde Belediye başkanlarından Metin Kul’un oğlu Mesut Kul, gönlünü kaptırdığı Fatmanur Koz ile evlilik yolunda ilk adımı attı. Trabzon’un Arsin ilçesi Fındıklı eski belde belediye başkanı Metin Kul’un oğlu ile eşi Kıymet Kul’un biricik oğulları Mesut Kul, Hasan Koz ile eşi Zehra Koz’un güzeller güzeli kızı Fatmanur Koz geçtiğimiz günlerde aile arasında yapılan sade bir törenle evlilik yolunda ilk adımını attılar. Bizde Taka Gazetesi olarak genç çifte mutluluklar dileriz.

İddialar Asılsız

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, “Bazı haber sitelerinde ve yazılı basında, TİSKİ’nin iş kur’dan bir projesi için Mart ayı içinde 300 kişinin istihdam edileceği, 100 kişinin MHP Trabzon il başkanlığına kontenjan olarak ayrıldığı, MHP il Başkanı ile Ak Parti il başkanının birer temsilcilerini görevlendirerek bir araya gelerek, MHP’nin 100 kişilik kontenjanı ile ilgili çalışma yaptıkları yolundaki haberle tamamen asılsız ve kurgudan ibarettir. MHP gizli kapaklı hiçbir pazarlığın içinde olmaz. İnsanların iş ve ekmek umutlarını istismar edici beyan ve uygulamaları şiddetle reddeder. Referandum nedeniyle Önümüzdeki günlerde buna benzer konuların gündeme gelmesi de beklenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi ilkeleri ve idealleri doğrultusunda, Öncülük ettiği Anayasa değişikliği Referandumu konusunda ve diğer konularda İl Başkanlığımız yoğun bir çalışma içerisindedir. Genel Merkezimiz paralelinde önümüzdeki günlerde evet çalışmalarımız hız kazanarak devam edecektir.  

Az sayıda tereddütlü olan partililerimizin İl Başkanlığımızı ziyaretleri sırasında tereddütlerinden kurtuldukları bizleri ayrıca memnun etmektedir.  Başkalarının verdiği rolü oynayan Müzmin muhalefetin ise referandumdan başka muhalefet etme argümanlarının olmadığı açık seçik görünmektedir. Onlarında Fetöcülerle, PKK’lılarla aynı kulvarda olmalarının yanlış olduğunu göreceklerini, durumlarını gözden geçireceklerini umuyoruz.” Dedi.

'Bizde Varız' Dedi 

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan yaptığı açıklama ile "Bizde varız" dedi. Ali Kaan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.    

"Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta başlattığı seferberlik çağrısını desteklediğimizi ve elle tutulabilir somut adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. MÜSİAD olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyuyor ve bu seferberlikte “BİZ DE VARIZ” diyoruz. MÜSİAD Trabzon Şubesi olarak istihdam ettiğimiz yaklaşık  4000  Bin çalışanımıza %  5 katkı sağlamayı düşünüyoruz ve İSTİHDAMDA BİZDE VARIZ diyoruz."
 
Editör: TE Bilisim