Büyükşehir’in Kar Sınavı Ve Belediye İşçileri 

Perşembe gününden itibaren Trabzon’da yoğun kar yağışı görüldü. Kar yağışı Cuma akşamı şehir merkezi ve sahil ilçelerinde de etkili oldu. Kasım ayından itibaren kar mücadelesi çalışması yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri şehir merkezindeki kar yağışında önemli bir sınav verdi. Çalışmaların genel olarak başarılı bulunduğunu ifade edelim. 

Kar mücadelesi çalışmaları Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde büyük bir koordinasyonla gerçekleştiriliyor. Gerekli planlama çalışmaları yaz aylarında yapılıyor. Kar yağdığında hangi iş makinesinin hangi yolu tarayacağı, hangi işçinin hangi kaldırımı temizleyeceği bu plan dâhilinde belirleniyor ve kar yağışı anında plan yürürlüğe konuluyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu konuda son derece hassas davranıyor. Tüm çalışmaları yakından takip ediyor. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla il genelindeki kar mücadelesi çalışmalarının ciddi şekilde düzene konduğunu ifade ederken sahada görev yapan belediye işçilerine de kamuoyu adına teşekkür edelim. 

Bayramçavuş Asaleten

Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren ve birçok yatırımda imzası olan Selahattin Bayramçavuş asaleten Bölge Müdürlüğüne atandı. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Akyazı stadını açmadan önce olağanüstü bir çalışma örneği sergileyerek büyük takdir alan Başramçavuş’a yeni dönem içinde başarı diliyoruz.

Aslan’ın Babası Yoğun Bakımda

Lüleburgazspor takımının eski Başkanı Köprübaşılı hemşehrimiz Siyasi Aslan’ın babası rahatsızlanarak yoğun bakıma alındı. Aslan Samsun’a gelerek babası ile ilgilenmeye başladı.  Baba Aslan uzun yıllar önce Samsun’a yerleşmişti. Bizde TAKA Gazetesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi izletiyoruz.

TSİAD Buluşturuyor

Trabzon SİAD Başkanı Hasan Kamil Hayali yaptığı açıklamada, “Günümüzde, ekonomiyi doğru şekilde takip edebilmek için öncelikle beklentileri takip etmek gerekiyor. Merkez Bankası başta olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından yapılan anketlerle ölçülen beklentiler, aslında sadece ulusal düzeyde değil şehir bazında da önem taşımakta. Bu düşüncelerden hareketle, KTÜ ile işbirliğine giderek TSİAD İktisadi Yönelim Anketi'ni oluşturduk ve 2016 yılının son çeyreği için üyelerimize anketimizi uyguladık. Amacımız, Trabzon ekonomisini temsil gücüne sahip olduğuna inandığımız üyelerimizin durumlarımı ve ve gidişatla ilgili düşüncelerini bilimsel ve doğru bir yöntemle yansıtmak. TSİAD İktisadi Yönelim Anketi'nin 2016 dördüncü çeyrek sonuçlarını, davetiyemizde görebileceğiniz, ekonomi sayfalarının duayen yazarlarının katılacağı, "Türk Basını Ekonomi Yazarları Gözünden Trabzon Ekonomisi" başlıklı toplantımızla, 02 şubat perşembe günü  Saat: 15.30 da Zorlu Otelde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Atmaca Güven Tazeledi

Akçaabat Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği’nin 9. olağan genel kurul toplantısı dernek lokalinde gerçekleştirildi. 50 kayıtlı üyesinden 40’ının katılımı ile yapılan genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Sadık Atmaca yeniden dernek başkanı seçildi. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir gider raporunun okunup aklanmasının ardından geçilen seçimde mevcut başkan Sadık Atmaca’nın başkanlığındaki liste, genel kurula katılan 40 kişinin tümünün onayını aldı. Akçaabat Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği’nin organlarında şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu: Sadık Atmaca, Adnan Topsakal, İsmet Mısır, Ömer Çelenk, Celal Aydın (Asıl), Nihat Aydın, Hüseyin Erbaşaran, Özcan Altunbaş, Yahya Kemal Özkurt, Gökhan Ziya Namlı (Yedek).

Denetleme Kurulu: Kaya Özlü, Şenol Sivrikaya, Taner Akdeniz (Asıl), Rıfat Topal, Kani Karabacak, Serdar Boğoçlu (Yedek).

Herşeyi Erdoğan’dan Beklemeyin

Trabzon eski Belediye Başkanı ve Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan, günlük ve saatlik kiralık dairelerin bir saçmalıktan ibaret olduğunu ifade ederek yetkilileri de sert bir şekilde göreve davet etti. Aykan’ın o gündem yapan açıklamaları şu sözlerden ibaret, “İmar planında bir mekan ya iş yeridir yada konut alanı. Ya içerisinde ev sahibi oturur,ya kiraya verilir veya boştur.Başka bir alternatif olamaz. Günlük,saatlik kira işlemleri tam bir kepazeliktir. İhtiyacı olan gider otelde kalır.  Bu konudaki ihmalin ve gevşekliğin mazereti olamaz. Bir nesil elden gidiyor. Bundan önemli ne işimiz var? Muhafazakar bir hükümet döneminde konunun bu noktaya getirilmesi ne demektir. İlgililer nerededir? Yasaysa yasa, tedbirse tedbir, iradeyse irade.  Herşeyi Cumhurbaşkanından mı bekliyoruz Allah aşkına.” 

KAYA ‘Hayır’ Dedi

CHP Trabzon’da referandum çalışmaları kapsamında eski yeni bütün başkan ve yöneticiler sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışıyor. Bu isimlerden bir tanesi de CHP Ortahisar eski İlçe Başkanı olan CHP Trabzon Milletvekili Adayı Ahmet Kaya, bakın Kaya referandumda neden hayır denilmesi gerektiğini hangi sözlerle ifade ediyor. 

“Bu ülkede, 2010 yılında bir referandum yapılmış ve % 57,94 evet oyuyla kabul edilmişti! Milletimize ne demişlerdi? Hsyk'nın yapısını değiştireceğiz, Yargı vesayetini kaldıracağız. Sonuçta ne oldu? Hsyk,yargıtay ve tüm kritik mahkemeler, fetöcülerin eline geçti! Aldanan, kandırılan, pişman olan "evetçi kardeşim! Sözüm sanadır; bu kez aldanma, aynı hatayı tekrar yapma! Ülken için, çocuklarımızın güzel geleceği için bu sefer güçlü ve onurlu bir "hayır" de.” 
 
Editör: TE Bilisim