Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açılışta ses getiren bir sürprize imza attı.
 
Başkan Gümrükçüoğlu söz konusu proje kapsamında restore edilen tarihi Belediye binasının balkonunu “Millet Balkonu” olarak düzenledi. Neden mi? 

İşte cevabı: Merhum Başbakan Adnan Menderesi 1953 yılındaki Trabzon ziyaretinde tarihi Belediye binasının balkonundan halka hitap etmiş ve “Yeter söz milletindir” sloganını burada da kullanmıştı. Recep Tayyip Erdoğan ise cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti’yi kurduğunda Trabzon’a gelmiş ve aynı balkondan halka seslenmişti. 

Erdoğan, “Yeter, söz de karar da milletindir” sloganını ilk defa bu balkondaki hitabında ilan etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu bu gelişmelerden ötürü tarihi Belediye binasının balkonunu “Millet Balkonu” olarak düzenletti ve binanın girişine bu gelişmeleri anlatan bir de yazı astırdı. 

Bununla da yetinmeyen Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2001 yılında Belediye binasının balkonunda konuşurken ki fotoğrafını da hediye etti. Aldığımız duyumlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrükçüoğlu’nun bu çalışmalarından oldukça memnun olmuş. Hediye aldığı fotoğrafı görünce duygulanan Erdoğan adeta maziye yolculuk yapmış. Başkan Gümrükçüoğlu’nun “Millet Balkonu” düzenlemesinin ülke genelinde ses getirdiğini de belirtelim.

Tayyip Beye Güvenin

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği’nin Genel Başkan Yardımcısı Ak Granit’in sahibi, iş adamı Hasan Akyasan refaranduma günler kala önemli açıklamalar yaptı. Akyasan şöyle dedi: 

‘Tayyip bey 2001 yılında siyasete adımını attı. Herkes kaçarken yanında olduk. Bugünde yanındayız, yarın da. Ben buradan kafası karışık olan Trabzonlu hemşehrilerime şunu söyleyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız 2001 yılından itibaren ne yaptı ise milleti için yaptı. Türkiye’nin gayri safi milli hasılasını 2500 dolardan 11 bin dolara çıkardı. Daha da yukarılara o ve ekibi getirecektir. 16 Nisan’la ilgili olarak kararsız olan kardeşlerim Evet mührünü bassınlar ve Türkiye’de yeni bir sıçramının önünü açsınlar.’
 
Kazım Zıp’ın Tepkisi
 

Milliyetçi Hareket Partisi Beşikdüzü İlçe Başkanı Kazım Zıp İŞ-KUR tarafından yapılan işçi alımlarına tepki gösterdi. Başkan Kazım Zıp yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizlerden İŞ-KUR tarafından çalıştırılmak üzere ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek liste halinde verilmesi istendi.
  
Bizlerde 55 kişilik liste hazırlayıp İŞ-Kur’a kaydını yaptırdık. Ama ne hikmetse AKP’nin verdiği listedeki isimler her gün ayrı kurumlarda göreve başlarken bizim verdiğimiz listedeki 55 kişiden bir kişi bile bu kuradan çıkmadı. Arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Gerek olursa suç duyurusunda bulunacağız. Asıl açıklamalarımızı 16 Nisan’dan sonra kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. 

Başkan Kurukız Yardıma Koştu 

Beşikdüzü-Şalpazarı Karayolu Ciru Değirmeni mevkiinde trafik kazası meydana geldi.  O sırada yoldan geçen Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız kazazedenin yardımına koştu.
 
Dün saat 10.00 civarında Beşikdüzü-Şalpazarı Karayolu  Ciru Değirmeni mevkiinde yola dökülen mıcır nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda bir araç dereye uçtu. O sırada yoldan gecen Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız vatandaşlarla birlikte sürücünün yardımına koştular. Araçtan yaralı olarak çıkarılan sürücünün hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.  

Mazlum’un Hassasiyeti

Trabzon Merkez Yeşilova Mahallesinde Muhammet Mazlum aradı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinginin olduğu gün bazı resmi araçların AK Parti adına miting meydanına taşıma yaptıklarını söyleyerek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız söz konusu ise sözüm yok ama AK Partiye resmi araçlar hizmet vermemeli’ diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim