Üç damarı kapalı olan ve tedavi altına alınan Şimşek; “Üç damarım kapalıydı. Başarılı bir operasyon geçirdik. Doktorlarımıza ve Hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum ilgilerinden dolayı. Sağlığımıza kavuşacağız inşallah” dedi. Bizde Taka Gazetesi ailesi olarak Süleyman Şimşek’e acil şifalar diliyoruz ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

İtfaiye Sevinci 

İtfaiye aracı bulunmaması nedeniyle yangınlarda büyük sorunlar yaşayan Tonya ve Şalpazarı gibi ilçelerde Büyükşehir Belediyesi ilçelerde “müfreze ve ünite” kuracak olması büyük memnuniyetle karşılandı. Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, “İtfaiye çalışmalarımızı 2016’da hazırladık. Bu çerçevede ulaşılabilirlik hesapları da yapılarak yeni ünitelerin kurulması kararı alınmıştır. Uygulama önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmiş olacaktır. Hazırladığımız plan dahilinde yeni itfaiye üniteleri oluşturacağız” demişti. İtfaiyelerin sahil ilçelerinde bulunması dolayısıyla çıkan yangınlara geç müdahale ediliyor, bu nedenle önemli sıkıntılar yaşanıyordu.
 
Biz Yapacağız Vatandaşımız Koruyacak 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta gerek ilçe sahilinde gerekse ilçe merkezinde insanların rahatı için projeler ürettiklerini belirterek bunların korunması ve yaşatılması için vatandaşlara da görevler düştüğünü söyledi. Başkan Balta, “Sahilimizde yaptığımız 4 metre kaldırımlara görüyorum ki insanlarımız araç park ediyor. Evet, biz bu yatırımları yaptık. Bunları koruyup kollamak insanlarımızın görevidir. Her zaman polis zoruyla, zabıta zoruyla kurallara uyulmaz. İnsanlarımız kendi değerlerine sahip çıkmalılar. Proje yapmak, şehri güzelleştirmek bizim görevimiz. Korumak vatandaşımızın görevi” dedi.
 
Beşikdüzü-Tonya Kardeşliği  
 
Beşikdüzü Belediyesi, Tonya Belediyesi’ne SsangYong marka Pick- up arazi aracı hibe etti. Aracın tamiri ve bakımı Ortahisar Belediyesi tarafından yaptırıldı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel “Aracı hibe eden Beşikdüzü Belediye Başkanımız sayın Orhan Bıçakçıoğlu’na ve meclis üyelerine, bakımını ve tamirini yaptıran Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç'e, Başkan Yardımcısı sayın Kemal Çoban'a ve çalışma ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşıbaşı’na Küçük Sanayi Müjdesi

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz uzun zamandır planlanan Çarşıbaşı Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili olarak önemli mesafeler alındığını açıkladı. Başkan Coşkun Yılmaz, “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde yapılan protokolle yaklaşık olarak 17.00 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan Çarşıbaşı Küçük Sanayi Sitemizin arazisinin kamulaştırılması tamamlandı. Kısa bir zaman içerisinde yapım çalışmalarına başlanılacak” dedi.
 
Kolları Sıvadı 

Trabzon’da oluşturulacak olan referanduma Hayır platformunun başına gelen Ali Akar, kolları sıvadı. Akar hem DP il binasında hem de kendi ofisinde çalışmalara başladı. Akar’a göre 50’ye yakın STK bu platformun içinde yer alacak. Akar’ın kurduğu platformda özellikle muhafazakâr yapıdaki isimler yönetici konumunda olacak. Akar, bir dönem Ortahisar Belediye Başkan yardımcılığı yapmış olan Süleyman Aydoğdu’nun da hayır platformu içinde olması için teklif getirdi. Akar’ın hayır platformu içinde MHP’ye yakın STK’larının da yer alması için temasları olduğu biliniyor. Bunların başında da Kamu-Sen geliyor.

Baştürk’ün Eş Acısı

Çaykara’nın Ulucami Mahallesinden hayırsever sanayici ve iş adamı Nizamettin Baştürk’ün eşi Fatma Baştürk bu sabaha vefat etti. Fatma Baştürk’ün dün öğle namazına müteakip Çaykara Merkezde kılınarak Ulucami Mahallesinde defnedildi.

Ak Parti, SKM’sini Kurdu 

Her seçime oluşturduğu SKM ile hazırlanan Ak Parti Trabzon il teşkilatı, SKM’sini kurdu. SKM’nin başına son genel seçimlerde olduğu gibi Hasan Dilekoğlu getirildi. Son seçimlerdeki başarısı nedeni ile Dilekoğlu’nun referandumu da yönlendirecek SKM’de yer alması uygun görüldü. Son seçimlerde SKM’nin gizli kahramanlarından olan Ali Faik Hacıoğlu ile Serap Ayvaz, Bakan Soylu’un bakanlık ekibinde olduğu için, SKM’de doğal olarak yer almayacaklar. Ak Parti Trabzon il teşkilatının referandum SKM’sinde Enes Aslan, A.Uğur Zihni ve Bayram Öztürk da olacak. Bu referandumda, Bayram Öztürk’ün aktif şekilde görev yapacağı da kesinleşti.
 
Editör: TE Bilisim