Çok güzel düşündü ve planladılar. Ancak hala Trabzon’un mahallelerinde Bahçecik’te, meydan civarında, Gazipaşa mahallesinde hayvanlar sokakta. Bunları Belediyenin veteriner müdürlüğü toplayarak barınağa getirmeli. Aksine sürekli ürüyor ve çoğalıyorlar, çocuklara zarar ve korku veriyorlar.
 
Öğretmenleri Unutmadı
 
Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar yazılı açıklama ile öğretmenler gününü kutladı:

‘Bugün öğretmenler günü. İnsanoğlu doğup büyürken, bazı meziyetleri yavaş yavaş öğrenerek büyür. İlk olarak annenin öğretisi ile başlayan konuşma, ilk öğrenmedir. İşte bunun devamı ilk okuldan başlayan, orta ve lise ile devam eden, üniversite ile zirveye ulaşan bir okuma yazma, yetişme ve bir meslek sahibi olma yolunda insanoğlunun en büyük yardımcısı öğreticisi, bu uzun maratonun her kademesinde olan öğretmenlerimizdir., İnsan yetiştirme yolunda her türlü zorluklara katlanarak hepimize birer rehber olmuş insanlardır. Onlar bu işleri çok zor şartlarda icra ediyorlar. Bir çok zorluklara katlanarak bu meşakkatli görevi sabırla azimle büyük bir gayretle yerine getirmeye gayret ediyorlar. Onlar bir baba, birer anne görevi yapıyorlar. Bizleri ve tüm nesilleri en iyi şekilde hayata hazırlıyorlar. Onlara müteşekkiriz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. İşte bu asil ve o kadarda zor olan görevi yapan, tüm öğretmenlerimizin bu gününü yarınını ve her gününü saygı ve hürmetle yad ediyorum. 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum görevleri başında olup hizmet eden tüm öğretmenlerimize de sağlık mutluluk ve güzel günler diliyorum.’
 
Başkan Kurukız Antalya’da
 

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Genel Merkezin tertiplediği belediye başkanları toplantısı için Antalya’da. 23-25 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen toplantıda MHP lideri Devlet Bahçeli ile de bir süre sohbet etti. Kurukız, toplantının çok verimli geçtiğini belirtti.
 
 Hemşehrilerini Unutmadı
 
AK Parti’de önceki gün açıklanan belediye başkanları arasında yer alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ankara’ya kendisine destek için gelen hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Ankara’ya otobüsle gelen hemşehrilerini dönüş yolculuğunda uğurlayan Çimen, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu. Çimen, “Sizleri seviyorum. Allah sizlerden razı olsun.
 
Gazamız mübarek olsun. Hep ileriye bakarım. Gümüşhane’yi inşallah Türkiye birincisi yapacağız. Çok çalışıp başaracağız. İnşallah şehrimize güzel işler yapacağız. Her eve her noktaya gireceğiz. Mükafatını hep birlikte alacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolunuz açık olsun” dedi.
 
İbre Karaçengel’den Yana
 
AK Parti’de Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı için ibre Zekeriya Karaçengel’e döndü. İlçede başarılı bir 3 dönem ilçe başkanlığı geçiren Karaçengel, görev süreci boyunca ilçede ki başarılı çalışmalarıyla her seçimde oy oranlarını artıran isimlerden biri oldu. Siyasetin okulunu okuyup, halka çok iyi yorumlayan Karaçengel, ilçe başkanlık görevini devrettiği geçen yıldan itibaren de halktan hiç kopmayan bir isim oldu. Nerede bir düğün cenaze olsa kimin bir hastası olsa ziyaretine giden Karaçengel, genel merkezdeki sıkı diyalogları ile de ibreyi kendine çevirdi.
 
Beşikdüzü Ak Parti’nin Adayı Kim Olacak?
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun gazetemize yaptığı, “Aday olmayacağım” açıklaması geniş yankı buldu.  Beşikdüzü’nde ve bölgede günün konusu olan açıklamanın ardından Beşikdüzü’nde AK Parti’nin Belediye Başkan Adayının kim olacağı sorusu akıllara geldi. Başkan Bıçakçıoğlu’nun aday gösterilmemesi durumunda adaylığa en yakın ismin AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci olduğu öğrenildi. Demirci’nin adaylığına parti teşkilatı da tam destek veriyor.
 
Şalpazarı’nda Fatih Yılmaz Sesleri
 
Şalpazarı’nda AK Parti’nin Belediye Başkan Adaylığına en yakın ismin Fatih Yılmaz olduğu ifade ediliyor. AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Yılmaz her zaman partisi için fedakarlık yapmış verilen her görevi eksiksiz olarak yapmaya gayret göstermiş sevilen bir isim. İlçede herkesle iyi ilişkiler içerisinde olan acı ve mutlu günlerinde halkın yanında olarak  destek olan Fatih Yılmaz’ın aday adaylığı başvurusu da bir miting havasında geçmişti. Yaşanan süreç ve yapılan anketlerin Fatih Yılmaz’ın ismini ön plana çıkardığı belirtiliyor.
 
Editör: TE Bilisim