Akyüz TTSO’da Aday
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meslek Komiteleri seçimleri bugün gerçekleşecek. Seçimlerde İnşaat Malzemeleri ve Kerestecilerin yer aldığı 6. Grup’ta Nihat Akyüz aday oldu. 1461 Trabzon’da yöneticilik yapan Akyüz, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’nda da yürütme kurulunda görev yapıyor. Spor ve siyasette yöneticilik pozisyonunda başarılı bir çizgiye sahip olan Akyüz, iş dünyasındaki başarısını da TTSO yönetimine taşımayı hedefliyor.
 
Akçaabat MHP’den İttifak Açıklaması
 
MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aldığı bir kararla oluşturulan ‘Cumhur ittifakı’nın altına başka ittifaklar aranmaması gerektiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu. Çelik, “İttifak kelime anlamı itibarıyla beraber hareket etmek için sözleşmek, anlaşmak, oy birliği, anlaşma, uyuşma ve bağlaşma demektir. Siyasi partilerde seçim öncesi  ‘seçim ittifakı’ seçim sonrası ‘yönetim ittifakı’ (koalisyon), Bazı kanun teklifi görüşmelerinde’’ yasama ittifakı’’ ve benzeri şekilde Referandum ittifakı, milli duruş ittifakı gibi ittifaklar yapılabilir.
 
Yapılacak olan her ittifaka siyasi partilerin yetkili organları olan, siyasi partiler genel başkanları başkanlığında teşekkül edilen ‘merkez yönetim kurulları’ karar verir. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan başkanlığında AK Parti ile Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ başkanlığında Milliyetçi Hareket Partimiz de bu şekilde ‘Cumhur ittifakına’  karar vermişlerdir. Bu ittifak dışında gerek Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet  BAHÇELİ’nin gerek MHP Merkez Yönetim kurulunun ve gerekse MHP Trabzon İl Başkanlığının bizleri bilgilendirdiği herhangi bir ittifak söz konusu değildir” dedi.
 
TTSO’da Seçim Heyecanı
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimleri 5 Nisan Perşembe günü (yarın) gerçekleştirilecek.TTSO bünyesinde bulunan 31 meslek komitesinin üyelerinin ve meclis üyelerinin birleşik oy pusulasıyla belirleneceği seçimlerde 5 bin 554 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. TTSO hizmet binasında Ortahisar 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı gözetiminde 09.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seçimler sonucunda meslek komitesi üyeleri ve 74 kişiden oluşacak meclis belirlenecek.

Beşikdağı Projesiyle İlgili Art Arda Sorular
 
CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Şakir Yenigün, düzenlediği basın toplantısında, devam eden Beşikdağı Teleferik projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  İşte Yenigün’ün o açıklaması. Beşikdüzü-Beşikdağ teleferik tesisi ve tesisin sahil durağında ki istasyon, istasyonun doğu ve batı yönündeki arsalarda yapılacak olan araç parkı ve ticari tesislerin 29 yıllığına Beşikdağı Tesislerini yapacak olan şirkete verilmek üzere meclisten yetki alınması doğru mudur? Bu yetki Beşikdağı Tabiat Parkı, Doğa Sporları Merkezi’ni yapacak olan şirket veya şirketlere adeta ikramda bulunmak değil mi? Teleferik inşaatı 39 Milyona ihale edilmiştir. 35 milyon kredi çıkmış, çıkan bu kredinin 31,5 milyonu şu ana kadar kullanılmıştır.

Tesisin tamamlanabilmesi için yeniden krediye ihtiyaç olduğu gibi bu tesisin belediyeye maliyeti ne kadar olacağı belli değildir. Kullanılan 35 milyon kredinin İller Bankasına aylık taksiti 350 – 400 bin liradır. Belediye, tesis yapımını üstlenecek olan firmaya vermek üzere aylık 50 bin lira kira karşılığı 29 yıllığına kiraya vermek için meclisten yetki kararı çıkartmıştır. İller Bankasına aylık 350 – 400 bin lira kredi taksiti ödenen bir tesisin aylık 50 bin liraya kiraya verilmesi Beşikdüzü’nde yaşayan insanların geleceğini ipotek altına almak değil de nedir?”
 
Aktürk Afrin'den Sorumlu Yetkili
 
Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk geçici görevle Hatay Valiliği emrine Afrin'den sorumlu Görevli yetkili Vali Yardımcısı ünvanıyla gönderildi. Aktürk'ün Hatay'da görevlendirilişi sonrası Maçka ilçesinde Trabzon'un diğer ilçelerinde görev yapan kaymakamlar vekaleten çalışacaklar.
 
Şimdi akıllardaki soru işareti Aktürk'ün görevinin sona erişinin ardından Maçka'da yeniden görev alıp almayacağı.
Editör: TE Bilisim