Çavga Sert Çıktı

Trabzon Turizm Derneği’nin Başkanı Murat Çavda Turizm İl Müdürü İsmail Kansız’ın 10 günlük görev süresinin ardından yeniden görevden alınarak yerine 6 aylık süre içinde Ali Ayvazoğlu’nun atanmasına sert tepki gösterdi ve attığı twett ile birlikte ‘10 yıllık mastır planı yapıyoruz ama bir turizm müdürünü belirleyemiyoruiz’ dedi.

Çebi’den Yayla Evleri

Küresel Isınma ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Faruk Çebi yazılı açıklama yaparak yaylalardaki yıkımların vicdanları sızlatacağını söyledi: ‘Mülkiyeti hazineye ait olan yaylalarda ev yapmanın yasal olmadığı yıllardan beri bilinen bir gerçektir. Değişik nedenlerle hep göz yumulduğundan dolayı sorun büyümüş ve tüm Ülkemizin tüm yaylalarına da yayılmıştır. Sadece Trabzon’un değil, tümTürkiye’nin sorunudur. Bugünün değil, yılların sorundur. 
Türkiye’ninkronikleşmiş sorununun sadece Trabzon’da birkaç yayla üzerinden birkaç evi yıkarak çözebilmek mümkün olmadığı gibi asla doğru da değildir. Ülkemizin tamamını kapsayacak kalıcı çözümlerle ve makro planlarla soruna çare bulmalıyız. Orman içerisindeki yaylalarda sadece dinlenme amaçlı “lüks villalara” yasal değişiklikle çözüm bulunurken; orman dışındaki yaylalarda sadece “barınma ve geçinme”amacıyla yapılmış yayla evlerinin yıkılması sadece telafisi mümkün olmayan haksızlıklar yaşatmaz, vicdanları da yaralayan büyük mağduriyetlere de sebep olur. Olayın perde arkasında art niyet aramaksızınalınan kararın; asla doğru olmadığını veiyi düşünülmeden alel acele alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz.’

Leblebici Horhor Sahneleniyor

Trabzon Devlet Tiyatrosu 7 Ekim Cumartesi günü perdelerini açıyor ve 30.yılını kutluyor. Takfor Naylan’ın yazdığı ve Münir Canar’ın yönettiği Leblebici Horhor oyurnu ile prömiyer yapacak olan Trabzon Delvet tiyatrosu sezon içinde muhteşem oyunlar sahneleyecek. Tiyatro müdürü Uğur Keleş ve arkadaşlarına yeni sezon için hayırlı olsun diyoruz.

Emniyet Müdürüne Ziyaret

Trabzon Emniyet ve Asayiş Derneği Yönetim Kurulu Başkan vekili Tayfun Sezer ile birlikte yöneticiler Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Orhan Çevik’i makamında ziyaret etti ve yeni görevinde başarı dilediler. Çevik, bölgeye yabancı olmadığını, Ordu ilinde Asayiş ve İstihbarat müdürlükleri yaptığını söyleyerek, ‘Trabzon’u yakından tanımaya çalışıyorum bu süreçte Asayiş Derneğimize ihtiyacım olacak’ dedi

Köse’nin dileği!
 
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, Muharrem Ayı dolayısıyla hazırıladıkları 2 bin aşureleri dağıtarak, aşure tadında bir Türkiye arzuladıklarını ifade ettiler. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse başta olmak üzere daire çalışanlarınaaşure ikramında bulunan öğrencileri makamında ağırlayan Müdür Şükür Köse,  aşure tadında bir Türkiye arzuladıklarını belirterek, “Muharrem ayı özellikle 10 Muharrem Aşure günü İslam dini açısından, medeniyetimiz ve insanlık açısından çok önemli bir gün.  Aşurenin; sevginin, birliğin ve güzelliğin simgesi olduğunu belirten Müdür Şükür Köse, “Bu özel günde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ile  bir arada bulunmaktan dolayı son derece mutlu oldum. Başta okul yöneticileri, okul aile birliği, öğeretmen ve öğrenciler olmak üzere  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi. İkincisini düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi planlayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, misafir ve öğrencilere toplam 2 bin adet aşure dağıttı. Değerleri ile büyüyen Trabzon ve ülkesine hizmet etmeyi kendilerine amaç edindiklerini belirten okul müdürü İbrahim Soysal, “Eğitim ve akademik başarı grafiğimiz her geçen gün büyüyor. Türkiye çapında eğitim kalitemizi artırmak için canla başla çalıyşıyoruz.”dedi.

KTÜ’den yükselen ses

‘Yaklaşık bir hafta önce KTÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın medyaya yansıyan Çimento fabrikası sökülürken “İkinci Çernobil” olmasın açıklamasına bu konuyla ilgili olarak ivedilikle önlem alması gereken yetkili birimlerden ses gelmemesi, üzerinde düşünülmesi gereken bir durum olduğu kadar, bir o kadar da ürkütücü bir durumdur. Neyin altını çiziyor özellikle KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, fabrikanın yıkılmasının ikinci bir Çernobil gibi tehlike saçabileceğinin, onun için yıkılarak değil sökülerek ortadan kaldırılması konusunda yetkilileri uyarıyor. 

Trabzon Çimento’nun eski bir fabrika olduğunun altını çiziyor  kullanılan malzemeyi hatırlatıyor. Çernobil’den bile daha tehlikeli Bu eski fabrikanın bacaları ve kazanlarının etrafı dışarı sıcak çıkmasın diye kanser yapan Asbest malzeme ile sarılmıştır diye uyarıyor. Yeni fabrikaların böyle olmadığını fakat  eski fabrikaların bu tehlikeyi barındırdıklarının bilimsel bir bakışla altını çiziyor. “Asbest tozu ciğerlere gitti mi 15 ile 45 sene içerisinde insani kanser yaptığını söylüyor”. Dolayısıyla Çernobil’den bile daha tehlikeli olabilecek bu yıkım işinin mutlaka gözetim altında yapılması işaret ediyor. Halk Sağlığıolmak üzere Çevre Sağlığı Müdürlüğünün ve Büyükşehir Belediyesinin bu bilimsel sese kulak vermesi ve açıklama yapması gerekmez mi? KTÜ Öğretim Üyesi  Sayın Doç.Dr.Hamdullah Çuvalcı’yı kutluyorum. Konuyla ilgili yetkili birimlerinde bu hassas konuda daha fazla hassasiyet göstermeleri gerektiğinin altını çizmek isterim. Yaşar Biberoğlu.’ 
 
Editör: TE Bilisim