Tüm Turgut ailesinin acısını paylaştığını söyleyen Soylu, ‘Acılar da sevinçlerde bizim için.
Onları hep birlikte paylaşacağız’ dedi.
Turgut da Bakan Soylu’nun nezaket ve hassasiyetine teşekkür etti.

Anne Oğula Sağlık Diliyoruz

Trabzon Değirmendere eski Muhtarı Mustafa Altuntaş ile annesi Kıymet Altuntaş Ahi Evren’de kalp tedavisi görüyor.
Mustafa Altuntaş yoğun bakım ünitesinde annesi ise serviste tedavi görüyor.
Başarılı teknik adam Bilal Altuntaş ise hem annesine hem ağabeyine bakıyor.
Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hayırlı Olsun

TAKA Gazetesi okurlarıyla birlikte vardır.
Bunlardan birisi de Cengiz Akkaya.
Harita Mühendisi Cengiz Akkaya pastası ile birlikte TAKA Gazetesini ziyaret etti ve yeni ofisin mükemmel olduğunu söyledi. 

Altınel Daire Başkanı Oldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Muhtarlık İşleri Daire Başkalığı'nda Şube Başkanlığına Akçaabat Darıca Eski Belediye Başkanı Muhammet Altınel atandı.
Muhammet Altınel, yeni görevine başlaması nedeniyle sitemize yaptığı değerlendirmede, muhtarların önemli kamu görevi üstlendiğini ve muhtarlar ile kamu kurumları arasındaki koordinasyonu sağlamaktan mutlu olacağını ifade etti.

Yeni Başsavcı Geldi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi’nin kararnamesiyle adli yargıda 427, idari yargıda 27 hakim ve savcının görev yeri değişti.
Ocak ayında yayımlanan HSYK Kararnamesi ile Behçet İşlek'in Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmasıyla boşalan Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’na Sivas Cumhuriyet Savcısı Emre Tunay atanırken, Gülsem Tunay da Sivas Hakimliğinden Pazar Hakimliğine atandı.
Ayrıca, Rize Hakimi Mustafa Aksoy - Gebze Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına, Pazar Hakimi Muhammet Emin Arıman - Yargıtay Tetkik Hakimliğine, Mardin Hakimi Saffet Yılmaz ise Rize Hakimliğine atandı. 

Akaç’ın İŞKUR Yorumu

İşkur Trabzon Müdürü’nün yaptığı açıklama sonrası birçok vatandaş için iş fırsatı doğdu. CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç ise bu konuda çok sert mesajlar verdi. Akaç mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“İŞ-KUR aracılığı ile 3500 kişi işe alınacakmış! Sanmayın, sadece Trabzon'da, bütün kentlerde. Hem de, Noter huzurunda, kura ile. Sürprize bakar mısın? İŞKUR Müdürü’ne bundan 4-5 ay önce neden Noter huzurunda yapılmıyor bu işe yerleştirmeler dediğimiz de "FETÖ’cüler araya sızar" diye komik bir gerekçe ifade etmişti. Anlaşılan " FETÖ" tehdidi geçti. Değil tabi ki. 

Önümüzdeki referandumda sadece AKP'lilerin değil, diğer vatandaşların da oylarına ihtiyaç var, ondan. Bu yol ile işe kavuşacak vatandaşlarıma şunu söylemek isterim. Hayırlı uğurlu olsun. Yediğiniz ekmek, sizin hakkınız, helalinizdir, bundan emin, olun. Ama sizden ricam, AKP’nin referandum sürecinin aleyhe geliştiği gerçeğini içselleştirdiği bir aşamada, milletin ekmeği üzerinden manevra geliştirme niyetine siz siz olun, prim vermeyin. Biz, siz üç günlük menfaatimiz gereği, memleketin geleceğini etkileyecek bu referandum sürecine farklı bakacak, değiliz. İŞ-KUR müdürüne de buradan, sesleniyorum. Sağol, Sayın müdür. Kanunları uygulayıp, adaleti sağladığınız için. Beklentimiz, hükümet yetkililerinden, bu 3500 vatandaşımıza, referandum sonrası da, ekmek sahibi olacağı, kalıcı iş sahibi olacakları bir ortamın hazırlanmasıdır. İş arayışı içerisinde olan halkımıza çağrımız, vasıflarına uygun iş için İŞ-KUR'a başvurmalarıdır.”

Güngör’den Ziyaret 

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör geçtiğimiz gün İstanbul’a gitti. İstanbul’daki ilk durağı Trabzonlu olan CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul’un başarılı belediye başkanları arasında yer alan İmamoğlu, Trabzon’dan ve Trabzonspor’dan kopmayarak başta CHP olmak üzere kamuoyunda takdir toplamaya neden oluyor. 

Trabzon ve Trabzonspor hassasiyetini sadece lafla değil icraatla da taçlandıran İmamoğlu’nu ziyaret eden Güngör işte bu nedenle kendisine plaket takdim ederek teşekkür etti. Trabzon’da sosyal yardımlaşma anlamında CHP Trabzon teşkilatlarına destek olan İmamoğlu, belediyenin sponsorluğunda yakın zamanda galası da olan Trabzonspor belgeseliyle de gönülleri fethetmişti. Kısacası İmamoğlu’nun Trabzon’da popülaritesi artmaya devam ediyor.
 
Editör: TE Bilisim