‘Yürek ister, Emek ister, Vatan aşkı ister, Kalibre ister, Had ister. O’na ‘Akıllı ol’ demek hadsizliğini bu millet affetmez. Bu ülkenin 1 numaralı sorunu olan terörün belini kırdığı için mi? Her yıl sözde şehitler albümü yapan PKK’nın (O kadar çok zayiat verdi ki ) yeni albümler yapamayıp artık eski albümleri karıştırmak zorunda kaldığı için mi? Siz ana-baba ocaklarınızda bayramlaşırken O  6 aylık bebeklerini, kundaktaki evladını bırakıp Kato’ya, Gabar’a, Cudi’ye hain avına giden vatan evlatlarıyla bayrama girdiği için mi? Damatlık yerine kefen giydirdiği evladının arkasından her bayram gözyaşı akıtan şehit annelerinin dualarında baş köşede olduğu için mi? Murat Karayılan’ı dost, Selahattin Demirtaş’ı ‘Cici çocuk’ görüp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı düşman belleyenlere meydan okuduğu için mi? Aç, susuz, uykusuz halde bu ülke için bir şeyler yapma gayretinde olduğundan mı? Birilerinin bayramdan bayrama, kimilerinin çıkar uğruna ara sıra uğradığı Trabzon’un eni boyu 3 yıllık milletvekilliği görev süresi içinde ne sıkıntısı varsa çözdüğü için mi? Bu şehirden kim Ankara’ya gitse, ne derdi varsa tek bir talimatı ile çözdüğü için mi? Trabzon adını kullanıp prim yapmak isteyenlere fırsat vermediği, oyunu bozduğu için mi Süleyman Soylu akıllı olacak? O’na ‘Akıllı ol’ diyecek adamın aklından da, vatan aşkından da, Trabzonluluğundan da şüphe duyarım. Süleyman Soylu, Trabzon’dur. Trabzon Soylu bakanımızın her zaman yanındadır.’
 
Dikili, Site 61
 
Trabzon’un tatilcileri Bordum, Çanakkale Bozcaada, Ayvalık, Altınova, İzmir Çeşme ve Dikili’de yılın birkaç ayı tatil yapar ve dinlenirler. Bunlardan dördü İşadamı Sıtkı Hacısalihoğlu, Emlakçı Enver Karabacak, CHP il eski Başkanı Turgay Güngör ve SP’den Trabzon Milletvekilliği yapmış İlhan Durgun. Koalisyonu kurmuşlar. Sıtkı Hacısalihoğlu Dikili’den, yakın arkadaşı Hasan İmamoğlu’nun oğlu Ekrem İmamoğlu’nun mitingini gözlemlemiş ve ‘Çok coşkulu bir miting yaptı, kendisine başarılar diliyorum ve destekliyorum’ dedi.
 
TTSO Kucaklaştı
 
Bayramlaşma törenine TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Meclis Başkanı Eren, “Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Allah ailelerimizle nice bayramlar nasip etsin. İşlerinizde bol kazançlar nasip etsin” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da tüm İslam âleminin Ramazan bayramını kutladığını belirterek şunları söyledi: “Bayram moraliyle Ramazan’dan çıktıktan sora kendimize gelerek biraz daha çalışmak biraz daha geniş açıdan bakmak suretiyle ekonomik sıkışıklığın atlatılmasında iş dünyası olarak biraz daha katkımız olacaktır. Ekonomik yönden düzenlemeler ve buna bağlı gelişmeler olacağını bekliyoruz. Piyasanın açılması doğrultusunda özellikle Berat Albayrak bakanımızın üretim ve ihracata dönük olarak İvme Kredisiyle yaptığı güzel bir hamleydi. Amacına uygun kullanılırsa bu krediler piyasanın hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Kredilerin yapılandırılmasında ve limitlerin açılmasında önemli katkıları olmuştur. Piyasa iyi olursa hepimizin morali iyi olur. Birbirimize desteğe ihtiyacımız var. Bu destekleri de birbirimizden esirgemeden birlik beraberlik içinde devam etmemiz gerekiyor.”
 
Çileye Dönen Boztepe Trafiği
 
Turizmci Murat Çavga Boztepe ve Çukurçayır yoluna tarihi örneklerle dikkat çekti: ‘Boztepe şehrimizin en önemli destinasyonlarından bir tanesidir. Boztepe MÖ 553 ile MÖ563 arasında, fasılalı olarak bölgeyi yöneten PERS (iran)’lerin ünlü Mitra Tapınağının olduğu, ŞEMS-İ ABAD güneşin en güzel battığı yerdir. Boztepe günümüzde Trabzon’un en güzel doğal seyir terası, kenti ve Karadeniz’i en güzel izleme yeridir.(C.Eruz) Boztepe, Şehrimizin panoromik görüntüsünü ve büyüleyici gün batımı manzarasını izlemek için misafirlerimizin mutlaka uğradığı bir yerdir.

Çukurçayır yerleşik nüfusunun da kullandığı yol güzergahında olmasından dolayı yaz aylarında trafik maalesef çileye dönmektedir. Kanuni bulvarının açılması ile rahatlaması beklenen trafik sorunu için kanuni bulvarının açılış tarihine kadar bir aksiyon almamız gerekmektedir. Tur otobüsleri, münferit gelen misafirlerin araçları ve Çukurçayır’a gitmek için yolu kullanan araçlar özellikle akşam saatlerinde trafiğin kilitlenmesine sebep olmaktadır. Haziran-Ağustos aylarında Osmanlı Camii ve Ahi Evren Dede camii arasında kalan yolun Meydan-Çukurçayır istikametinde tek yön olması trafik sorunumuzu minimize edeceği kanısındayım. Bu konu ile ilgili yetkililerin sezon yoğunlaşmadan bir girişim yapmaları hem turizmcileri hem de Çukurçayır halkını mutlu edeceği kanısındayım. Bu sadece benim önerim. Konunun ehli kişiler tarafından çalışılarak Kısa süre içersinde direk etkili olabilecek çözümler üretilmesi tabiki daha sevindirici olur.’
 
Yetiştirmeliyiz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, gelişmiş ülkelerde Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 4’ünün AR-GE’ye ayrıldığını belirterek, “Türkiye’de bu oran henüz yüzde 1 düzeyinde. Ayrıca bilişim sektöründeki gelişmelere ayak uydurmak için mutlaka dijital becerileri yüksek işgücünü yetiştirmek zorundayız. Bilişim eğitimini, uygulama odaklı alt yaş gruplarına taşıma çalışmalarının özellikle kodlama eğitimlerinin zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.
 
Yıldırım Ve İmamoğlu Buluşuyor
 
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayını TRT ekranlarında olacak. TV24'ün aktardığına göre, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun buluşması TRT ekranlarında olacak. Buluşmanın günü ve saati pazartesi günü netleşecek. Yıldırım ile İmamoğlu'na ekranda bir araya gelmeleri için çağrıda bulunulmuştu. İki aday da buluşmaya gelebileceklerini söylemişti.
 
Akyüz’den Önemli Tespitler
 
Cumhuriyet Halk Partili, eski CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz’de Trabzon’a yapılan hakaretlere tepki gösterdi. Akyüz yaptığı açıklamada, “Trabzon’a, Trabzonluya, Karadenizliye yapılan bilinçli ve alçakça saldırılara, bizi birbirimizle kavga ettirmeye yönelik algı operasyonlarına, ses çıkarmayanlar… Küçük siyasi hesapları yüzünden görmezden gelenler, unutmayın ki, bu millet her şeyin farkındadır! İnsanımız, her zaman, her koşulda, zamanı geldiğinde kendi karakterini ortaya koyarak doğruya doğru, yanlışa dur diyerek ders vermiş, hakkı teslim etmiştir. Trabzonluya da Karadenizliye de yakışan budur! Bu milleti ayrıştırmak isteyenler! Birlikte yaşamaya olan inancımızı yıkmayı hiç bir zaman başaramayacaksınız! Ortahisar Başkanı Ahmet Metin Genç’ e bu konuyla ilgili duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim