‘Ailelerinden uzak, ülkemizin bayrağını göklere çektirmek için il dışında hem okuyup hem de spor yaşantılarını yatılı olarak Ankara Eryaman da devam ettirip 2020 olimpiyatlarına hazırlanan oğlum Emir Büyükdağ’ın sporcu velisi olarak destek vermek için üç günlüğüne Ankara’ya gittim ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından ağırlandım.

Sayın Bakanımızın Spor Bakanlığına emanet ettiğimiz tüm sporcu evlatlarımıza her türlü üst düzey imkanları sağlamalarından dolayı ve şahsıma sunmuş oldukları misafirpervekliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Muharrem Kasapoğlu Bakanıma bir sporcu velisi ve kulüp Baskanı olarak tevazu, samimiyet ve gayretlerinden dolayı Türk sporcuları ve Türk gençliği adına teşekkür ederim.’
 
Kahramanları Unutmadı
 
Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, terör unsurları tarafından yapılan saldırı sonucu Zeytin Dalı Harekât Bölgesi’nde şehit olan 1 yüzbaşı ve ağır yaralanan 1 binbaşı ile Hakkâri sınır bölgesindeki bir üsse Irak’ın kuzeyinden yapılan havan atışları neticesinde şehit olan üç kahraman askerimiz için başsağlığı ve taziye dileklerinde bulundu.

Rektörümüz yayımladığı taziye mesajında, “04 Mayıs 2019 tarihinde, terör unsurlarının Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda 1 kahraman yüzbaşımızın şehit ve 1 kahraman binbaşımızın da ağır yaralandığı haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Yine aynı saatlerde Hakkâri sınır bölgesindeki bir üssümüze Irak'ın kuzeyinden yapılan havan atışı ile üç kahraman Mehmetçiğimizin de şehit edildiği haberini aldık. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralanan kahraman askerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
 
Ramazan’da Esnaf Fırsatçılık Yapmaz

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, esnafın Ramazan ayında fırsatçılık yapmayacağını belirterek, Trabzon Esnaf Odalar Birliği Başkanı Metin Kara’ya tepki gösterdi.

Emirzeoğlu, Kara’yı pazarları gezmeye davet ederek, “Trabzon’da ki semt pazarlarında şu anda fiyatlar çok uygun. Pazarcılar 10 kuruş 20 kuruş karla vatandaş yesin diye sebze-meyve satıyor. Biz bu ürünü üretim yerinden bedavaya alsak, nakliyesi, vergisi, ambalajı 1.5 TL’ye Trabzon’a geliyor. Esnafı savunacak olan Odalar Birliği başkanının esnafı fırsatçı göstermesi beni derinden üzmüştür. Hiçbir esnaf ramazanda fırsatçılık yapmaz” dedi.
 
Bir Günde 8 Program
 
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, ilçe başkanlığını severek yapan bir isimdir. Kendi işlerini bir kenara bırakarak mesaisinin yüzde 90’lık kısmını partide geçiren Altıntepe, partinin başarılı olması için var gücü ile mücadele ediyor.

Altıntepe, ‘Partime bir oy kazandırmak için bir günümün gideceğini bilsem tereddütsüz o  bir günü o oyu kazanmak için harcarım’ diyor. Altıntepe, geçen günde bir güne tam 8 program sığdırdı. Seçim dönemi olmamasına rağmen yoğun programlarını sürdüren Altıntepe’ye başarılar diliyoruz.
 
Vali Ustaoğlu’ndan Mesaj
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “İslam aleminin büyük bir özlemle beklediği, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Paylaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı bu ayın, gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmeye ve yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılmasına vesile olmasını diliyorum.  Bereket, bolluk ve yardımlaşmanın doruğa ulaştığı bu kutlu ayda, sabır ve huşu içinde tutulan oruçlarımızın ve yapılan tüm ibadetlerimizin Cenabı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum.

Barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya temennisiyle, Trabzonlu hemşehrilerim başta olmak üzere vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 “Tozlu sayfalarına adlarını altın harflerle yazdırdılar”
 
KTÜ Öğrenci Derneğini Üniversite içinde 3 Mayıs Milliyetçiler günü programı gerçekleştirdi. 3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık davasının 75. yıl dönümünün yad edildiği program büyük bir kalabalık ile birlikte gerçekleştirildi.

KTÜ Öğrenci Derneği Başkanı Burak Çağılcı yapmış olduğu konuşmada '' 3 Mayıs'ın ilk anması cezaevinde bir masa etrafında yapılırken bugün Türk vatanının ayak bastığımız her metrekaresinde vücut bulmuştur. Türkler tarih boyunca bayrağına el uzatmaya çalışanlara en ağır şekliyle cevap vermiştir, bu tarihten güç alan başta Nihal Atsız beğ ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile yol arkadaşları dik duruşları ile şanlı tarihin tozlu sayfalarına adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. Türklüğün ve Türkçülerin mücadelesi asla unutulmayacaktır. 3 Mayıs ruhu ebediyen yaşayacaktır! '' dedi. Öğretim görevlilerinin, öğrencilerin ve çalışanların katıldığı program pilav ikramı ile sona erdi.
 
Öğrenciler Unutulmadı
 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından 4 kampüste ücretsiz iftar yemekleri verilecek. Üniverisite öğrencileri, üniversitenin Merkez Zihni Derin Kampüsü, Çayeli Eğitim Fakültesi Kampüsü, Tıp Fakültesi Kampüsü ve Doğuş Çay Kampüsünde iftarlarını ücretsiz açabilecek.
Editör: TE Bilisim