Meriç, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde meclis üyesi. Her gün kendi şirketine TAKA Gazetesi aldığını söyleyen Meriç, ‘TAKA Gazetesi bize İstanbul’da keyif veriyor’ dedi. TAKA Gazetesini her zaman desteklediğini söyleyen Meriç, ‘Mega kentte üzerime ne düşerse yapmaya hazırım’ diye konuştu. 
 
İlk Kardeşlik Buluşması 2013 Yılında
 
Bir taraftan  Emine Erdoğan’ın desteklediği gönül elçileri projesi, diğer taraftan ise Trabzonlu gazeteci Ahmet Külekçi’nin ard arda yaptığı kardeşlik projeleri. Kardeşlik köprüsünü daha da sağlamlaştırdı. Bu projeleri ilk başlatan isimlerden birisi de Of Yurt Müdürü iken Ayhan Aydın’dı. Aydın’ın kardeşlik projesine de dönemin Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi plaketle teşekkür etmişti. Aydın, ‘kardeşliğimizi kimse bozamayacak’ diye konuştu. Ayhan Aydın’ın projesi marka insanlar derneğisine de konu olmuştu.
 
 “Adayımız Erdoğandır”      
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğn olduğunu açıkladı. Gedikli; “MHP 12. Olağan Kurultayını 18.03.2018 Pazar günü Ankara’da gerçekleştirmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli 350 milyonluk yüce Türk Dünyasının Genel Başkanı olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.Milli duruş, şühedaya vefa, millete beka temasıyla düzenlenen kurultayımızı izlemek için gelen coşkulu kalabalık altında kurultayımız gerçekleşmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli konuşmalarında vurguladığı gibi ederi 1 dolar olan şerefsizlere verilecek bir karış toprağımız ne de tek bir insanımız vardır. Küresel güçlerin müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku Cumhurunun karşısında tek tek dökülecektirler.  
 
Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli bunu bir daha pekiştirmiştir. Olağan Kurultayımızın ardından artık MHP Ortahisar İlçe Yönetimi olarak, yerel siyasete ağırlık vermeye devam edeceğiz. Ortahisar’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın ayağına gidip haklı davamızı anlatmaya, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan kurulacak bir hükümetin ülke yönetiminde faydalı olamayacağını, ülkemizin temel taşının Milliyetçi Hareket Partisinin olduğunu, vatandaşlarımıza anlatamaya devam edeceğiz. Son söz olarak Sayın Genel Başkanımızın, Liderimizin söylediği gibi “Bekamıza çamur sıçratanın, bağrına mızrak olup saplanacağız” ifadelerini kullandı.
 
 “İşçi kardeşlerimizin yanındayız”
 
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, geçtiğimiz günlerde katıldığı tv programında 5 ay 29 gün olan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin en fazla 9 ay 29 güne çıkarılmasının Çaykur’u zarara uğratacağını ifade etmiş ve bu açıklamalar kamuoyunda tepki çekmişti. Oda Başkanı Paliç, yeni bir açıklamada bulunarak açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve kendisinin sanki mevsimlik işçilerin 6 ay çalıştırılmasını istemediği şeklinde kamuoyu oluşturulduğunu ifade ederek, “Biz bugüne kadar her zaman Çaykur’un, Çaykur işçisinin ve özel sektör fabrikalarında çalışan işçilerimizin yanında yer aldık. Bundan sonrada aynı şekilde Çaykur ve özel sektördeki işçi kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.
 
Akçaabat Ziraat Odasına Yeni Mühendis
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı teknik kadrosuna yeni bir Ziraat Mühendisi ekleyerek kadrosunu güçlendirdi. Oda Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ;”Bölgemiz tarım arazilerinin küçük çaplı oluşları ve bölge coğrafyasının zorlu yapısı bilinçli ve modern tarımın yapılma mecburiyetini elzem kılmaktadır. Bu bağlamda ilçemiz üreticilerine bizzat arazide olmak kaydıyla doğru bilgilerin aktarılması önem arz etmektedir. Akçaabat Ziraat Odası olarak kadromuza yeni dahil ettiğimiz ziraat mühendisi Ali Han Hikmet Bayram ve mevcut teknik kadromuzla üreticilerimizi gerek sahada ziyaret etmek suretiyle gerek odamıza davet edip bilgi vererek çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 “Çanakkale’den Kopamadım”

 
Çanakkale’nin ve Çanakkale Destanı’nın simgesi olan, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden ‘Dur Yolcu” tasarımını inşa eden Araklılı Seyran Çebi, Büyükçekmece’deki Çanakkale Şehitleri’ni anma törenine katıldı. Çanakkale’de yaşadığını ve bu program için Çanakakle’den geldiğini ifade eden Çebi, duygulu anlar yaşadı. Dur Yolcu eserini yaptıktan sonra Çanakkale’den kopamadığını anlatan Çebi,   “Aslen Trabzonluyum, davet üzerine geldim. Uğraştım, didindim ve o bu eseri meydana çıkardık. Ancak bu eseri yaptıktan sonra oradan ayrılamadım” diye konuştu.
 
Yerinde İnceledi
 
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Yomra Oymalı Mahallesi’nde bulunan Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Sağıroğlu; “Oymalı Mahallemizde açılışını yapacağımız Jandarma Karakolumuzda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledik” dedi.
Editör: TE Bilisim