Arayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu. Önce Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu sordu, ardından da, ‘Gerekli desteği verin’ talimatını verdi. Zihni de ‘Sayın Bakanım basın ziyaretlerini de tamamlamak üzereyiz. Yanındayım, merak etmeyin’ dedi.

Çelik’in Gözyaşları


Şevket Çelik önce gazeteci, sonra belediyeci şimdi de sedikacı. Ankara’daki Tren kazası çok yakın akrabasını  bilim adamı Beraittin Albayrak’ı aramızdan aldı. Çelik, kaza haberini alır almaz Ankara’ya gitti  ve Ankara’da kılınan cenaze merasiminde saf tuttu. Dün akşam TGRT haberin ana gündeminde tren kazası vardı ve cenaze merasiminden de görüntüler yansıtıldı. Çelik de yağmur  ve karda ıslanmış hemde gözleri yaşlanmış olarak saf tutmuştu. Kardeşim başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

Beşikdüzü’nde neler oluyor?


Mehmet Sağlam. AK Parti’nin Trabzon il eski yönetim kurulu üyesi. Beşikdüzülü. Bir süredir Beşikdüzü’nde nabız tutuyor. CHP’den aday Ramis Uzun Fatih mahallesi ve köylerde etkinmiş. Ak Parti ilçe başkanı Harun Demirci’nin istifasını, mevcut başkan Orhan Bıçakçıoğlu’nun adaylık şansını azalttığını iddia ediyor ve Sağlam şöyle diyor: ‘Beşikdüzü için arayışlar devam ediyor. Bir ara Av. Nusret Yılmaz ile birlikte Ergin Aydın beyin eşi Nalan Aydın gündeme geldi. Nalan hanım Lise’nin efsane öğretmenlerinden Ahmet Yamak’ın kızıdır. Sonra bu isimlerle ilgili anket yapıldı mı bilmiyorum. Ben Harun Topal beye gittim. Topal’a bir yıl önce AK Parti de  söylemiş ama kabul etmemiş. Şimdi de benzer noktada. Trabzon milletvekilimiz ve Trabzon’un ağabeyi Muhammet Balta söylese kabul eder. Bunu paylaşmak için sayın Balta’yı aradım. Bu durumda Görülen şu Harun Demirci’yi oklar gösteriyor. Demirci’nin de Ramis Uzun’a karşı seçim alması kolay değil. Bir an önce Ak parti Beşikdüzü buluşmasını gerçekleştirmelidir. Metin Kalay ismi de değerlendirilerek.’

Kaymakama Ziyaret


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz ile birlikte Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’a  “Hoşgeldin” ziyaretinde bulundular. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti faaliyetleri hakkında Kaymakam Tolga Toğan’a bilgi veren TGC Başkanı Yusuf Turgut, yeni görevinde başarılar diledi. Kaymakam Tolga Toğan,  demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan basın ve medya kuruluşlarının objektif, kişilik haklarına saygılı, halkın haber alma özgürlüğünü savunan bir anlayışla görev yapmasının önemli olduğunu belirtti.

ÖRS İyi Götürüyor


İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Türkiye Büyük Millet Meclisine erken alıştı.  Özellikle milli eğitim bakanlığının bütçesi görüşülürken Trabzon için KTÜ ve Trabzon üniversitesi için görüşlerini aktardı. Örs, Ankara’ya gelen Trabzonlulara da an be an sahip çıkıyor.

İşkence Yok Huzur Var


İsmail Taşkın, Trabzon cezaevinden Kalkandere L Tipi cezaevine nakledilmişti. Cezaevinden mektup göndermiş. Mektubunda, Gazetemizde de yer alan Terör örgütü mensubu makumların işkence görüyoruz diyerek Beşikdüzü cezaevinde eylem yapacağı yönündeki duyumlarla ilgili olarak, ‘Kimse orada görev yapan memurları ve görevlileri lekeleyemez. buna kimse kayıtsız kalamaz. Kim ne derse desin bizler cezaevi yönetiminin çizdiği çizgiden yürümeye devam edeceğiz.’

Arsin Bekliyor

Trabzon’un Arsin ilçesinde AK Parti’nin Belediye Başkan adayı kim gösterilecek bunun sonucu merakla bekleniyor. Mevcut Başkan Erdem Şen bırakmayacak gibi icraatlarına devam ediyor. Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, Büyükşehir belediyesi meclis üyesi Sait Gürsoy, Makine mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Dr. Seyit Hisoğlu Genç Arsinliler derneği başkanı Sedat Özbakır Başkanlığa aday adayı olmuştu. 14 Aralık tarihinde sonuç açıklanacaktı. Ancak hafta sonuna ya da gelecek hafta başına bırakılmış. Kulislerde yeni anketlerin yapıldığı, CV’lerin, referansların yeniden incelendiği ifade ediliyor.
Editör: TE Bilisim